Το καλοκαίρι οι περισσότεροι πάμε διακοπές μία φορά ίσα-ίσα για να χαλαρώσουμε και να ξεφύγουμε από τις υποχρεώσεις μας, αλλά υπάρχουν φυσικά κι οι τυχεροί που πάνε και περισσότερες φορές. Άλλοι προτιμάνε τριήμερα σε νησιά ή ακόμα και κοντινούς προορισμούς για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα ενώ άλλοι κάνουν εβδομαδιαίες αποδράσεις μακριά. Πολλοί απ’ εμάς, ίσως λόγω οικονομικών ή ακόμα και παρέας καταλήγουμε να κάνουμε διακοπές με τους γονείς μας -το οποίο δεν είναι και το ιδανικό αλλά είναι προτιμότερο από το να κάτσουμε μέσα στα ντουβάρια του σπιτιού μας. Μπορούμε λοιπόν να περάσουμε καλά κάνοντας διακοπές με τους γονείς ή πρέπει να πάρουμε απόφαση ότι δε θα λειτουργήσει;

Kι όμως, μπορεί να λειτουργήσει και γι’ αυτό εμείς σας αφήνουμε 6 δραστηριότητες που μπορούν να γίνουν με -ή χωρίς- τους γονείς όσο είστε διακοπές, για να γεμίσει η ώρα και να περάσετε ομορφότερα.

 

1. Θαλάσσια σπορ και άλλα

Αν είστε φαν των θαλάσσιων σπορ και τα προτιμάτε γενικότερα, τότε αυτή πρέπει σίγουρα να είναι μία από τις επιλογές σας, γιατί θ’ απολαύσετε όντως αυτό που σας αρέσει, θα γνωρίσετε ανθρώπους και θα περάσετε και καλά στις διακοπές. Αν πάλι δεν είσαστε και τόσο των θαλάσσιων σπορ, εκτός του γεγονότος ότι μπορείτε να δοκιμάσετε κάτι απ’ αυτά μήπως αλλάξει η γνώμη σας, μπορείτε και να δοκιμάσετε μία από τις υπόλοιπες δραστηριότητες που προσφέρουν στα πολύ τουριστικά μέρη -π.χ. μαθήματα κεραμικής ή μαγειρικής.

 

2. Χορός, ποτό και περατζάδα

Όταν οι γονείς θελήσουν της ησυχία τους αλλά εσείς από την άλλη όχι, μπορείτε κάλλιστα να πάτε για ένα ποτό σε κάποιο μαγαζί ή να το πάρετε στο χέρι και να κάνετε περατζάδα. Ειδικά αν είστε και πολύ κοινωνικοί δε θα αργήσετε πολύ να πιάσετε κάποια συζήτηση ή να γνωρίσετε και άλλα άτομα για να συζητήσετε ή για να διασκεδάσετε παρέα. Αν είστε πιο κλειστοί, δείτε τη φάση σαν μια ευκαιρία να κάνετε αυτό το πρώτο βήμα και να πάτε μια βόλτα μόνοι σας και να περάσετε χρόνο με τον εαυτό σας -που σίγουρα έχετε ανάγκη αφού είστε διακοπές με γονείς.

 

3. Ποδηλατάδα

Ένα ποδήλατο είναι μια πολύ καλή παρέα για να εξερευνήσετε το μέρος όπου βρισκόσαστε αλλά και να περάσετε ποιοτικά τον χρόνο σας. Χρειάζεται μόνο να νοικιάσετε ένα ποδήλατο και να πάρετε κυριολεκτικά τους δρόμους. Στρίψτε στα σοκάκια, μυρίστε τα λουλούδια στα παρτέρια, μιλήστε με τους ντόπιους, σταματήστε για να τσιμπήσετε τοπικά εδέσματα και κάντε και τη γυμναστική σας. Εάν είστε και λάτρεις της φύσης εύκολα θα ανεβοκατέβετε βουνοκορφές και δάση.

 

4. Βιβλίο

Αντί να είστε συνέχεια με το κινητό ή να κάθεστε μόνοι σας για καφέ και να ντρέπεστε ίσως, πάρτε ένα καλό βιβλίο κι αυτό θα σας κρατήσει στα σίγουρα την καλύτερη συντροφιά. Μπορείτε από πριν να ψάξετε τα είδη βιβλίων που σας αρέσουν είτε είναι αστυνομικά, είτε ερωτικά ή  ιστορικά και να πάτε εκεί προετοιμασμένοι, με καλή παρέα, ώστε να μην ψάχνεστε τελευταία στιγμή και δε βρείτε κάτι αξιόλογο -ή εντός των γούστων σας- για να περάσετε τον χρόνο σας.

 

5. Ανακαλύπτοντας μουσεία, κάστρα, σπήλαια κ.ο.κ.

Όπου και να πάτε στην Ελλάδα, τα περισσότερα μέρη έχουν μουσεία, κάστρα, σπήλαια και διάφορα άλλα σημεία που αξίζει να επισκεφτείτε αντί να κάθεστε όλη μέρα στην ξαπλώστρα. Μάλιστα ενδεικνύεται και για τους γονείς αν είναι άνθρωποι που τους αρέσει να μαθαίνουν και να βλέπουν εικόνες, που ίσως να είναι μοναδικές σε κάθε τόπο κι αποτελούν την κληρονομιά του.

 

6. «Κρουαζιέρα θα σε πάω»

Κρουαζιέρα σε κάποιο κοντινό νησάκι από εκεί που είστε, σε μαγικές παραλίες -που δε φτάνει κανείς μόνο με τα πόδια- και θα τις ανακαλύψετε μόνο μ’ ένα καΐκι. Τι πιο ωραίο άλλωστε από το να κάνετε μια εκδρομή μέσα στην ίδια σας την εκδρομή και να δείτε ακόμα περισσότερα μέρη, να χορτάσετε τον τόπο που επισκεφτήκατε και να κάνετε και καμιά βουτιά στη μέση της θάλασσας;

 

Υπάρχουν πολλά που με καλή διάθεση και όρεξη μπορείτε να κάνετε σε διακοπές με τους γονείς, από το να παίξετε μ’ ένα απλό μπαλάκι με το σκυλάκι σας παρέα κι από ένα ματς τάβλι στην παραλία μέχρι να ακούσετε μουσική και να κάνετε εξερευνήσεις μέσα και έξω από τον βυθό. Εξοπλιστείτε με επιτραπέζια, σταυρόλεξα και ό,τι άλλο σας αρέσει και μη διστάσετε να δοκιμάσετε και κάτι διαφορετικό -έτσι για την αλλαγή. Παντού μπορείτε να περάσετε καλά, ακόμα και στα πιο απίθανα μέρη και με τους πιο απίθανους ανθρώπους. Καλές βουτιές!

Συντάκτης: Φωτεινή Γιαμά
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου