Με το σύνθημα «Η Αγάπη κάνει την οικογένεια» η Onassis stegi κάνει άλλο ένα συγκινητικό σποτάκι με αφορμή το Athens Pride. Σε ένα μικρό βίντεο αποτυπώνεται όλη ζοφερή και ταυτόχρονα φωτεινή πραγματικότητα. Από τη μία «ετεροκανονικές» γυναικοκτονίες – η μάστιγα της εποχής μας, ομοτρανσοφ0βικές επιθέσεις από όχλους και από την άλλη η αγάπη. Η αγάπη η ομοφυλοφιλική, η αγάπη η ανθρώπινη, η αγάπη που δε δίνει δράμι για την κανονικότητα και τις κλειστές ντουλάπες που βρίθουν κόμπλεξ και ναφθαλίνη, αλλά μιλάει για την αγάπη την ανοιχτή – την ορθάνοιχτη, τη φανερή.

«Ανοίξτε. Να βγει η αγάπη έξω.
Η Στέγη για άλλη μια φορά στο #AthensPride συνεχίζει να διεκδικεί ορατότητα, ασφάλεια και ισότητα. Με την αγάπη μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ONASSIS STEGI (@onassis.stegi)

«Γιατί η αγάπη από μόνη της έχει τη δύναμη να ταρακουνήσει, να αναθεωρήσει, να εξημερώσει και να εξελίξει. Γιατί η αγάπη κάνει την οικογένεια.», λέει η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Μπορεί ο νέος νόμος για τον γάμο σε ομόφυλα ζευγάρια να άνοιξε τις πόρτες για τη δημιουργία νέων οικογενειών. Όμως υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά και μόνο με το σύνθημα της αγάπης μπορούμε να παραδεχτούμε πως οι διαφορές μας προέρχονται από την έλλειψη κατανόησης, παιδείας και ανθρωπιάς ενώ οι ομοιότητές μας μπορούν να συνθέσουν μια κοινωνία συμπεριληπτική, πολύχρωμη με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Η αγάπη δεν αξίζει να φοβάται. Δεν της αξίζει να μένει κρυφή ή να είναι κατακριτέα. Στις μέρες μας που το μίσος κυριαρχεί, η αγάπη πρέπει να αποτελεί φωτεινό φάρο στην κοινωνία μας και να αναδεικνύεται με κάθε μέσο.

Συντάκτης: Αγγελική Θεοχαρίδη