Έρχεται η στιγμή στη ζωή κάθε party girl που πρέπει να πει αντίο στις φανταχτερές της γόβες, στα στενά, μικρά φορέματα, στα glitter και φυσικά στις πίστες χορού. Είναι η στιγμή που αντιλαμβάνεται ότι αυτό το lifestyle δεν της ταιριάζει πλέον. Έχει μεγαλώσει, έχει ωριμάσει λίγο περισσότερο κι έχει κουραστεί απ’ τις ολονύχτιες εξόδους με ποτό, χορό, φλερτ και το αναπόφευκτο hangover της επόμενης μέρας.

Καταλαβαίνει ότι όλο αυτό δεν έχει κανένα νόημα πλέον και καμία ουσία. Έμαθε πολλά, γνώρισε κόσμο και κοσμάκη, έκανε τ’ απαραίτητα λάθη που θα τη βοηθούν να βλέπει πιο καθαρά το μέλλον κι είναι πλέον έτοιμη να περάσει στην επόμενη ώριμη φάση της ζωής της.

Θα προτιμήσει να βγει για κρασάκι και κουβέντα παρά για ξέφρενο χορό μέχρι τα ξημερώματα. Θα διαλέξει τις πιο ψαγμένες μουσικές και θα αναζητήσει πιο φιλοσοφημένους ανθρώπους για ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων. Και πάνω απ’ όλα είναι έτοιμη να δεχθεί τον έρωτα στη ζωή της, μια σοβαρή σχέση με προοπτικές που θα την κρατάει τα βραδιά στο σπίτι με μία ζεστή αγκαλιά και ρουφηχτά φιλιά. Ένα λόγο για να βγάλει τη νοικοκυρά από μέσα της, για να μπει στην κουζίνα και να δοκιμάσει τις συνταγές της μαμάς και φυσικά για να τη βγάλει με πιτζάμες μπροστά απ’ την τηλεόραση αντί για κάποιο κλαμπ.

Τα party girls είναι γεμάτες εμπειρίες, μπορούν να ξεχωρίσουν χαρακτήρες και να καταλάβουν πολλά γνωρίζοντας ένα άνθρωπο. Οι γυναίκες αυτές ξέρουν τι θέλουν, τι ψάχνουν κι είναι έτοιμες να κάνουν το επόμενο, σοβαρό βήμα στη ζωή τους νιώθοντας πλήρεις για όσα έζησαν χωρίς μετάνοιες και χωρίς πισωγυρίσματα. Από εφήμερες καταστάσεις κι ανθρώπους έχουν χορτάσει και πλέον ψάχνουν κάτι αληθινό. Ξέρουν πώς να ζουν και πώς ν’ αγαπούν. Κι αυτά θα τα μεταφέρουν και σε ‘σένα.

Μαζί με ένα party girl δε θα βαρεθείς ποτέ. Ξέρει πώς να διασκεδάζει και πλέον θα θέλει να διασκεδάζει μαζί σου. Ξέρει να σε κάνει να γελάς και θα σου δοθεί ολοκληρωτικά στο κρεβάτι χωρίς ταμπού και ξεπερασμένα στερεότυπα κακομαθημένων κοριτσιών. Ξέρει πόσο σημαντική είναι η ανεξαρτησία σ’ έναν άνθρωπο γιατί τη ζητά κι η ίδια, γι’ αυτό και δε θα σου στερήσει ποτέ την ελευθερία σου, τα χόμπι σου, τους φίλους σου, τα ταξίδια και τις εξόδους σου. Αντίθετα, θα σε στηρίζει σε όλα.

Και θα σε στηρίζει, με την προϋπόθεση ότι δε θα προσπαθήσεις να την κοροϊδέψεις, να της πεις ψέματα ή να την απατήσεις. Γιατί αυτά τα ξέρει από πρώτο χέρι, τα καταλαβαίνει και δυστυχώς δεν μπορείς να την ξεγελάσεις. Όμως αν είσαι ερωτευμένος μαζί της και περνάς καλά, όλα τα παραπάνω δε θα περάσουν καν απ’ το μυαλό σου.

Ο χρόνος μαζί της θα έχει πάντα ενδιαφέρον. Θα είναι η ψυχή της παρέας, των πάρτι και θα διασκεδάζει χωρίς να νιώθει την ανάγκη να ξεπεράσει τα όρια ή να πιει λίγο παραπάνω. Δεν έχει ανάγκη από σημασία τρίτων, αφού έχει εσένα να τη λατρεύεις κι αυτό είναι που ζητά πλέον απ’ τη ζωή της. Έναν άνθρωπο που να μπορεί να του δίνεται και να της δίνεται ολοκληρωτικά. Που να βλέπει την προσωπικότητά της πίσω απ’ την ομορφιά και το ωραίο της στιλ και να αγαπά την αδύναμη γυναικεία της φύση πίσω από τη δυναμικότητά της.

Ένα party girl που έχει αφυπηρετήσει μετά από πολλά ξενύχτια, hangovers και τρελά βράδια με φίλες, ξέρει πώς να είναι υπεύθυνη, είναι συγκροτημένη, έχει πνίξει τα ψυχολογικά και τις ανασφάλειές της κι είναι πιο ώριμη από ποτέ για να δεχθεί τον πραγματικό έρωτα στη ζωή της, χωρίς να έχει την ανάγκη να ξενοκοιτάζει ή να ψάχνει για άλλες εμπειρίες δεξιά κι αριστερά.

Και μην ξεχνάς, μαζί της θα περνάς την κάθε σου μέρα φανταστικά σαν να βρίσκεσαι σε μόνιμο πάρτι.

 

Επιμέλεια Κειμένου Πράξιας Αρέστη: Πωλίνα Πανέρη

Συντάκτης: Πράξια Αρέστη