To φλερτ στις μέρες μας έχει μεταφερθεί, καλώς ή κακώς, στις οθόνες του υπολογιστή και του κινητού. Είναι περισσότερο διαδικτυακό παρά προσωπικό κι αυτό το κάνει πιο εύκολο για τους λιγότερο τολμηρούς κι αυτούς που φοβούνται την απόρριψη. Από την άλλη, πολύ πιο εύκολα κάποιος μπορεί να γίνει ενοχλητικός μέσω των social media, αν δεν είναι έτοιμος να δεχθεί το «όχι» ως απάντηση.

Αν θα κάνεις το βήμα να φλερτάρεις κάποιον που σου αρέσει, είτε προσωπικά είτε μέσω του ιντερνέτ, θα πρέπει να προετοιμάσεις τον εαυτό σου και για την περίπτωση που το πρόσωπο αυτό δε θα ενδιαφέρεται. Σε κανέναν δεν αρέσει να τον απορρίπτουν. Και ιδίως η ερωτική απογοήτευση χρειάζεται έναν σταθερό χαρακτήρα για ν’ αντιμετωπιστεί χωρίς δράματα και ρεζιλίκια.

Όμως είναι πολύ πιθανό να συμβεί για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ταιριάζουν όλοι με όλους. Δεν αρέσουν όλοι σε όλους και δεν ερωτεύονται όλοι όλους. Επίσης, σε κάποιους απλά δεν αρέσει το διαδικτυακό φλερτ ή μπορεί να βρίσκονται ήδη σε σχέση. Μπορεί να έχουν τα δικά τους θέματα, να μην ενδιαφέρονται για σχέση τη δεδομένη στιγμή και χίλιους δυο άλλους λόγους που δεν είναι υπόχρεος κανένας να σου εξηγεί.

Ναι, λένε ότι ο επιμένων νικά, όμως κάποιες φορές ο επιμένων καταντά γελοίος και σπαστικός. Ειδικά αν επιμένει να ενοχλεί χωρίς να του δίνουν το δικαίωμα. Υπάρχουν κι αυτοί που φθάνουν στο άλλο άκρο με το να γίνονται προσβλητικοί κι απειλητικοί. Αν είναι δυνατόν! Λες και πρέπει ο καθένας ν’ ανταποκρίνεται στο φλερτ του οποιουδήποτε αγνώστου, που μπορεί να μην έχει και τις καλύτερες προθέσεις ή να μην είναι αυτό που δείχνει στο προφίλ του.

Είναι σχεδόν τρομαχτικό να προσβάλλεσαι ή να απειλείσαι! Σ’ αυτή την περίπτωση, βέβαια, μπαίνει μπροστά ο παλιοεγωισμός. Δεν είναι καθόλου θέμα συναισθημάτων, γιατί πότε πρόλαβες να ερωτευτείς κάποιον που γνωρίζεις λίγο ή και καθόλου; Ο απορριφθέντας παίρνει το «όχι» σε προσωπικό επίπεδο και φθάνει σε σημεία να θέλει να βλάψει τον άλλον, απλά και μόνο επειδή δεν ανταποκρίθηκε στα μηνύματά του.     

Το παιχνίδι του φλερτ είναι απλό. Μια χάνεις, μια κερδίζεις γιατί οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και βιώνουν διαφορετικές καταστάσεις. Υπάρχει έστω κι ένας άνθρωπος εκεί έξω που δεν έφαγε έστω και μία φορά στη ζωή του χυλόπιτα; Δύσκολα θα βρεις! Κι αν υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να κάνεις το «όχι» του άλλου «ναι, σίγουρα δεν είναι με το να γίνεσαι αγενής, χυδαίος ή πρήχτης.

Κάτσε, βρες τα με τον εαυτό σου, λύσε τα θέματα αυτοπεποίθησης που έχεις και ξαναμπές στο παιχνίδι όταν θα είσαι πραγματικά έτοιμος. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να δέχεται τις προσβολές και τα θέματα που μπορεί να έχεις και σίγουρα κανείς δεν είναι υποχρεωμένος ν’ ανταποκριθεί στο ερωτικό ή σεξουαλικό σου κάλεσμα.

Ο καθένας κολακεύεται λίγο ή πολύ όταν τον φλερτάρουν. Το φλερτ δεν είναι παρεξηγήσιμο, ούτε απαγορευτικό για τους ωραίους ανθρώπους.Αντίθετα, εκτιμάται κιόλας. Μη χαλάς την ωραία εικόνα που μπορεί να σχημάτισε κάποιος για σένα, εκείνα τα λίγα λεπτά που του μίλησες, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσεις τον κακό σου εγωισμό. Να θυμάσαι ο έρωτας, όπως και η ζω,ή είναι απλά ένα παιχνίδι πιθανοτήτων!

 

Επιμέλεια κειμένου Πράξιας Αρέστη: Ελευθερία Παπασάββα.

Συντάκτης: Πράξια Αρέστη