Η σκέψη όλων των ερωτευμένων που ζουν μακριά από το ταίρι τους.

Τι και αν τους χωρίζουν λίγα, δεκάδες ή χιλιάδες χιλιόμετρα. Μία είναι η ουσία, ότι δεν ξυπνάνε μαζί, δεν αρχίζουν μαζί την ημέρα τους. Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι η καληνύχτα που λένε κάθε βράδυ είναι μέσω τηλεφώνου ή μέσω ίντερνετ, δίχως να κοιτά ο ένας τον άλλον στα μάτια, χωρίς ένα γλυκό φιλί με την ευτυχία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

Χωρίς να τους παίρνει ο ύπνος αγκαλιά, με τα σώματα τους ενωμένα, σαν ένα.

Δύσκολο πράγμα να κοιμάσαι μόνος, έχοντας στο μυαλό τον άνθρωπό σου που για τον χ, ψ, λόγο δεν είναι εφικτό να είναι δίπλα σου. Τώρα θα μου πεις πιο δύσκολη είναι η μοναξιά, να μην έχεις στη ζωή σου έναν άνθρωπο να σε περιμένει. Όχι! Δεν συμφωνώ γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση γνωρίζεις πολύ καλά ότι είσαι μόνος κι έχεις συμβιβαστεί με αυτό. Ίσως να αναπολείς τα καλά κομμάτια περασμένων σου σχέσεων, αλλά εφόσον ανήκουν στο παρελθόν, εκεί πρέπει να μείνουν, μιας και κάποιος λόγος τις τοποθέτησε εκεί.

Ίσως να φαντάζεσαι πως θα ήταν αν ήσουν με το άτομο που επιθυμείς αυτή τη στιγμή, μα αν δεν υπάρχει στο παρόν σου ή δεν το προσπάθησες αρκετά με το να αντλήσεις όλα τα ενδεχόμενα για να είστε μαζί ή δεν αξίζει να το σκέφτεσαι, τότε οφείλεις να προχωράς.

Εχοντας μια σφαιρική άποψη επί του θέματος, έχοντας περάσει όλα τα προαναφερθέντα στάδια, από φλερτ μέχρι δυνατούς έρωτες, από κοινούς χωρισμούς μέχρι και εγκατάλειψη με δικά μου βιώματα αλλά και με εμπειρίες φίλων που εμπιστεύτηκαν την εχεμύθεια μου και την κρίση μου, είμαι εδώ να διαλαλήσω τις σκέψεις μου. Να φωνάξω δυνατά πως οι ερωτευμένοι έχουν το λόγο. Σε όλα όσα έχουν να κάνουν με την σχέση τους. Από τις στιγμές που θα είναι με τον έρωτα τους μέχρι και την εξέλιξη που θα επιλέξουν να έχει η κοινή πορεία τους.

Όλα είναι αποκλειστικά στο χέρι τους. Αυτοί το καθορίζουν και όχι απαραίτητα η μοίρα.

Η φράση από το είμαι ερωτευμένη μαζί σου μέχρι το σ’αγαπώ, είναι αρκετά σκαλιά ανεβάσματος.

Πάντοτε περιμένεις ένα ειδυλλιακό περιβάλλον που προϋποθέτει τις κατάλληλες συνθήκες για να εκφράσεις την επιθυμία σου και να το πεις. Φυσικά αν θα έχεις την ίδια ανταπόκριση συνεχίζεις. Μόνο εάν λάβεις το «κι εγώ», θα ικανοποιηθείς, θα γεμίσουν τα κενά σου και θα αρχίζεις να σκέφτεσαι και άλλα πράγματα.

Από την στιγμή που αποφάσισες να συνάψεις σχέση με το συγκεκριμένο άτομο κάτι σε τραβάει, κάτι σε ενώνει μαζί του. Βάλε στην άκρη τη λογική.  Νιώθεις άνεση μαζί του και δεν σου φτάνουν οι στιγμές που μοιράζεστε; Νιώθεις πως τα λεπτά και οι ώρες κυλούν ασυνήθιστα γρήγορα όταν είστε μαζί, δεν χορταίνεις να τον έχεις δίπλα σου, λυπάσαι όταν φεύγει από κοντά σου, κάποιες νύχτες δε μπορείς να κοιμηθείς μακριά από την αγκαλιά του;

Πες το! Τι περιμένεις;

Μοιράσου το. Η ζωή τρέχει. Αν δεν την ακολουθήσεις τότε άστο, ξέχνα το. Πάει πέρασε. Αυτό θέλεις; Ζήσε τον έρωτά σου στο έπακρο.

 

Συντάκτης: Αγγελική Κατσουλίδη