Μεταμεσονύκτια μηνύματα στο κινητό «Πώς είσαι; Δε μιλήσαμε εδώ και μέρες. Να ξέρεις, ανησυχώ για σένα.» Παρασκευή 2:42 π.μ.

«Συγγνώμη που ενοχλώ. Σε νοιάζομαι. Θέλω να ‘σαι καλά μικρή μου…» Σάββατο 3:33 π.μ.

Τα πίνεις με τα φιλαράκια σου και ξαφνικά με θυμήθηκες μαλάκα; Μήπως η γκόμενα που ήσασταν μαζί τις προάλλες δε σου έκατσε; Μα τι λέω, ξέχασα πως ανέκαθεν έχεις πάρε δώσε με τις πρώην σου. Κρατάτε φιλία μετά τον χωρισμό γιατί είστε πολιτισμένα όντα. Δυο-τρεις μου τις είχες συστήσει όταν ήμασταν μαζί. Μάλλον το μήνυμά σου ήταν καθαρά από ενδιαφέρον προς τον συνάνθρωπο. Σωστά; Προς τη γυναίκα που έτυχε να βρίσκεται μαζί σου το τελευταίο διάστημα αλλά δεν κάλυπτε όλες σου τις ανάγκες. Μήπως ζήλεψες, ενοχλήθηκες που την είδες μετά από τόσο καιρό να χαμογελάει και είπες να της το χαλάσεις; Έτσι όπως χάλασε η υποτιθέμενη σχέση που είχατε και δεν προσπάθησες να τη διορθώσεις μα την πέταξες με τόση ευκολία έξω από τη ζωή σου.

Είχα σκοπό να απαντήσω στο τελευταίο μήνυμα σου, που τόλμησε να ταράξει το ήσυχο βράδυ μου, μα το προσπέρασα. Πολλά προσπέρασα από τότε που με άφησες. Ούτε η πρώτη είμαι ούτε η τελευταία που την χωρίζουν χωρίς να φταίει. Δεν ήμουν αυτό που έψαχνες, δεν άντεχες να είσαι μαζί μου γιατί ήθελες άλλα και εγώ δε μπορούσα να σου τα δώσω. Έτσι ισχυριζόσουν. Είχες σχεδιάσει τη ζωούλα σου πριν με γνωρίσεις και το πρόγραμμα σου έπρεπε να τηρηθεί κατά γράμμα όπως το είχες στο μυαλό σου. Εγώ τι ήμουν; Οι διαφημίσεις πριν από την προβολή της ταινίας; Ή το διάλειμμα στη μέση της;

Μετά την αποχώρηση σου κατάλαβα πολλά. Μου πήρε βέβαια αρκετό χρόνο, με θυμό, πόνο, απογοήτευση για να ξεπεράσω το συμβάν. Όχι για να ξεπεράσω εσένα, μα την κατάσταση στην οποία με έφερες. Που με χρέωσες με τύψεις, με έκανες να νιώσω άχρηστη, που με έριξες στα τάρταρα. Που επέτρεψα στον εαυτό μου να περάσει δεινά για χάρη των φράσεων σου προς εμένα. Νόμιζα πως ήμουν ερωτευμένη μαζί σου όταν με άφησες και πληγωνόμουν μέρα με τη μέρα. Ξέρεις που κατέληξα; Ότι ερωτεύτηκα την ιδέα του έρωτα, την ιδέα της σχέσης που ονειρευόμουν να έχω με κάποιον και όχι εσένα.

Οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί αγαπητέ μου. Ήθελα τον χρόνο μου για να καταλάβω πως αυτά που αποζητούσα εγώ από έναν άνθρωπο δεν μπορούσες να μου τα προσφέρεις. Ο σύντροφος που έψαχνα δεν ήσουν εσύ. Το συνειδητοποίησα λίγο αργά μα κάλλιο αργά παρά αργότερα. Όλοι κάνουν λάθη, έτσι έγινε και με εμάς τους δυο. Λάθος εκτίμηση κάναμε. Δεν ταιριάζουν όλοι με όλους αλλά αυτό φαίνεται συνήθως από την αρχή. Μάλλον εμείς σταθήκαμε άτυχοι και το καταλάβαμε στη μετέπειτα πορεία.

Όπως και να ‘χει σε ευχαριστώ που με παράτησες. Σε ευχαριστώ που με άφησες και αν με κεράτωνες πάλι σε ευχαριστώ θα έλεγα που γλίτωσα από μια τοξική σχέση. Με προετοίμασες για τα καλύτερα που έρχονται. Φυσικά και είμαι αισιόδοξη για το μέλλον. Ο χρόνος κυλάει γρήγορα, δε θέλω να μένω στάσιμη σε διαδρομές χωρίς ουσία.

Μια συμβουλή. Τα πισωγυρίσματα είναι για τους αδύναμους χαρακτήρες. Ό,τι και αν θες από μένα δε θα σου επιτρέψω να το πάρεις. Σταμάτα να κάνεις θόρυβο χωρίς λόγο. 


Επιμέλεια Κειμένου Αγγελικής Κατσουλίδη: Κατερίνα Κεχαγιά

Συντάκτης: Αγγελική Κατσουλίδη