Πόσο τυχεροί παίζει να είμαστε που δε ζούμε σε εποχές ποτοαπαγόρευσης. Ακόμη αν δεν είσαι φίλος των αλκοολούχων ποτών , πίστεψέ με, θα σε ενοχλούσε η απουσία τους. Κατ’ αρχήν, θα βάζανε λουκέτο σε όλα τα νυχτερινά μαγαζιά κι άντε να βρεις μέρος να συναντηθείς με το αίσθημα.

Η φράση «πάμε για ένα ποτό» κρύβει περισσότερες έννοιες από το κυριολεκτικό της νόημα. Ντύνεσαι, στολίζεσαι, αρωματίζεσαι και βγαίνεις είτε για ραντεβού είτε με την παρέα σου με σκοπό συχνά να φλερτάρεις. Ο χώρος τον οποίο θα επιλέξεις να τα πιεις, θέλεις να έχει τη μουσική που γουστάρεις, την αισθητική που σου ταιριάζει και –το πιο σημαντικο– τον κόσμο που σου αρέσει.

Γενικά το αλκοόλ επιδρά θετικά κι ενθαρρύνει το φλερτ, ειδικά αν βρίσκεσαι σε χώρους που ενισχύουν την κοινωνική διάθεση. Οι άνθρωποι φλερτάρουν πιο έντονα σε ένα μπαρ παρά σε ένα καφέ για ευνόητους λόγος. Όπως και να το κάνουμε είναι πιο κατάλληλες οι συνθήκες –λίγο το αλκοόλ, η νύχτα, η σκοτεινή ατμόσφαιρα, λίγο η δυνατή μουσική– χαλαρώνεις, μειώνονται οι άμυνές σου και καταλήγεις πιο ανοιχτός, χαλαρός και διαθέσιμος.

Μερικά σφηνάκια αρκούν για μια γνωριμία, όποια και αν είναι η εξέλιξή της. Συνήθως την πρώτη κίνηση κάνουν οι άνδρες καθώς για να φλερτάρουν τη γυναίκα που θα τους εντυπωσιάσει, δε θα αρκεστούν μόνο στο «κάρφωμα» με τα μάτια και ένα πλατύ χαμόγελο αλλά θα την πλησιάσουν στέλνοντάς της σφηνάκια ή ένα ακόμη ποτό.

Πόσοι έρωτες έχουνε γεννηθεί σε βραδινές γνωριμίες σε μπαράκια, κλαμπ, ακόμη και στα μπουζούκια. Εκεί που το αλκοόλ ρέει άφθονο κι ο χαμηλός φωτισμός δίνει μια άλλη γοητεία στο αγόρι που ενδεχομένως θα συναντούσες τυχαία το επόμενο πρωί στο λεωφορείο. Είναι το πάθος της στιγμής, θα είναι ο ενθουσιασμός της μιας βραδιάς ή αυτό που έψαχνες; Θα δείξει. Το θέμα είναι πως εκεί θα αρχίσει το λεγόμενο «παιχνίδι» ανάμεσα στους –μέχρι πριν από λίγα λεπτά– αγνώστους. Καθώς πίνεις όλα γίνονται πιο εύκολα, πιο ελκυστικά. 

Τα ζευγάρια που είναι ήδη μαζί από την άλλη, όταν πίνουν μερικά ποτάκια παρέα κι όταν το αλκοόλ τους ζαλίσει, συνήθως παρεκτρέπονται, μαλώνουν και διαφωνούν έντονα. Λάθος. Μεθύσια και έρωτες πάνε μαζί!

Τα ζευγάρια όταν (τα) πίνουν μαζί τις περισσότερες φορές ανανεώνονται, παθιάζονται, ξαναφουντώνουν το πάθος που ορισμένες φορές έχει πέσει σε προσωρινή νάρκη. Δυστυχώς οι υποχρεώσεις, τα «πρέπει» και τα «μη» της καθημερινότητας δεν επιτρέπουν να κάνουν όσα έκαναν στην αρχή της σχέσης τους.

Με το πέρασμα του χρόνου της κοινής τους συμβίωσης χάνεται το κομμάτι της ανεμελιάς, αυτές οι μαγικές στιγμές που ζούσαν στην αρχή του έρωτά τους. Αυτά τα ανεξίτηλα στη μνήμη πρώτα ραντεβού, όπου η έξοδος για καφέ ή φαγητό εξελίσσονταν σε ποτό. Για την ακρίβεια σε αρκετά ποτά προκειμένου να βρουν το θάρρος ώστε να ανοιχτούν μεταξύ τους και να έρθουν πιο κοντά. Τα πρώτα τους μεθύσια σηματοδοτούν την έναρξη του έρωτά τους, ανακαλύπτοντας ο ένας τον άλλο. Δε χρειάζεται να αναφέρω –τις ακατάλληλες για το κοινό– προσωπικές στιγμές που ακολουθούν επιστρέφοντας σπίτι. Ναι, το σεξ υπό την επήρεια αλκοόλ με τον σύντροφό σου είναι απίστευτο, αξέχαστο, φανταστικό!

Αγαπητοί singles μην περιμένετε την μεγάλη έξοδο του Σαββάτου για να βγείτε για ένα ποτό και να φλερτάρετε σαν άνθρωποι. Τα καλύτερα -βάση στατιστικών- γίνονται μεσοβδόμαδα, όπου ο κόσμος στρεσαρισμένος από τα πάντα γύρω του αποζητά ό,τι και εσύ, μια μικρή δόση χαλάρωσης συνοδευόμενη από το ποτό της αρεσκείας του.

Ζευγαρωμένα όντα, το να βγείτε και να ξενυχτήσετε γυρνώντας ζαλισμένοι και αγκαλιασμένοι σπίτι, αραιά και πού δε βλάπτει. Αξίζει το hangover και ο πονοκέφαλος της επόμενης μέρας.

Συντάκτης: Αγγελική Κατσουλίδη