Ψέματα, διαμάχες, αλλεπάλληλοι χωρισμοί αλλά και βαθιά, ειλικρινή αγάπη χαρακτηρίζουν τη σχέση του Mr. Big και της Carrie Bradshaw, πρωταγωνιστών της γνωστής σε όλους μας σειράς Sex & the City.  Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1998 και έχει γίνει viral ως μια cult-κλασική σειρά. Αρκετοί θαυμαστές ξεχωρίζουν την τηλεοπτική αυτή σειρά για τον πολύ γοητευτικό Chris Noth ως Μr. Big και την αγαπημένη του Sara Jessika Parker ως Carrie -άλλοι πάλι, για τα πολύ μοναδικά μπλε παπούτσια Manolo Blahnik και την τεραστια συλλογή ρούχων και παπουτσιών της Carrie, ανάμεσά στους τελευταίους και εγώ.

Πώς γνωρίστηκε όμως το πολυαγαπημένο ζευγάρι των τηλεθεατών; Η Carrie Bradshaw συναντά για πρώτη φορά τον Mr. Big στην πρεμιέρα της σειράς όταν πέφτουν ο ένας στον άλλον στο δρόμο. Τη βοηθάει να μαζέψει τα πράγματά της από τον δρόμο και οι δυο τους συνεχίζουν να συναντούν ο ένας τον άλλον σε πάρτι. Έρωτας με την πρώτη ματιά; Μάλλον!

Όλα καλά στην αρχή μέχρι που άρχισε η φουρτούνα. Μόλις στη 2η σεζόν χωρίζουν κι ο κύριος Big παντρεύεται τη Natasha. Αργότερα, ο Big απάτησε τη Natasha με την Carrie. Στην 3η σεζόν, η ρομαντική σχέση της Carrie με τον Big είναι ανύπαρκτη καθώς εξακολουθεί να είναι παντρεμένος με τη Natasha. Η Carrie στρέφει την προσοχή της στον Aidan Shaw, αλλά ο Big εμφανίζεται ξανά στη ζωή της Carrie και ομολογεί την πρόθεσή του να εγκαταλείψει τον γάμο του. Αδύνατο να του αντισταθεί, πέφτει στην αγκαλιά του.

Θα έλεγε κανείς πως η σχέση τους ήταν από τα κυριότερα -αν όχι το κύριο-, σημείο εστίασης στη σειρά. Η αγάπη τους πολύ ξεχωρίστη και δυνατή. Ωστόσο, δεν ήταν σαφές αν οι δυο τους θα κατέληγαν μαζί, πόσο μάλλον αν θα παντρεύονταν. Μάλιστα, αρκετοί θαυμαστές υποστηρίζουν ακόμη ότι ο Aidan ήταν καλύτερη επιλογή για την Carrie και η σχέση τους πολύ πιο υγιής από ό,τι ήταν η σχέση της με τον Big.

Η σχέση τους προσωπικά θα υποστήριζα ότι ήταν προβληματική. Ο Mr. Big είχε προφανώς θέματα με τη δέσμευση. Φαινόταν πως δεν ήταν πάντα συναισθηματικά διαθέσιμος για την πολύ στιλάτη Carrie, χωρίς να αμφισβητείται ωστόσο το πόσο ερωτευμένος ήταν μαζί της. Από τη μία, ο Big μεγαλύτερος στην ηλικία, ήθελε μια γυναίκα δίπλα του ελκυστική και νέα, μια πνευματώδης προσωπικότητα, όπως η Carrie που τον προκαλούσε σε πνευματικό επίπεδο. Από την άλλη, η Carrie πώς θα μπορούσε να αντισταθεί στη γοητεία του;  Στα τηλεφωνήματα τα ξημερώματα; Στα «νυχτοπερπατήματα» του Big κάτω από το διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη; Σ’ όλα αυτά που μπορούσε να της προσφέρει;

Κατά τη διάρκεια της σειράς, οι χωρισμοί τους ήταν αμέτρητοι, κανείς όμως δεν προϋπόθετε το τέλος τους. Μετά από περίπου 6 χρόνια, και αφού ο Big κατάφερε να αποβάλει το «σκληρό του συναίσθημα» άνοιξε την καρδιά του στην Carrie, συνειδητοποιώντας πόσο την αγαπά. Οι δύο τους αποφάσισαν να παντρευτούν στην πρώτη ταινία επί της σειράς διοργανώνοντας έναν υπερπαραγωγή γάμο, για τον οποίο μόνον η Carrie φαίνεται πως ήταν σίγουρη. Ο Big την παράτησε λίγα λεπτά πριν το γάμο ένεκα διαφόρων αμφιβολιών που είχε. Το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκε στο γάμο του αποτελεί ίσως μια ένδειξη ότι φοβόταν ακόμα και τότε τη δέσμευση. Όφειλε τουλάχιστον να κάνει μια κουβέντα πριν στην Carrie για όσα ένιωθε. Δεν παρατάς έτσι απλά τον έρωτα της ζωής σου στα σκαλιά της εκκλησίας. Μιλάς στο άλλο πρόσωπο και αυτό είναι θέμα σεβασμού.

Ακόμα κι αυτό το συμβάν, δεν εμπόδισε την αγάπη τους. Ο Big φανερά μετανιωμένος για όλο αυτό που προκάλεσε στην Carrie, άρχισε να της γράφει μέσω ερωτικών ποιημάτων και επιστολών, δείχνοντας όχι μόνον πόσο μετάνιωσε αλλά και πόσο την αγαπούσε. Οι δύο τους κατέληξαν τελικά να παντρεύονται μόνοι σ’ ένα δημαρχείο. Ξέρετε η αληθινή αγάπη πολλές φορές τρομάζει στα πολλά φώτα και θεάματα.

 

Πηγή Φωτογραφίας

Συντάκτης: Χρυστάλλα Σωκράτους
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου