Καινούρια γνωριμία, καινούρια αρχή σκέφτεσαι. Εδώ που τα λέμε έτσι είναι. Πρακτικά τουλάχιστον. Ουσιαστικά όμως; Τοποθεσία: Άγνωστη. Θα μπορούσες να είσαι στον καναπέ του σπιτιού σου και να γνωρίσεις κάποιον μέσω Facebook (όπως είναι και το σύνηθες τα τελευταία χρόνια) ή να γνωρίσεις κάποιον σ’ ένα μπαρ ή καφέ ή εστιατόριο ή κάπου έξω τέλος πάντων.

Στο κάπου έξω τέλος πάντων: Αρχικά φλερτάρεις μέχρι να «μπει το νερό στ’ αυλάκι» ή αλλιώς μέχρι να έρθει η πρώτη σωματική επαφή. Δε χρειάζεται να είναι κάτι πρόστυχο. Θα μπορούσε να είναι ένα άγγιγμα απ’ αυτά τα «κατά λάθος». Από αυτά τα «με συγχωρείτε ήταν τυχαίο» αλά Βουγιουκλάκη.

Έτσι σπάει κάπως ο πάγος κι αρχίζει το φλερτ να γίνεται πιο εύκολο. Ώρα με την ώρα, ξεκινάνε οι πιο προσωπικές ερωτήσεις: «Πόσο χρονών είσαι; Από πού κρατάει η σκούφια σου; Κι εκείνη που σε καίει περισσότερο απ’ όλες: «Παίζει τίποτα με κάποιον ή έχεις σχέση; Είσαι ελεύθερο πνεύμα ή θες παιδιά;»

Προς έκπληξή σου, ο συνομιλητής σου, σου απαντά πως είναι σε σχέση ή πως έχει παιδιά  -δε τα θέλει απλώς- και μένεις στήλη άλατος να τον κοιτάς λες και σου είπε ότι κατοικεί στον Άρη. Αναρωτιέσαι μήπως τόση ώρα που μιλάτε και φλερτάρετε με πονηρό τρόπο, παρεξήγησες τα λεγόμενά του. Μήπως, ρε παιδάκι μου, δε σου την πέφτει ο άνθρωπος, απλώς είναι χαβαλές.

Δεν προλαβαίνεις να το σκεφτείς λίγο παραπάνω, γιατί κάνει την κίνηση και σε φιλάει. «Μα αφού έχεις σχέση» του πετάς, κι εκείνος σε ξαναφιλά.

Αντίστοιχα στο Facebook: Δεν έχει τσεκάρει κι υπερβολικά ποιος σε κάνει add. Πατάς approve συνέχεια. Κάποια στιγμή, πετάγεται το τσατάκι μπροστά σου και ξεκινά η συνομιλία. Αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει «κάτι» στον αέρα και συνεχίζεις να μιλάς.

Πάλι οι ίδιες ερωτήσεις και πάλι εκείνη που σε καίει περισσότερο, με την ίδια ανετότατη απάντηση και με το ίδιο, δικό σου σαγόνι πεσμένο στο πάτωμα. -Τουλάχιστον με αυτόν τον άνθρωπο δεν πρόλαβες να φτάσεις στη σωματική επαφή-.

Όμως ρε παιδιά και που φλερτάρεις και που φασώνεσαι με κάποιον και που στο κρεβάτι μπορεί να φτάσεις μαζί του, μπορείς να τον εμπιστευτείς για κάτι παραπάνω; Βλέπεις, πολλές φορές, εκείνος συνεχίζει, επιμένει πως θέλει ή να σε ξαναδεί ή να σε δει για πρώτη φορά, αλλά γνωρίζεις πως είναι ήδη μπλεγμένος με κάποιον άλλον άνθρωπο.

Πώς θα μπορούσες να τον εμπιστευτείς για να είναι μαζί σου; Να με συγχωρείς, αλλά «δεν είσαι το κάτι διαφορετικό», το «πρώτη φορά το παθαίνω αυτό τα τελευταία χρόνια που είμαι σε σχέση», το «είσαι ο πρώτος άνθρωπος που κερατώνω τη σχέση μου κι ας είμαστε μαζί δεκαπέντε χρόνια».

Αυτά μας τα ‘παν κι άλλοι. Αυτή είναι η αλήθεια κι όσο πιο γρήγορα το καταλάβεις, τόσο το καλύτερο για σένα. Ένας άνθρωπος που ή θα κερατώσει το σύντροφό του με εσένα ή θα φλερτάρει πρόστυχα μαζί σου για να φτάσει στο σημείο να κερατώσει το σύντροφό του -πάλι- μαζί σου, θα το κάνει και σε σένα.

Σαφώς υπάρχουν οι εξαιρέσεις, μη τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Απλώς είναι ελάχιστες έως και μηδαμινές. Ένας άνθρωπος που σε γνωρίζει, ενώ είναι σε σχέση και προσπαθεί να σε πείσει ότι δεν τα κάνει αυτά, τότε σίγουρα τα έχει κάνει και στο παρελθόν και πίστεψέ με, θα τα κάνει και στο μέλλον. Κι αν το μέλλον είσαι εσύ, φρόντισε να πάρεις ένα σπίτι με ταβάνι οχτώ μέτρα.

Συμπέρασμα: Μακριά από δεσμευμένους ανθρώπους, αν ψάχνεις κάτι που δε θα έχει ημερομηνία λήξης. Αν ψάχνεις απλώς την επιβεβαίωση και το χαβαλέ χωρίς δεσμεύσεις, βουρ στον πατσά. Αλλά, ας είμαστε συνειδητοποιημένοι με ανοιχτά μάτια, γιατί ή θα μας τα βγάλουν ή θα μας τα κλείσουν.  

 

Επιμέλεια κειμένου Λάμδας Βήτα: Νάννου Αναστασία.

Συντάκτης: Λάμδα Βήτα