xenia6

Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά κι είμαστε σε εκείνο το μεταβατικό στάδιο που αν βγεις το πρωί απ’ το σπίτι και μαζευτείς βράδυ, πρέπει να κουβαλάς δέκα αλλαξιές μαζί σου καθώς δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί ο καιρός. Κάποιοι –πιο τολμηροί– έχουν ήδη ξεκινήσει τα πρώτα μπάνια, οι μισοί χαίρονται που φτάνει το καλοκαίρι κι οι άλλοι μισοί πανικοβάλλονται για τον ίδιο λόγο. Όπως και να έχει, η άνοιξη είναι αγαπημένη εποχή, οι μέρες τις όμορφες κι ηλιόλουστες –χωρίς να στάζουμε απ’ τον ιδρώτα– μα τα βράδια της ομορφότερα.

Αυτό ήταν και το θέμα του καθιερωμένου μας poll, σας ρωτήσαμε, δηλαδή, πώς σας αρέσει να περνάτε αυτά τα ανοιξιάτικα βράδια.

Στην κορυφή, με ποσοστό 37,6%, βρεθήκατε εσείς που αγαπάτε να αράζετε με τους φίλους σας στα μπαλκόνια. Κουβεντούλα, κρασάκι, μουσική, η παρέα τριγύρω κι ένα υπέροχο ανοιξιάτικο βράδυ μόλις ξεκίνησε. Αν δε σας το χαλάσουν οι γείτονες, επειδή –λέει– δεν τους αφήνετε να κοιμηθούνε απ’ τα γέλια και τις ομιλίες, θα περάσετε φανταστικά, είναι γνωστό ότι οι βραδιές με φίλους σε σπίτια είναι επικές. Χώρια που –κακά τα ψέματα–είναι και μια οικονομική λύση σε τέτοιες εποχές. Ανοιξιάτικα βράδια στα μπαλκόνια με φίλους forever, λοιπόν, και δε χρειάζονται πολλά για να περάσει υπέροχα κάποιος. Λίγη άνοιξη και λίγη καλή παρέα. Άντε κι ένα μπαλκόνι -με θέα, κατά προτίμηση.

Λίγο χαμηλότερα, το 33,52%, ψήφισε πως «είναι η καλύτερη ώρα για περπάτημα και κουβέντα -με τον εαυτό μας ή άλλους» και μπράβο τους. Οι ανοιξιάτικες βραδιές έχουν μια γλύκα αλλιώτικη, δε θέλει και πολύ να αποφασίσει κάποιος να βγει απ’ το σπίτι του κι όπου τον βγάλουν τα πόδια του. Είτε μόνος –με τα ακουστικά του ενδεχομένως­– είτε με παρέα, αυτή η εποχή ενδείκνυται για βόλτες ατελείωτες. Ακόμα καλύτερα αν μένετε κάπου κοντά στη φύση ή στη θάλασσα, εκεί δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Το περπάτημα εκτονώνει, γυμνάζει, αδειάζει το μυαλό κι αν ευνοεί ο καιρός είναι η ιδανική λύση για όποιον δε θέλει μεν να μείνει σπίτι του, δε θέλει και πολλές συναναστροφές με κόσμο δε.

Αρκετά πιο κάτω, σε ποσοστό 15,8% για την ακρίβεια, είναι οι αιώνιοι φαν του ύπνου. Δεν τους κάνει κάποια διαφορά ο καιρός, δεν ξεμυαλίζονται, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να χωθούν στο κρεβάτι τους. Στο καλύτερο σενάριο, εκεί τους περιμένει και μια αγκαλιά. Τι άνοιξη, χειμώνας, καλοκαίρι κάποιες σταθερές δεν αλλάζουν ούτε έχουν εποχή. Μπορεί να είναι λόγω κούρασης, μπορεί να μην τους αρέσει αυτή η εποχή, ό,τι κι αν συμβαίνει δεν επηρεάζονται από αλλαγές καιρού όσο τους περιμένει το μαξιλάρι τους.

Τέλος, και μετά τους εραστές του ύπνου, έρχονται εκείνοι του φαγητού. «Γεμίζουμε τα ταβερνάκια με καλή παρέα», φωνάζει το 13,08% που ξέρει πως καλές κι οι βόλτες, καλός κι ο ύπνος, καλές κι οι μαζώξεις, αλλά, παιδιά, χωρίς φαγητό δεν πας πουθενά. Μεζεδοπωλεία, ουζερί, τσιπουράδικα κάνουν χρυσές δουλειές όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία και γεμίζουν από παρέες που τρώνε, πίνουν και διασκεδάζουν. Είναι κι οι γενικότεροι χαλαροί ρυθμοί της άνοιξης που σπρώχνουν τον κόσμο να προτιμήσει τα ταβερνάκια απ’ τα μπαράκια -ειδικά εκείνα με τις γραφικές αυλές ή τα παραλιακά. Κι αν υπάρχει και λίγη ωραία μουσική στο background, δεν έχουν να ζητήσουν τίποτα άλλο, τόσες απολαύσεις μαζεμένες βιώνουν.

Αυτό, λοιπόν, ήταν το poll μας, αυτές κι οι απαντήσεις σας. Κάθε εποχή έχει τη χάρη της, τους υποστηρικτές της και τους «παραδοσιακούς» τρόπους να περνάνε οι μέρες κι οι νύχτες της. Το θέμα είναι να περνάνε όμορφα, να βρίσκουμε τρόπους να το καταφέρουμε αυτό και να μην περιμένουμε μια εποχή για να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν.

Να έχετε μια υπέροχη, ανοιξιάτικη εβδομάδα, όπως κι αν επιλέξετε να την περάσετε!

Συντάκτης: Κατερίνα Δούκα
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!