Η νέα χρονιά βρίσκεται μόλις μια βδομάδα μακριά κι είναι -επιτέλους!- ώρα να την υποδεχτούμε. Μετά από ένα 2016 που αποδείχτηκε, αν μη τι άλλο, γεμάτο κι επεισοδιακό, ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να ανακαλύπτουμε τι μας επιφυλάσσει το πολλά υποσχόμενο 2017. Κάθε αρχή της χρονιάς πολλοί από μας κάνουν νέα σχέδια. Βάζουν στόχους κι υπόσχονται ότι φέτος θα είναι η χρονιά που θα τους πετύχουν. Άλλοι απλώς τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους κι εύχονται όλα να πάνε καλά.

Ωστόσο, το τι πραγματικά θέλουμε απ’ τον νέο χρόνο αποτυπώθηκε αρκετά ξεκάθαρα στο πρωτοχρονιάτικό μας poll. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων ψήφισαν απαντώντας στην καίρια ερώτηση «Τι θέλω τη νέα χρονιά;» δήλωσε ότι «Υγεία πάνω απ’ όλα». Συγκεκριμένα, το 34% των αναγνωστών φαίνεται πως πιστεύει ότι αν υπάρχει υγεία όλα τα άλλα έρχονται. Συχνά, τη θεωρούμε δεδομένη, μόνο όμως όταν βρεθεί σε κίνδυνο αρχίζουμε να σκεφτόμαστε πόσα απ’ τα πράγματα που κάνουμε μηχανικά δε θα μπορούσαμε να τα πετύχουμε από μόνοι μας και θα δυσκολευόμασταν να τα φέρουμε σε πέρας.

Η δεύτερη πιο δημοφιλής απάντηση ήρθε από αυτούς που για το 2017 θέλουν έναν παθιασμένο έρωτα. 474 αναγνώστες,  που αντιστοιχούν σε ποσοστό 30.13%, ζητούν απ’ τη νέα χρονιά να τους φέρει αυτήν την εμπειρία που αν και θέλουμε όλοι τόσο πολύ να τη ζήσουμε, τη βλέπουμε να συμβαίνει σχεδόν μόνο στις ταινίες. Ένας παθιασμένος έρωτας, λοιπόν, που θα σε κάνει να ξεχάσεις τα πάντα γύρω σου και να του δοθείς ψυχή τε και σώματι, κάνοντας τελικά τη ζωή σου να μοιάζει με ταινία. Και ποιος είπε, παρακαλώ, ότι κάτι τέτοιο δε γίνεται;

Τρίτη φαίνεται να τερματίζει η απάντηση σύμφωνα με την οποία οι αναγνώστες μας τη νέα χρονιά θέλουν τους ανθρώπους τους κοντά τους. Αν έχουμε γύρω μας όλους όσους αγαπούμε κι είναι σημαντικοί για μας, μπορούμε να τα παλέψουμε όλα και να βγούμε νικητές. Αρκεί να στέκονται στο πλευρό μας οι φίλοι κι η οικογένειά μας, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν ό,τι κι αν ρίξει μπροστά μας αυτή η χρονιά. 448 από εσάς δήλωσαν ότι ακριβώς αυτό θέλουν για το 2017.

Τέλος, σημαντικά μικρό ποσοστό, μόλις 6.8% και 108 ψήφους, συγκεντρώνει η τέταρτη επιλογή του poll, αυτή δηλαδή που ως βασική επιθυμία για το νέο έτος ορίζει τα λεφτά και τις επιτυχίες. Όσοι έδωσαν την ψήφο τους σ’ αυτήν την επιλογή μπορεί να είναι λίγοι, αλλά δεν ντρέπονται να ομολογήσουν πως ζητούν μια μικρή βοήθεια σε χρήματα κι επιτυχίες για να τους πάει καλά η χρονιά. Καλοί οι έρωτες κι οι αγαπημένοι μας άνθρωποι, αλλά χωρίς τα λεφτά και την επιτυχία για να εκπληρώσεις τις υλικές ανάγκες αυτής της ζωής δύσκολα μπορείς να αντιμετωπίσεις με επιτυχία την καθημερινότητα. Στις μέρες μας, ακόμη και την τόσο πολύτιμη υγεία μας, μπορούμε πολύ πιο εύκολα να την εξασφαλίσουμε με περισσότερα παρά με λιγότερα χρήματα.

Με τη νέα χρονιά ante portas, λοιπόν, όλοι κάτι θέλουμε να μας συμβεί. Δεν ξέρω αν μπορούμε να πούμε τις ευχές και τις επιθυμίες μας στον Άγιο Βασίλη κι αυτός να τις ικανοποιήσει ή αν η γιορτινή μαγεία του περιορίζεται στα υλικά αγαθά. Ό,τι και να ισχύει, ελπίζω ο καθένας μας να δει αυτές τις επιθυμίες να παίρνουν σάρκα κι οστά. Με υγεία, λοιπόν, με δυνατούς έρωτες, τους αγαπημένους μας δίπλα μας και με αρκετά χρήματα –δε χρειάζεται να γίνουν αυτοσκοπός– οι αναγνώστες κι οι αρθογράφοι του pillowfights περιμένουμε να κάνουμε την αντίστροφη μέτρηση για να διώξουμε το γερασμένο χρόνο και να υποδεχτούμε τον νέο.

Ας είναι για όλους μας μια καλή χρονιά κι ο καθένας ό,τι επιθύμησε να το πάθει!

Συντάκτης: Νεφέλη Αρδίττη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη