noel621

Σήμα κατατεθέν, μία βαλίτσα. Απαραίτητο συστατικό, μία διαδρομή. Με όρεξη για εξερεύνηση και δίψα για περιπέτεια, τα ταξίδια είναι το αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής που μπορεί να μας γεμίσει ολοκληρωτικά. Ξεκολλάμε το οπτικό μας πεδίο απ’ το συνηθισμένο και παίρνουμε νέα ερεθίσματα αισθήσεων για να δημιουργήσουμε νέες μνήμες.

Το ταξίδι δίνει το κατάλληλο κίνητρο για περπάτημα, ώστε ν’ αναμειχθείς με αγνώστους, να μάθεις τη νοοτροπία των ντόπιων, να πειραματιστείς με γεύσεις, φορεσιές και δρόμους. Η περιέργειά σου θα κοντοσταθεί στα άγνωστα τοπία, μα ακόμα κι αν ταξιδέψεις σε γνωστό τόπο θα ‘ναι ευκαιρία να τον εξερευνήσεις περισσότερο.

Στο poll της περασμένης εβδομάδας σε ξεσηκώσαμε για ταξίδι, αλλά, αλήθεια, με ποιον θα προτιμούσες να ταξιδεύεις; Θα επέλεγες τους καλούς σου φίλους και την τρέλα σας; Θα έφευγες με τον έρωτά σου για ρομαντζάδες και παθιασμένα φιλιά; Ή θα ξέφευγες μόνος, ωραίος κι ελεύθερος, για νέες περιπέτειες; Τα αποτελέσματα είναι έτοιμα και μακάρι κι εσύ να ετοιμάζεσαι παράλληλα για τη νέα σου εξόρμηση.

«Αν τα ταξίδια ήταν δωρεάν δε θα με ξαναβλέπατε ποτέ!». Ένα απόφθεγμα με πνιχτή, ροκιά και ψυχή ταξιδιάρα. Κι αν νιώθεις ταύτιση μ’ αυτή τη φράση, τότε ίσως ν’ ανήκεις σ’ εκείνους που θέλουν να ταξιδεύουν μόνοι. «Μοναξιά μου όλα, μοναξιά μου τίποτα», αλλά μια μοναξιά αλλιώτικη, επιτηδευμένη κι ακέραιη. Φεύγεις για σένα να νιώσεις καλά, ταξιδεύεις μόνος, για πάρτη σου, ελεύθερος κι ωραίος.

Μπορεί οι μοναχικοί ταξιδιώτες να συγκεντρώσατε ποσοστό 12.39% που σας αφήνει στην τελευταία θέση της δημοσκόπησης, αλλά οι τολμηροί είναι πάντα λίγοι κι εσείς είστε έτσι κι αλλιώς πρωτότυποι που ορίζετε μόνοι σας πού θέλετε θα πάτε, τι θέλετε να κάνετε, πότε θέλετε να γυρίσετε και πότε να ξαναφύγετε. Δε σημαίνουν βέβαια όλα τα σόλο ταξίδια αποκοπή απ’ τα πάντα, αλλά είναι ευκαιρία αν θέλεις να τα βρεις καλύτερα με τον εαυτό του, να έχεις την ανεξαρτησία και την ηρεμία σου.

Απ’ την άλλη, όσοι είστε καψούρηδες προφανώς θα διαλέξατε κατευθείαν να ταξιδέψετε με το αμόρε σας. Στη δεύτερη επιλογή της δημοσκόπησης, με ποσοστό 30.88%, βρίσκεστε εσείς που ψήνεστε για ρομαντζάδες και παθιασμένα φιλιά. Ένα ταξίδι για δυο, σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι για να γίνετε μαστόροι στον έρωτά σας. Να ξυπνάτε μαζί, να τα κάνετε όλα παρέα και να κοντοστέκεστε για να βγάλετε φωτογραφίες αναπαριστάνοντας ντεκόρ κινηματογραφικού ρομάντζου.

Κάπου εκεί μπορείτε να λέτε τα δικά σας και να ξεχνιέστε σ’ έναν δικό σας κόσμο. Είναι αυτές οι στιγμές που μένεις αγκαλιά κι αγναντεύεις ως απέναντι τη θέα κι ούτε θες να σε πάνε απ’ το σπίτι, γιατί όσο είσαι μαζί μ’ αυτόν που θες είσαι πλήρης και δε φοβάσαι τίποτε. Ο έρωτας έτσι κι αλλιώς είναι ταξίδι για δύο κι όταν έχεις το ταίρι σου μαζί, σου φτάνει και σου περισσεύει.

Βέβαια, κάπου εκεί, κάποιοι μπορεί και να ακούτε μια φωνή συνείδησης που θα σας λέει πως καλά όλα αυτά, αλλά πού πας χωρίς τα φιλαράκια σου; Γίνεται ταξίδι χωρίς την τρελαμένη σου παρέα να σε ξεσηκώνει για ξενύχτι, χαχανητά κι αφασία; Γι’ αυτό και την πρωτιά του poll αναλαμβάνουν πανηγυρικά, με ποσοστό 56.73%, τα ταξιδιάρικα φιλαράκια.

Κάτι ξέρετε όλοι εσείς που διαλέξατε να ταξιδεύετε με τους φίλους σας και την παρορμητικότητά σας. Φίλοι διαλεγμένοι και δοκιμασμένοι με τρέλα μπόλικη κι απαραίτητη. Με τους κολλητούς αφήνεσαι εντελώς, είσαι πάντα πιο χαλαρός κι αυθόρμητος, μοιράζεστε μυστικά, επικοινωνείτε με τον δικό σας μοναδικό τρόπο και το κάθε ταξίδι σας δένει ακόμα περισσότερο.

Οι φίλοι ξέρουν τα όριά σου κι έχουν πάντα ένα ισχυρό κίνητρο και τον κατάλληλο τρόπο να σε κάνουν να τα ξεπερνάς, ειδικά όταν ταξιδεύετε παρέα κι είστε γνωστοί μεταξύ αγνώστων. Το μυστικό για να σε πείσουν να υπερβείς τον εαυτό σου είναι πως θα κάνουν κι εκείνοι τις ίδιες τρέλες μαζί σου και τελικά θα εκτεθείτε όλοι. Οπότε, το κέφι είναι στο φόρτε του και το ταξίδι παίρνει άλλη διάσταση αποκτώντας πανηγυρικό ενδιαφέρον, μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Στην ουσία, αν το καλοσκεφτείς, η Γη έχει τόση μεγάλη έκταση για να σταθείς σ’ ένα και μόνο σημείο κι ο κόσμος είναι τόσα εκατομμύρια για να κολλήσεις σ’ ένα και μόνο πρόσωπο. Γι’ αυτό ταξίδεψε! Είτε για πάρτη σου, είτε με το ταίρι σου, είτε με τους κολλητούς σου, όλα χρειάζονται ανάλογα με την περίσταση και τη διάθεση. Όπως κι αν είναι, σημασία έχει να ταξιδεύεις. Ν’ αφήνεις τ’ αποτυπώματά σου σε καινούρια σημεία και να κρατάς τις νέες σου εμπειρίες σε φωτογραφίες. Κι ίσως φανεί κλισέ ν’ ακούσεις άλλη μία φορά πως σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το πόσο απολαμβάνεις τη διαδρομή, μα ρητά σαν κι αυτό έχουν κλασική αξία κι είναι καλό με κάθε ευκαιρία να τα παπαγαλίζουμε μέχρι να καταφέρουμε να τα κάνουμε πράξη.

Καλά ταξίδια, λοιπόν, σ’ όλους τους ταξιδιώτες κι αν ο σκοπός του ταξιδιού συνήθως είναι να μας τριγυρίσει στα λημέρια του απέραντου κόσμου, ένας επιπλέον σκοπός ας είναι να μας αφήνει και κάτι για το εσωτερικό ταξίδι της ψυχής μας.

Συντάκτης: Μάιρα Τσιρίγκα
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!