Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί τι μας τραβάει σε έναν άνθρωπο, τι είναι αυτό που μας κάνει να τον ποθούμε, να τον ερωτευθούμε; Αδιαμφισβήτητα, όλοι έχουμε κάποιες προτιμήσεις, είτε αφορούν την εξωτερική εμφάνιση είτε στοιχεία του χαρακτήρα. Πάντα, όμως, πριν τη φωτιά υπάρχει μία σπίθα, κάτι που μας γοητεύει στον άλλον και κερδίζει την προσοχή και το ενδιαφέρον μας. Στο poll της προηγούμενης εβδομάδας, κληθήκατε να απαντήσετε ποια είναι αυτή η σπίθα για εσάς, πού πιστεύετε ότι κρύβεται η γοητεία σε κάποιον, στο χαμόγελο, στο μυαλό ή στο βλέμμα; Ας δούμε τα αποτελέσματα.

Στην πρώτη θέση, με ποσοστό 46.16%, επιλέξατε το μυαλό. Από μικρά, οι γονείς μας μάς έμαθαν να κοπανάμε χαριτωμένα το κεφαλάκι μας, μόλις μας ρωτούσαν «Ποιος φταίει για όλα;». Το κεφάλι μας, δηλαδή το μυαλό μας. Αυτό κάνει συνήθως τη μεγαλύτερη δουλειά και ζημιά… Τι πιο γοητευτικό σε έναν άνθρωπο από ένα δυνατό μυαλό; Ένα μυαλό που σε κάθε απόφασή του για κίνηση ή ομιλία πλέκει δίχτυ στο οποίο εσύ εγκλωβίζεσαι όλο και περισσότερο, ανήμπορος να ξεφύγεις. Ένα μυαλό ικανό να καθηλώσει τη σκέψη σου, καθώς ξεδιπλώνει τις δυνατότητές του.

Είναι η κινητήρια δύναμη για πολλά στοιχεία, απ’ το χιούμορ μέχρι το πώς στέκεται κάποιος σε οποιαδήποτε συζήτηση. Είναι υπεύθυνο για τη σπιρτάδα και την ετυμολογία στις ατάκες που θα σε πείσουν να πας ένα βήμα παρακάτω με αυτόν τον άνθρωπο. Είναι το μυαλό που θα παίξει με το δικό σου, με κάθε τρόπο και χωρίς όρους, και θα σε κάνει να χάσεις κάθε ίχνος λογικής. Δεν είναι τυχαίο που όλοι μιλάμε για “mindfuck”, κάτι ξέρουν κι οι sapiosexuals.

Στη δεύτερη θέση, με ποσοστό 32.12%, ψηφίσατε ότι η γοητεία κάποιου βρίσκεται στο βλέμμα του. Απ’ το βλέμμα του άλλου λαμβάνεις μηνύματα, πολύ ισχυρά κι ικανά να σε μαγνητίσουν. Βλέμμα πονηρό και παιχνιδιάρικο, βλέμμα αθώο και γλυκό, βλέμμα έντονο, δυναμικό που κυριαρχεί στον χώρο και πάνω σου, βλέμμα που σου κόβει την ανάσα μόλις συναντηθεί με το δικό σου. Αν αποφασίσει να παίξει μαζί σου το βλέμμα του ανθρώπου που σε ενδιαφέρει, δύσκολα θα ξεφύγεις.

Είναι αυτή η μαγική στιγμή που τα μάτια του ενώνουν το βλέμμα τους με το δικό σου κι η καρδιά σου χτυπάει σαν τρελή, καθώς σε διαπερνά. Είναι που καθώς το αντικρίζεις, γνωρίζεις ότι θα το ξεχώριζες ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα, έτοιμος/η να του παραδοθείς ξανά και ξανά. Είναι το βλέμμα που αντικρίζεις τελευταίο τη στιγμή της βαριάς, κοφτής, ανάσας πριν το φιλί. “The eyes chico, the eyes. They never lie.”

Την τρίτη θέση, με ποσοστό 21.72%%, αφήσατε για το χαμόγελο, που είναι μοναδικό για τον καθένα και με έναν μυστήριο τρόπο μπορεί να σε απογειώσει και να σε κάνει να κοκκινίσεις σαν πεντάχρονο παιδάκι. Χαμόγελο γλυκό και τρυφερό, χαμόγελο μισό κι άρα πονηρό, χαμόγελο πλατύ από ευτυχία, χαμόγελο που σε παρασύρει να χαμογελάσεις κι εσύ από πληρότητα κι ικανοποίηση, ειδικά αν ευθύνεσαι εσύ γι’ αυτό.

Είναι εκείνο το χαρακτηριστικό του προσώπου που προδίδει όλη την καλοσύνη του καθένα, έστω και στιγμιαία, αλλά και τις προθέσεις του, κι είναι επίσης εκείνο που μπορεί να αλλάξει όλη την όψη ενός προσώπου. Είναι το χαμόγελο αυτό που ξεπροβάλει πρώτο στις στιγμές ευτυχίας σας, καθώς πειράζεστε ή ανταλλάσσετε λόγια αγάπης, όταν φλερτάρετε προτού ξεκινήσει κάτι ανάμεσά σας. Πώς να το παραβλέψεις;

Συνοψίζοντας, λοιπόν, κι ανεξαρτήτως του αν πιστεύετε ότι η γοητεία βρίσκεται στο μυαλό, στο βλέμμα ή στο χαμόγελο, σίγουρα καθένα από αυτά παίζει τον δικό του σημαντικό –λιγότερο ή περισσότερο– ρόλο στο παιχνίδι του έρωτα.

Συντάκτης: Μαρία Πακιακιό
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη