noel478

«Πάμε βόλτα;». Η μόνη δεκτή απάντηση «Φύγαμε!». Εμείς εδώ έχουμε αδυναμία στις εξόδους και στις βόλτες. Το θέμα δεν είναι αν θα βγούμε ή όχι, γιατί είναι σίγουρο πως θα βγούμε, το δίλημμα είναι πού θα πάμε. Έχουμε πειστεί ότι το να βγούμε είναι διασκεδαστικό, χαλαρωτικό και μια ευκαιρία να ξεφύγουμε για λίγο απ’ την καθημερινότητα. Στο εβδομαδιαίο μας poll, λοιπόν, σας ρωτήσαμε «Όταν βγαίνετε έξω, πού πάτε κυρίως;». Δώσαμε τέσσερις επιλογές και μαντέψτε…

Στην τέταρτη θέση με μόλις 4.3% επιλέξατε το σινεμά ή το θέατρο. Χειμωνιάζει και δελεάζει το σκηνικό μια ωραίας ταινίας ή παράστασης, παρέα με ποπ κορν και πατατάκια, χαλαρά με φίλους ή το ταίρι. Διαβάστε κρητικές μόνο, ώστε να κάνετε σωστή επιλογή. Στο θέατρο ίσως θέλει παραπάνω ψάξιμο, υπάρχουν όμως παραστάσεις που ‘ναι μαγικές κι έχουν τη δύναμη να μας αγγίξουν πιο έντονα, με μια αμεσότητα μοναδική.

Στην τρίτη θέση με ποσοστό 12% έρχονται οι ποτάρες κι ο χαμός! Ένταση, πάθος και ν’ ανεβαίνει η αδρεναλίνη. Λάτρες του ποτού και του χαμού, βραδινοί τύποι που δεν έχουν κανένα θέμα να πάνε κατευθείαν στη σχολή ή στη δουλειά, αρκεί να ‘χουν περάσει όμορφα. Όσο ξενύχτι και να βιώσουν, πάντα θα πούνε «ναι» σε μια πρόταση που περιλαμβάνει αλκοόλ σ’ ένα ωραίο στέκι. Χαμό να ‘χει κι όλα καλά!

Φυσικά δε θα μπορούσε να λείψει η οπτική ότι όλα περνούν απ’ το στομάχι. Το 29,1% επιλέγει κρασί και τσιμπολόγημα. Παρεΐστικη ατμόσφαιρα σε κουτούκια, με μερακλίδικους μεζέδες και κρασί άφθονο, το τζάκι αναμμένο κι η μουσική να δένει το μαγαζί και να γίνονται όλοι μια παρέα. Ιδανική ατμόσφαιρα για να δούμε φίλους, να θυμηθούμε τα παλιά, να πούμε τα νέα μας, τα ντέρτια μας, τις χαρές μας. Επιλογή όπου επιτρέπει το κρασί να καταναλώνεται πιο εύκολα κι απ’ το νερό, εφόσον δεν είναι ξεροσφύρι. Συνήθως προτιμάμε μαγαζιά όπου το χαρακτηριστικό τους είναι η ζεστή ατμόσφαιρα, τα ξύλινα βαρέλια και γιατί όχι κι οι ναργιλέδες.

Φτάνοντας στην κορυφή έχουμε πάνω απ’ τους μισούς όπου επέλεξαν καφεδάκι και κουβεντούλα. Το 54,6% έρχεται με διαφορά, λοιπόν, στην 1η θέση. Φορτωμένη καθημερινότητα, ρυθμοί στο κόκκινο μ’ άπειρες υποχρεώσεις, όμως ένας καφές χωράει παντού! Ακόμα και πριν τη δουλειά, αντί να τον πιούμε στο σπίτι, μια καλή επιλογή είναι ένας φίλος κι ένα γρήγορο ραντεβουδάκι, για να ξεκινήσει όμορφα η μέρα. Επιλογή για όλες τις ηλικίες. Απ’ τις πρώτες εξόδους που επιλέξαμε σ’ εποχές σχολείου, που κάναμε κοπάνες και μαζευόμασταν στο πιο κοντινό καφέ, συνεχίστηκε στα φοιτητικά χρόνια όπου δεν υπήρχε σχολή που να μην έχει χτίσει τις κοντινές καφετέριες και συνεχίζει να ‘ναι η επιλογή ακόμα και της τρίτης ηλικίας.

Μια από τις πιο οικονομικές λύσεις όταν θέλουμε να βγούμε για να τα πούμε. Μας φαίνεται εύκολη απόφαση, γιατί είναι κάτι που το κάνουμε καθημερινά –να πίνουμε καφέ– οπότε δε μας ακούγεται πολυτέλεια, για να δυσκολευτούμε να πούμε το «ναι» σ’ ένα φίλο. Μ’ ένα φλιτζάνι καφέ στο χέρι, έχουμε μοιραστεί τα πάντα. Προβληματισμούς, γάμους, εφήμερες σχέσεις, χωρισμούς, μετακομίσεις, προαγωγές, απολύσεις, κοφτές γουλιές κι ατελείωτες συζητήσεις.

Όπου κι αν ανήκετε, ό,τι και να επιλέξατε, επικοινωνήστε! Είναι ιδιαίτερες οι στιγμές που δίνουμε την ευκαιρία στον εαυτό μας να πάρουμε ανάσες και να δούμε ανθρώπους που μας λείπουν. Μην το χάνουμε, όπου και να επιλέγουμε να τους συναντήσουμε, ας το απολαύσουμε.

Συντάκτης: Ελένη Τουρλούκη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!