nan-goldin-dieter-with-the-tulips-via-yetang-com

Αχ, έρως! Προσοχή, βαδίζουμε σ’ επικίνδυνα μονοπάτια. Ερωτευτήκαμε κι εμείς, μπήκαμε και στη σχέση μας ωραία και καλά, περάσαμε αρκετό χρονικό διάστημα με το έτερον ήμισυ ανταλλάσσοντας λόγια λατρείας και πληθώρα συναισθημάτων. Πέρασε όμως ο καιρός, ξεθώριασε το συναίσθημα κι έμειναν φωτισμένες μόνο οι αναμνήσεις και η μέρα που αποφασίσαμε τελικά ότι πρέπει να γραφτούν οι τίτλοι τέλους σ’αυτή την σχέση με μεγάλα γράμματα, όπως αυτά στις ταινίες που δε σου αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας.

Τα δύσκολα,όμως, συνήθως έρχονται μετά τους τίτλους τέλους γιατί τελικά δεν ήταν και τόσο οριστικό κι εκεί αρχίζει και μπερδεύεται η κατάσταση. Αναμφίβολα, η ζωή προχωρά κι έτσι προχωράμε κι εμείς που κάποτε ήσασταν μαζί. Δε μας ενοχλεί όμως αν προχωράμε εμείς και το άλλοτε λατρεμένο ταίρι μας μας ποθεί ακόμα, μας ενοχλεί όταν προχωρά ο/η πρώην μας για πολλούς λόγους αλλά για έναν λίγο παραπάνω. Αυτό ήταν και το Poll της περασμένης εβδομάδας προσπαθώντας να δώσει λύση στο ερώτημα που μας ταλανίζει όλους: «Γιατί μας ενοχλεί όταν ο/η πρώην προχωρά;»

Μια από τις απαντήσεις που δόθηκαν στο αιώνιο αυτό ερώτημα ήταν το ότι συγκρινόμαστε με τον αντικαταστάτη μας που συγκέτρωσε ποσοστό ύψους 18,87% κατοχυρώνοντας έτσι την τέταρτη θέση στο Poll μας.Όχι άδικα, αφού είναι αλήθεια ότι μόλις δούμε τον πρώην σύντροφό μας με νέα σχέση στο πλευρό του, βάζουμε τον εαυτό μας να τυραννιέται και να αναρωτιέται τι έχει που δεν έχουμε εμείς, τι κάνει που δεν κάναμε, τι είχαμε κάνει λάθος που μας ξεπέρασε τόσο γρήγορα.

Την τρίτη θέση κατέχει το 22% που απάντησε «Γιατί πια δεν υπάρχει επιστροφή». Αλήθεια, πόσοι από εμάς χωρίζουν και μένουν αγκαλιά με την ελπίδα ότι θα είναι για λίγο κι ο σύντροφός τους θα επιστρέψει σύντομα στην αγκαλιά τους; Παιδιά, όταν προχωράει μας δείχνει ότι εν τέλει μπορεί και χωρίς εμάς και μας αναγκάζει να το αντιμετωπίσουμε. Βλέπουμε κατάματα την αλήθεια και συνειδητοποιούμε ότι μάλλον δε θα γυρίσει αφού βρήκε αλλού αυτό που έψαχνε.

Στην δεύτερη θέση του Poll μας εμφανίζονται κάποια άνθρωποι που κατακτώντας το ποσοστό του 24,84% δήλωσαν «Καμία ενόχληση,να ΄ναι καλά!». Μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα, πολλοί απ’ εμάς μπορούν όντως να αποδεχθούν το γεγονός ότι συμβαίνουν αυτά στη ζωή και δεν πρέπει να μας παίρνει από κάτω αλλά πρέπει να προχωράμε, έτσι κι ο πρώην σύντροφός μας οφείλει να βρει την ευτυχία κι εμείς να του ευχηθούμε τα καλύτερα.

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει το ποσοστό 34,31% που απάντησε μάλλον με το χέρι στην καρδιά πως ο λόγος είναι ότι πληγώνεται ο εγωισμός μας. Δεν είναι πάντα εύκολo να κατανοήσουμε την ανάγκη του άλλου να μας ξεπεράσει και να πάει παρακάτω και μας ταλανίζει ίσως η ευκολία με την οποία το έκανε.Όταν χωρίσαμε πιστεύαμε ότι δε θα υπάρξει στη ζωή του ανθρώπου μας άλλος άνθρωπος που θα τον αγαπήσει όσο εμείς, μόνο εμείς μπορούσαμε να τον καταλάβουμε, να τον πονέσουμε. Όλοι οι άλλοι ενδιαφέρονται απλώς επιφανειακά. Βρίσκοντας, όμως, νέο σύντροφο ανατρέπει όλα όσα περιμέναμε από αυτόν και πληγώνει τον εγωισμό μας που ως τότε βροντοφώναζε ότι δεν υπάρχει καλύτερο άτομο από εμάς για εκείνον.

Οι αναμνήσεις από τη σχέση μας που τελείωσαν ξαφνικά παίρνουν μια γεύση που όμοιά της δεν υπάρχει, είναι όλο και πιο γλυκές όσο προχωρά ο χρόνος κι εξαιτίας αυτής τους της γλυκύτητας είναι που δεν μπορούμε και να δεχθούμε εύκολα ότι μπόρεσε να προχωρήσει ο πρώην μας, δε γίνεται ο άνθρωπός μας να μη μας θεωρεί άνθρωπό του. Οφείλουμε να απολαμβάνουμε τις στιγμές μας με τον εκάστοτε έρωτα κι όταν τελείωσουν να τις κρατάμε στην μνήμη μας σαν γλυκιές αναμνήσεις, μη ξεχνώντας, όμως, ότι η ζωή έχει πάντα τον τρόπο της να προχωρά και μαζί μ’αυτή κι εμείς.

Συντάκτης: Κατερίνα Μάρου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!