Στα 3 eBook το 1 δώρο με το εκπτωτικό κουπόνι 3for2! Ανακάλυψέ τα!

pwl614

Αλλάζει ο χρόνος, χαμός, πυροτεχνήματα, θέλουμε να το γιορτάσουμε, να διασκεδάσουμε ο καθένας με τον τρόπο του φυσικά και με τους ανθρώπους που αγαπάει. Γιορτινό, λοιπόν, το poll μας για αυτή την εβδομάδα, όπως κι επιβάλλεται για την τελευταία εβδομάδα του χρόνου.  Σας ρωτήσαμε, λοιπόν, ποιον –ή μάλλον ποιους– θα θέλατε να είναι δίπλα σας κατά την αλλαγή του χρόνου.

Με ποσοστό 41,21% απαντήσατε πως κουβαλάμε τους ανθρώπους που αγαπάμε πάντα μέσα μας, όπου και να είμαστε. Άρα δεν έχει σημασία ποιος θα είναι μαζί μας ακριβώς εκείνη τη στιγμή ή πού θα είμαστε, πώς θα το γιορτάσουμε, αν θα το γιορτάσουμε. Δεν είναι, άλλωστε, εύκολο κι αυτονόητο για όλους ότι μπορούν να περάσουν τις μέρες αυτές με τους ανθρώπους  που αγαπάνε, τις οικογένειές τους, στο σπίτι τους. Όσο όμορφες κι αν είναι οι γιορτές, αν δουλεύεις, αν είσαι μακριά, αν για κάποιον λόγο δεν μπορείς να είσαι με την οικογένειά σου,  θα επιλέξεις να περάσεις όσο το δυνατόν καλύτερα μπορείς, εκεί που είσαι, μ’ αυτούς που είσαι. Κι όπου κι αν είναι αυτό, θα έχεις πάντα νοερά δίπλα σου και τους ανθρώπους που δεν κατάφερες να είσαι κοντά τους.

Στη δεύτερη θέση, το 35,5% από εσάς δηλώνει πως στην αλλαγή του χρόνου θέλει να έχει δίπλα του την οικογένειά του. Παραδοσιακά στη χώρα μας, η αλλαγή του χρόνου είναι ένα οικογενειακό έθιμο, με όλη την οικογένεια να μαζεύεται στο σπίτι, να τρώει, μαζί, να διασκεδάζει, να παίζει χαρτιά, να κόβει τη βασιλόπιτά της, να περάσει μαζί το βράδυ. «Ό,τι θα κάνεις την Πρωτοχρονιά, θα το κάνεις όλο το χρόνο», λένε, γι’ αυτό κι είναι πολύ σημαντικό στην κουλτούρα μας το να είμαστε με την οικογένειά μας. Ποιοι μας αγαπάνε άλλωστε περισσότερο, ποιοι μας στηρίζουν περισσότερο, άνευ όρων, χωρίς περιορισμούς; Τα αδέρφια μας, οι γονείς μας και τα παιδιά μας -για όσους έχουν. Είναι επομένως πολύ όμορφο να μπεις στα πρώτα λεπτά, στις πρώτες ώρες του καινούριου χρόνου με τους ανθρώπους που πραγματικά αγαπάς και σ’ αγαπάνε.

Τρίτοι έρχεστε εσείς που θέλετε να περάσετε την αλλαγή του χρόνου με τον/τη σύντροφό σας. Με ποσοστό 14,25%, δηλώνετε λοιπόν ότι για εσάς είναι σημαντικό να μπείτε στον καινούριο χρόνο αγκαλιά με τον έρωτά σας, την αγάπη σας. Αχ αυτός ο έρωτας, αυτή η αγάπη. Ο άνθρωπός μας είναι ο σύντροφός μας, ο καλύτερός μας φίλος, αυτός που θέλουμε να περνάμε άπειρες ώρες μαζί του, αυτός που έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Οι σχέσεις είναι όμορφες, είναι ωραίο να θέλουμε ακόμα και την Πρωτοχρονιά να είμαστε με το σύντροφό μας, αλλά ας προσέχουμε μην περάσουμε και τη λεπτή γραμμή της εξάρτησης στη σχέση μας.

Τέταρτοι, αλλά καθόλου καταϊδρωμένοι, το 9,04%  δηλώνετε ότι προτιμάτε την αλλαγή του χρόνου να είστε με τους φίλους σας, την παρέα σας. Οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγουμε, είναι οι αδερφές ψυχές μας, περνάμε πάντα καλά μαζί. Σε πολλές κοινωνίες και κουλτούρες την Πρωτοχρονιά παραδοσιακά την περνάς με φίλους, έξω σε πλατείες, ακόμα καλύτερα κάπου μακριά σε ένα ταξίδι. Κι έχει και αυτό τη λογική του, αν σκεφτείτε ότι όλοι θέλουμε η πρώτη μέρα του χρόνου να είναι ξεχωριστή, να περάσουμε τέλεια και να δημιουργήσουμε αξέχαστες στιγμές που θα θυμόμαστε όλο το χρόνο.

Όπως και να επιλέξετε να περάσετε την αλλαγή του χρόνου, πάντα να δείχνετε στους ανθρώπους σας τα συναισθήματά σας, να τους εκτιμάτε και να τους αγαπάτε! Αυτοί άλλωστε είναι που γεμίζουν τη ζωή σας κι είναι πάντα δίπλα σας. Είτε λοιπόν σε ρεβεγιόν, είτε σε ταξίδι, είτε με φίλους, είτε με οικογένεια, δημιουργήστε όμορφες στιγμές που θα κρατήσετε αναμνηστικές για φέτος και διώξτε τις άσχημες αναμνήσεις από πέρυσι.  Καλή χρονιά!

Συντάκτης: Σοφία Μπουμπάρη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη