Οι απόλυτα προσωπικές στιγμές με το ταίρι μας, οι ώρες εκείνες που μένουμε οι δυο μας με τα σεντόνια μας, ενίοτε και χωρίς αυτά, οι στιγμές εκείνες που τα ρούχα πέφτουν κι η φαντασία μας οργιάζει και το πάθος κι ο πόθος κυριαρχούν είναι ίσως ένα απ’ τα πιο σημαντικά κομμάτια στη σχέση. Είναι ένας απ’ τους παράγοντες που καθορίζουν τη σχέση ως ερωτική και τη διαχωρίζουν απ’ τη φιλιική. Είναι η προέκταση της χημείας που υπάρχει ανάμεσα στο ζευγάρι και εκφράζεται στο σεξ.

Είχαμε απορία την προηγούμενη βδομάδα όσον αφορά την ώρα που προτιμάτε να έρχεστε ιδιαίτερα κοντά με το ταίρι σας και μας τη λύσατε. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι τα αποτελέσματα των δύο πρώτων θέσεων ήταν ελαφρώς ανατρεπτικά.

Ενώ κάποιος θα ανέμενε ότι το βράδυ ίσως να θεωρείτο η πιο κατάλληλη στιγμή, μας υποδείξατε με ποσοσστό 36% ότι δεν υπάρχει κατάλληλη ώρα για σεξ. Ό,τι ώρα να ’ναι μας είπατε και λογικό ακούγεται. Το σεξ δεν έχει ώρα. Όρεξη και κέφι θέλει. Κάθε ώρα της μέρας είναι κατάλληλη, αν ανάψουν τα αίματα. Το απρόβλεπτο είναι και το πιο όμορφο κι αυτό που μας εξιτάρει περισσότερο.

Ο εγκέφαλός μας δεν είναι προετοιμασμένος, δεν περιμένουμε τη στιγμή κι έτσι όλες οι ασθήσεις ανταποκρίνονται σε μεγαλύτερο βαθμό και τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι ξαφνικά και συνεπώς ερεθιστικά. Τι καλύτερο απ’ το να σε αρπάξει ο δικός σου, ενώ πλένεις τα πιάτα και να σε παρασύρει στο κρεβάτι ή όπου αλλού βρείτε ή να έρθει η κοπέλα σου και να σου κάνει τα κολπάκια της, ενώ εσύ κάθεσαι αμέριμνος στο γραφείο ή στον καναπέ.

Δεύτερο σε σειρά προτίμησης έρχεται το βραδινό σεξ με 31%. Το βράδυ είναι η ώρα που οι περισσότεροι χαλαρώνουμε μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά και βρισκόμαστε με τον άνθρωπό μας. Τι πιο γλυκό απ’ το να ανταλλάξετε τα νέα σας, να συζητήσετε τα γεγονότα που σας έκαναν εντύπωση να βάλετε κρασί και να παραδοθείτε σε ό,τι ακολουθήσει. Τα χάδια και τα φιλιά το βράδυ δίνουν και παίρνουν και σαφώς δε θα μείνουμε μέχρι εκεί. Είναι ο τρόπος να εκτονωθούμε και να αποβάλλουμε τα γεγονότα της μέρας.

Ούτως ή άλλως η νύχτα έχει κάτι μαγικό και σεξουαλικό από μόνη της. Δε χρειάζεται να κάνετε και πολλά για να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα. Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά δε λένε; Το βράδυ αφηνόμαστε ευκολότερα, οι άμυνες κι η λογική υποχωρούν και παραχωρούν τη θέση τους στο συναίσθημα και τα πάθη. Ο ρομαντισμός και τα αρχέγονα ένστικτα ξυπνούν γρηγορότερα κι ειδικά αν είναι βράδυ με πανσέληνο θα μας ερεθίσει ακόμη πιο πολύ.

Αμέσως μετά ακολουθεί το απογευματινό σεξ σύμφωνα με τις ψήφους σας με ποσοστό 21%. Ε, όπως κι αν το κάνουμε το απόγευμα έχουμε άλλες προτεραιότητες και το μυαλό μας επεξεργάζεται διάφορες πληροφορίες. Είναι η ώρα που θα βγεις για καφέ με φίλους να πείτε τα δικά σας και να χαλαρώσετε, είναι η στιγμή που θες να τρέξεις να τακτοποιήσεις εκκρεμότητες μετά τη δουλειά και να φροντίσεις σπίτι, σκυλιά και παιδιά.

Το απογευματινό σεξ προσφέρεται για εκτόνωση, είναι η ευκαιρία να βγάλεις τα απωθημένα της δουλειάς μ’ ένα στα γρήγορα ή ν’ αναπληρώσεις και ν’ απολογηθείς για μια βλακεία που έκανες απέναντι στο ταίρι σου και δεν μπορεί να περιμένει μέχρι το βράδυ.

Είναι επίσης η στιγμή που, αν έχετε παιδιά, είστε μόνοι στο σπίτι ή μπαίνετε στην μπανιέρα για ένα αθώο μπανάκι και καταλήγετε σε πονηρές περιπτύξεις. Αν και χαμηλότερα στις προτιμήσεις σας, το απογευματινό σεξ έχει κι αυτό τη μαγεία του κι αποτελεί την απάντηση σε πιο άγρια καλέσματα.

Παρόμοια με το ό,τι ώρα να’ναι, το απόγευμα είναι μια στιγμή που γενικά δεν περιμένουμε ότι το ταίρι μας θα μας προσεγγίσει ερωτικά, ίσως μας εξιτάρει και περισσότερο η ιδέα.

Παραδόξως, τελευταίο με το ποσοστό του 12% έρχεται το πρωινό σεξ, σε αντίθεση με την πεποίθηση που θέλει την πλειοψηφία του ανδρικού πληθυσμού να το προτιμά. Βέβαια για να μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα αυτό θα πρέπει ν’ αναλύσουμε τα αποτελέσματα ανά φύλο, αλλά και πάλι το ποσοστό αυτό είναι πολύ μικρό.

Ίσως το γεγονός ότι όλοι είμαστε βιαστικοί το πρωί, ίσως ο φόβος της δυσοσμίας του στόματος με το που ξυπνήσουμε ή και το γεγονός ότι θέλουμε να πιούμε τον καφέ μας και να κάνουμε ένα τσιγάρο για να λειτουργήσουμε, μας ξενερώνουν και μας αποτρέπουν απ’ το να το επιθυμούμε.

Ειδικά αν έχει προηγηθεί και βραδινό σεξ, έχουμε ικανοποιήσει και μειώσει τις ορέξεις μας, οπότε δεν ξετρελαινόμαστε. Είναι φυσικά κι οι φορές που το να ξυπνήσουμε το ταίρι μας με υγρά φιλιά και βρομόλογα, μας εγγυάται και μας εξασφαλίζει μια παθιασμένη κι αγαπησιάρικη μέρα.

Όποια κι αν είναι η προτίμησή μας, σημασία έχει να τη βρίσκουμε με τον άνθρωπό μας και να γουστάρουμε αυτό που κάνουμε τη δεδομένη στιμγή. Είτε ανήκετε στις υψηλότερες προτιμήσεις είτε στις λιγότερο δημοφιλείς, δεν έχετε τίποτα να ζηλέψετε αν ικανοποιείστε κατά τη διάρκεια της πράξης και το απολαμβάνετε.

 

Επιμέλεια κειμένου Γεωργίας Ευστρατίου: Νάννου Αναστασία.

Συντάκτης: Γεωργία Ευστρατίου