Πάρτε μια βαθιά ανάσα. Το μυρίζετε κι εσείς αυτό; Μμ ναι! Όλα στον αέρα δείχνουν το πόσο ευτυχισμένοι είστε, το πόσο χαρούμενα τα βλέπετε όλα και φυσικά όλοι σας ζηλεύουν. Είστε ερωτευμένοι κι αυτό φαίνεται από χιλιόμετρα μακριά. Έχετε μία υπέροχη σχέση και μπορείτε να τ’ αντιμετωπίσετε όλα κι όλους. Και τις Δευτέρες και τα προβλήματα και τις βροχερές μέρες και το κρύο και φυσικά, όλα αυτά μαζί με τον άνθρωπό σας, με τον οποίο έχετε χτίσει μία υπέροχη σχέση, προς το παρόν τουλάχιστον κι ευχόμαστε τίποτα να μην το χαλάσει και μπράβο σας!

Αυτή η υπέροχη σχέση, λοιπόν, που έχετε δημιουργήσει, είναι τόσο ξεχωριστή γιατί κάθε φορά φτιάχνετε εσείς τους δικούς σας κανόνες και μαθαίνετε να ζείτε με αυτούς. Η κάθε σχέση είναι τόσο διαφορετική κι αυτό την κάνει ιδιαίτερη και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο δε θα μπορούσε να τη χτίσει κανένας άλλος, παρά μόνο εσύ κι αυτός. Το θέμα είναι ότι κάθε μία ξεχωριστή, μοναδική κι ιδιαίτερη σχέση, κρύβει κάποια βασικά χαρακτηριστικά, τα οποία είναι η βάση της σχέσης. Βασίζεστε επάνω σ’ αυτά και ξεκινάτε αυτήν την υπέροχη διαδρομή μαζί.

Η ερώτηση λοιπόν αυτής της εβδομάδας, στο ξεχωριστό μας I love Polls, ήταν φυσικά: Ποιο πιστεύετε ότι είναι το βασικότερο χαρακτηριστικό μιας ερωτικής σχέσης; Προσπαθήσαμε λοιπόν, αυτήν την εβδομάδα να σας κάνουμε να αποκαλύψετε, ποιο κατά εσάς είναι το βασικότερο χαρακτηριστικό για να μπορεί να πετύχει μια σχέση και να υπάρχει happy ending! Είστε έτοιμοι;

Ακούσατε, ακούσατε! Στην πρώτη θέση και μάλιστα, με τιτανομέγιστη διαφορά ανάμεσα στις υπόλοιπες προτάσεις, με 843 ψήφους και ποσοστό που ανέρχεται στο 53%, το βασικό συστατικό μιας ερωτικής σχέσης είναι, σχεδόν ομόφωνα, η ειλικρίνεια κι η εμπιστοσύνη. Ένα δυνατό χειροκρότημα σ’ όλους εσάς που θεωρείτε αυτές τις δύο βασικές αρχές, ως το σημαντικότερο συστατικό καθώς σ’ έναν γυάλινο κόσμο, που η διαφθορά κι η υποκρισία βασιλεύουν, υπάρχουν ακόμα ψυχές εκεί έξω που πιστεύουν στην ειλικρίνεια και στην εμπιστοσύνη.

Νοητά, όλοι αυτό θέλουν, αλλά λίγοι το κάνουν. Είναι δύσκολο να μπορείς να έχεις το θάρρος και ν’ αντιμετωπίζεις ό,τι συμβαίνει στη ζωή με ειλικρίνεια. Κι ακόμα πιο δύσκολο είναι να μπορέσεις να έχεις εμπιστοσύνη σε ανθρώπους, όταν οι περισσότεροι σ’ έχουν προδώσει. Να δίνεις ξανά ευκαιρίες σε καινούρια άτομα στη ζωή σου και μάλιστα ίσες, χωρίς να τους χρεώνεις αυτά που κάποιος άλλος μπορεί να τα έσπασε μέσα σου. Συγχαρητήρια λοιπόν, εύγε και πάλι μπράβο! Εύχομαι αυτό το χαρακτηριστικό να μη φύγει ποτέ από μέσα σας, γιατί για κανένα δεν αξίζει να αλλοιώνουμε την προσωπικότητά μας επειδή απλά μας πρόδωσε! Μένουμε αυθεντικοί και πάντα με χαμόγελα!

Δεύτερη θέση με 432 ψήφους και 21% σε ποσοστά, είναι τα πιο kinky παιδιά της παρέας. Ενδιαφέρουσα άποψη για να την ενστερνιστείς, καθώς αυτά τα παιδιά θεωρούν πως το σημαντικότερο συστατικό είναι το γέλιο και το καλό σεξ! Δύο πολύ βασικοί παράγοντες για να μπορεί μία σχέση να είναι υγιής και να αντικατοπτρίζει την ελπίδα. Το γέλιο και το καλό σεξ, μπορούν να σε δέσουν με έναν πιο περίεργο τρόπο με τον σύντροφό σου, εάν κυριαρχούν μέσα στη σχέση σας. Όταν είσαι χαρούμενος και συνεχώς ικανοποιημένος, πώς λοιπόν να θέλεις να σταματήσεις εύκολα κάτι που επαναλαμβανόμενα σ’ ευχαριστεί; Το δέσιμο λοιπόν είναι δυνατό και πολύ δύσκολα σπάει. Σε μία τέτοια σχέση, γνωρίζεις το πάθος, την απόλυτη τρέλα και φυσικά έχεις έναν σύμμαχο που τον καταλαβαίνεις μόνο εσύ κι εσένα εκείνος αντίστροφα. Μία σχέση σαν αυτήν, είναι ένα μεγάλο και πολύχρωμο πυροτέχνημα!

Τρίτοι έρχονται αυτοί που έχουν φιλοσοφήσει το θέμα από μία διαφορετική οπτική γωνία. Με 269 ψήφους και ποσοστό 12%, είναι αυτοί που θεωρούν ότι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό σε μια σχέση είναι εσύ να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Έχουμε και λέμε, μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργο, εγωιστικό και μονόπλευρο, αλλά είναι μία πάρα πολύ σωστή άποψη καθώς, αυτά τα παιδιά πιστεύουν ότι εάν είσαι σε μία σχέση η οποία σε κάνει να αισθάνεσαι καλά με τον ίδιο σου τον εαυτό, τότε κι εσύ μπορείς να δώσεις τα πάντα και να αντέξεις ακόμα περισσότερα. Γι’ αυτό μη βιαστείτε να τους κρίνετε. Το μόνο που ζητούν είναι μία ατόφια σχέση, η οποία να μπορεί να ευχαριστεί και τους δύο, με το να είναι και οι ίδιοι καλά. Χωρίς καταπίεση, χωρίς παράλογα πράγματα. Η συζήτηση κι η καλή διάθεση να είναι πάντα εκεί σύμμαχός τους, για να μπορέσουν να εξελίξουν κάτι πολύ αληθινό.

Με 90 ψήφους και ποσοστό στα 8%, είναι τα πιο ρομαντικά παιδιά. Λοιπόν, εσείς τα λέτε τόσο ωραία, αλλά υπάρχουν κάποια μικρά προβλήματα σε αυτά τα χαρακτηριστικά. Εσείς λοιπόν, θεωρείτε πως τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά σε μία σχέση είναι η γενναιοδωρία κι η έλλειψη εγωισμού. Υπέροχα. Επικροτώ, χειροκροτώ και επαυξάνω. Μακάρι αυτά τα δύο χαρακτηριστικά να ήταν όντως θετικά προσκείμενα και ίσως όχι τόσο ουτοπικά καθώς η έλλειψη εγωισμού, σπανίως συναντιέται. Μακάρι όλοι όταν ξεκινούσαμε μία σχέση να θέλαμε μόνο να δώσουμε, χωρίς να περιμένουμε κάτι σ’ αντάλλαγμα. Με οδηγό μόνο τον έρωτα να βυθιζόμασταν στη μαγεία αυτή, χωρίς να μας νοιάζει τι θα απογίνουμε. Μακάρι να γινόταν, γιατί σίγουρα οι σχέσεις θα ήταν πιο αληθινές. Αλλά δυστυχώς, είναι λίγο ουτοπικά αυτά τα στοιχεία. Οι άνθρωποι έχουν γίνει τόσο κλειστοί στις μέρες μας που δεν εμπιστεύονται ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό! Αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, οπότε ας ελπίσουμε πως κάποια στιγμή θα μεγαλώσει το συγκεκριμένο ποσοστό.

Και για το τέλος, αφήσαμε τους αυστηρούς. Τους ωμούς, τους απόλυτους και τους λίγο με έλλειψη φαντασίας, θα μπορούσαμε να πούμε. Ευτυχώς, με ποσοστό 6% και ψήφους 42, είναι αυτοί που θεωρούν ότι βασικό χαρακτηριστικό είναι η σταθερότητα κι η συνέπεια. Βρε παιδιά, στον έρωτα δεν προγραμματίζεις τίποτα. Δεν απαιτείς, δεν κάνεις παζάρια. Απλά ελπίζεις, ονειρεύεσαι και προσπαθείς να συμβιβαστείς. Το να δημιουργήσεις μία σχέση η οποία θα είναι δεδομένη, χάνει γρήγορα την αξία της και φυσικά τη μαγεία.

Οι απόψεις ωστόσο, παραμένουν απόψεις και κανείς δεν μπορεί να τις αλλάξει. Το θέμα είναι ότι κάθε άτομο ονειρεύεται διαφορετικά, τη δική του σχέση. Κι όταν θα βρει αυτόν που τον καλύπτει, τότε δημιουργείται μία μοναδική εμπειρία, ασχέτως το πώς θα τελειώσει. Γι’ αυτό χαρείτε τον έρωτα χωρίς όρια και πάντα να είστε ο εαυτός σας! Το τι είναι σωστό να κάνεις σε μία σχέση, διαφέρει ελάχιστα από το τι είναι εύκολο. Αφήστε το ένστικτό σας να σας οδηγήσει εκεί που μόνο η καρδιά σας ξέρει! Καλή εβδομάδα!

Συντάκτης: Στέλλα Σεπέρα
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη