Γνωρίζεις, επιτέλους, μια κοπέλα. Και σου αρέσει πάρα πολύ! Είστε μαζί και κάνεις όνειρα -και το μαθαίνεις. Έχει κολλητό φίλο. Αρσενικό. Μπουμ.

Ανακεφαλαίωση.

Εσύ είσαι με μια κοπέλα. Η κοπέλα έχει έναν κολλητό. Αυτός ο κολλητός υπήρχε πριν από σένα, την ξέρει περισσότερο από σένα κι εσύ απ’ την πρώτη στιγμή που μαθαίνεις την ύπαρξή του ζηλεύεις αυτόν και τη σχέση που έχουν μεταξύ τους. Ζηλεύεις πολύ και κάνεις σενάρια επιστημονικής φαντασίας στο κεφάλι σου που ίσως το 10% από όλα αυτά να στέκει γιατί το κεφάλι σου οργιάζει περισσότερο απ’ την ίδια την πραγματικότητα.

Για όνομα… Ρε παπάρα, τι ζηλεύεις; Η κοπέλα σου έχει έναν φίλο που την ξέρει πάρα πολύ καλά κι εσύ αμέσως φέρνεις την καταστροφή, ενώ έχεις τόσες άλλες επιλογές. Μπορείς ας πούμε αντί να κάνεις την κατίνα, να προσπαθήσεις να επωφεληθείς που υπάρχει αρσενικό στα άτομα που έχει δίπλα. Αυτό σου πέρασε απ’ το άδειο μυαλό;

Σε τι θα μπορούσε να βοηθήσει; Σε πάρα πολλά. Αλλά πρώτα πρέπει να ξεκαθαρίσω κάτι που απαγορεύεται να κάνεις, αλλιώς θα αποτελείς παρελθόν πριν καν το καταλάβεις. Μην τολμήσεις ποτέ να προσπαθήσεις να του πάρεις πληροφορίες για εκείνη ή το παρελθόν της. Πρώτον, θα σε καταλάβει και θα σε κάνει χώμα-ρεζίλι-ξεφτίλα, δεύτερον, θα πέσεις στην υπόληψή του -πράγμα καταστροφικό, γιατί η γνώμη του μετράει πολύ περισσότερο από ό,τι θα ήθελες κι από ό,τι φαντάζεσαι- και την υπόληψη της κοπέλας σου. Μιλάμε για ολική καταστροφή. Από αυτό το ξεφτίλισμα, δε θα υπάρξει επιστροφή, στο υπογράφω.

Τι έλεγα; Α ναι. Θα μπορούσε να βοηθήσει σε πάρα πολλά. Μπορεί αν σε αντιπαθήσει αυτός ο καριόλης -αξιαγάπητος μεν, καριόλης δε- να σε σβήσει απ’ το χάρτη σε λίγες στιγμές, αλλά αν σε συμπαθήσει, φίλε μου, έχεις βρει το κλειδί της ευτυχίας. Σε κάθε δικό σου τσακωμό με την κοπέλα σου, όταν οι φίλες της θα της λένε «Πω πω τι μαλάκας είναι αυτός. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δε σε ρώτησε τέταρτη φορά τι έχεις ενώ είχες πει ήδη, μόνο, τρεις φορές τίποτα», αυτός θα αποτελεί εκείνη τη φωνή που θα της το λέει ότι έχει άδικο κι ότι σου οφείλει μια συγγνώμη. Γενικά θα είναι η φωνή της λογικής σε τσακωμούς που έχεις δίκιο και δυσκολεύεσαι να το βρεις. Μην πας να ζηλέψεις που τα καταφέρνει καλύτερα μαζί της από ό,τι εσύ. Αυτός είναι φίλος της. Προφανώς την κουμαντάρει καλύτερα από σένα.

Αν ποτέ αντιμετωπίζεις προβλήματα όπως το πού να την πας ή τι να της πάρεις για τα γενέθλιά της, εκείνος θα είναι πρόθυμος να σε βοηθήσει αν έχεις φροντίσει να τον έχεις με το μέρος σου και να του είσαι μια συμπαθητική παρουσία. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι μπορεί να είναι ο πιο γαμάτος άνθρωπος και να γίνει και φίλος σου, οπότε διπλό το καλό!

Θα σε βοηθήσει να την καταλάβεις, να δεις τα δικά σου λάθη σε κάθε αντιπαράθεση και διαμάχη. Το μυστικό είναι να μη δεις αυτόν τον άνθρωπο σαν ένα άτομο που πρέπει αν θέλει αναγκαστικά να βάλει το ματζαφλάρι του μέσα στο «λουλούδι» της δικιάς σου. Δε θέλουν όλοι να πηδήξουν τη δικιά σου.

Ηθικό δίδαγμα: Έχε από κοντά τον κολλητό της δικιάς σου και μην τον φοβάσαι!

Συντάκτης: Πάνος Κούλης
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη