Σκηνικό αρκετά γνωστό και πολύ συνηθισμένο. Είστε παρέα, μέχρι που ένας την πατάει, και την πατάει χοντρά. Ο έρωτας, ως γνωστόν, δεν είναι παρά ένας ενοχλητικός φτερωτός θεός, που σημαδεύει τα υποψήφια θύματά του, ανάλογα πάντα με τις καταστάσεις και τις συνθήκες. Έχει πλάκα να σημαδέψεις δύο φίλους και να δεις πώς θα εξελιχθεί αυτή η σχέση- σίγουρα από κάπου εκεί ψηλά βλέπει και γελάει με την απόφασή του. Κι αυτό γιατί, κάπως έτσι γεννιούνται οι πραγματικά μεγάλοι έρωτες.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή: Φαντάζει ειδυλλιακό να είσαι ερωτευμένος με κάποιον φίλο σου. Βλέπεις σ’ αυτό το άτομο δύο όμορφες πλευρές, αυτή του γλυκού και τρυφερού εραστή, αλλά κι αυτή του ξέγνοιαστου κολλητού σου, που σε κάνει να γελάς. Απολαμβάνεις αυτή τη σχέση σε ποικίλες καταστάσεις κι εμπειρίες και ρομαντικές και πιο αστείες και παρεΐστικες. Μπόνους σ’ όλο αυτό, φυσικά, είναι πως έχεις παρέα και σύντροφο μαζί, σε κοινές εξόδους, βόλτες, τα πάντα. Σαν να λέμε και σαμπουάν και κοντίσιονερ μαζί. Αυτό αυτόματα τα κάνει όλα ευκολότερα. Ένας άνθρωπος που σε ξέρει και τον ξέρεις, έχετε ζήσει κοινές καταστάσεις και δεν εκπλήσσεσαι από αντιδράσεις και συμπεριφορές, διότι είναι ήδη δοκιμασμένες.

 

 

Είναι λιγάκι κωμικό το πώς ξαφνικά έναν άνθρωπο που τον έβλεπες σαν φίλο σου, κάνατε χαβαλέ, έρχεται ξαφνικά η στιγμή κι ανάβει μια σπίθα μέσα σου και τον βλέπεις εντελώς διαφορετικά. Είναι λεπτές, άλλωστε, οι ισορροπίες που κρατάνε τους φίλους μόνο φίλους, ή τους οδηγούν στο να ξεντυθούν, ξεχνώντας φυσικά να ντυθούν. Καθώς γνωρίζεις αυτόν τον άνθρωπο επομένως, είναι εύκολο να τον ερωτευτείς παράφορα και να γλυκαθείς από την ομορφιά των στιγμών σας και της παρέας σας. Σ’ όλη αυτή, την κατά τ’ άλλα μαγική ιστορία, υπάρχει ένα μεγάλο, τονισμένο με νέον γράμματα «αλλά». Γιατί ο μεγάλος έρωτας, απ’ όπου κι αν έρχεται, δεν είναι πάντα αμφίδρομος. Κι αν είναι μαγικό να ερωτεύεσαι φίλο σου, το να ερωτεύεσαι μόνος είναι το απόλυτο μαρτύριο, που μάλιστα θα ζεις καθημερινά, βλέποντας τον άνθρωπο που θέλεις να σου φέρεται σαν το κολλητό του φιλαράκι- που για εκείνον είσαι.

Κι επειδή δεν έχουν όλοι οι μεγάλοι έρωτες χαρούμενα τέλη, όταν ερωτεύεσαι άτομο από την παρέα σου, εξίσου μεγάλος είναι κι ο χωρισμός ή η απομάκρυνσή σου από αυτό. Και μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να σπάσει ολόκληρη η παρέα, που κάποια στιγμή θα χρειαστεί να διαλέξει στρατόπεδο, θ’ αρχίσει να βγαίνει μόνο με τον έναν και να κρύβεται από τον άλλον. Πρώτος εσύ όμως θ’ αρχίσεις να απομακρύνεσαι, διότι είναι φοβερά ψυχοφθόρο να πονάς κι ο πρώην σου να είναι απέναντι, θέλοντας να είναι φίλος, ενώ ξεκάθαρα δε θα μπορεί πια. Όπως κι εσύ.

Είναι πολύ εύκολο ο μεγάλος έρωτας της ζωής σου, παύλα φίλος σου, να καταλήξει στον μεγαλύτερο χωρισμό σου. Στον πιο επίπονο, στον περισσότερο καθοριστικό για τον τρόπο που βλέπεις τις σχέσεις. Γιατί οι έρωτες που γεννιούνται στις παρέες, δεν είναι απλοί, δεν είναι κοινοί, της σειράς. Ανθίζουν τα βράδια στα παγκάκια και στα τσίπουρα τις Τετάρτες, σε γέλια και ξενύχτια κι απλές στιγμές που δεν πίστευες ότι είναι τόσο σημαντικές. Γιατί πάνε παρέα με την οικειότητα, που αν χάσεις, σε ξεσκίζει. Όσο όμορφο κι αν φαντάζει στο μυαλό σου μια σχέση με άτομο της παρέας σου, να θυμάσαι πως τόσο άσχημο μπορεί να γίνει. Το ρίσκο δικό σου.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Δήμητρα Φαρδογιάννη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου