erryt

Πρόσφατα υπέπεσε στην αντίληψή μου πως υπάρχει κάτι εξίσου άσχημο με τις κόκκινες σημαίες που έχει ο καθένας μας και που αποτελλούν απαγορευτικά σήματα για μια σχέση. Ξέρεις, τα γνωστά red flags που σε κάνουν ακατάλληλο για δέσμευση και τους άλλους να τρέχουν μακριά σου. Ναι, υπάρχει και κάτι ακόμα, ίσως και χειρότερο, με την ονομασία beige flags (μπεζ σημαίες). Με δυο λόγια όλα εκείνα που σε κάνουν έναν απολύτως βαρετό άνθρωπο, κάτι σαν μπεζ καναπέ, φιδέ χωρίς τομάτα, νερόβραστο ρύζι ή εκρού τοίχο.

Σαφώς, δε βρίσκουμε όλοι τα ίδια πράγματα ενδιαφέροντα, πόσω μάλλον όταν μιλάμε για ανθρώπους που ερωτευόμαστε. Οι καταστάσεις περιπλέκονται ακόμη περισσότερο στον κόσμο των σαιτ γνωριμιών. Εκεί επικρατεί το απόλυτο χάος: θα δεις ανθρώπους που μπορεί να είναι πραγματικά ενδιαφέροντες, ν’ αυτοπαρουσιάζονται αδιάφορα κι ανιαρά, χάνοντας κάθε ευκαιρία για γνωριμία, αφού φαίνονται (χωρίς να είναι) ολόκληροι ένας βρασμένος φιδές. Μιλάνε γενικά, γράφουν γενικά, απαντούν γενικά, λένε τα βασικά, μένουν στα απαραίτητα. Επίσης, μπορεί να δηλώνουν φανατικοί του διλήμματος ανανάς σε πίτσα ή όχι. Κι εγώ έχω δοκιμάσει και μου άρεσε, ωστόσο, θα κρατούσα αυτή την πληροφορία για μένα σε ένα πρώτο ραντεβού.

 

 

Θα καταλάβεις έναν μπεζ άνθρωπο, όταν στο πρώτο τέταρτο της γνωριμίας σας θα σου μιλάει με πάθος γι’ αυτό το show που έχει δει χιλιάδες φορές και ξέρει απ’ έξω τις σκηνές του. Αγαπημένο χρώμα το λευκό, αγαπημένο φαγητό το ρύζι με κοτόπουλο, αγαπημένο χόμπι το φαγητό και η μουσική (θεέ μου τι πρωτότυπο). Θα μου πεις, είναι τόσο κακό ένας άνθρωπος να βρίσκει ουσία στην απλότητα και σε πράγματα πιο, ας το πούμε, άχρωμα; Όχι δεν είναι και σίγουρα δεν αποτελεί κριτήριο για ν’ απορριφθεί ως ακατάλληλος άνθρωπος για δέσμευση. Ωστόσο κι αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, είναι σαν να πετάει στο καλάθι των αχρήστων το στοιχείο του εντυπωσιασμού που ο έρωτας χρειάζεται. Αν δε, μιλάμε και για dating app, εφόσον μπήκες στη διαδικασία να φτιάξεις προφίλ, γνωρίζεις πως το έκανες για να ξεχωρίσεις από το πλήθος. Προφανώς, ο καθένας είναι μοναδικός και το ξανά είπαμε αυτό, οπότε γιατί γράφεις γενικές πληροφορίες για σένα και φτάνεις να γίνεις ίδιος με όλους τους άλλους;

Ένα άτομο γεμάτο μπεζ σημαίες, είναι ένα άτομο που δεν αξίζει την προσπάθεια στον απάνθρωπο κόσμο του dating. Σκληρό κι άδικο, πραγματικό όμως. Εκεί έξω είναι σαν πεδίο μάχης και πρέπει να ξεχωρίσεις, διαφημίζοντας τον εαυτό σου και θυμίζοντας πρώτα και κύρια σε σένα πως δεν είσαι μια γενικόλογη φράση στο info σου. Είσαι οι τρελές σου εμπειρίες, οι αστείες σου στιγμές που σε διαχωρίζουν από το χάος των άλλων ελεύθερων που υπάρχουν, οι φιλοσοφίες σου, τα πιστεύω σου, οι ατυχίες σου. Στην τελική, πώς τολμάς να έρθεις στον κόσμο των εφαρμογών γνωριμιών χωρίς να σ’ έχει δαγκώσει κάποιο εξωτικό ζώο στο Μπαλί, ή έστω να έχεις σώσει μια προσωπικότητα από κρίση πανικού;

Είναι πραγματικά λυπηρό να έχουμε φτάσει σε σημείο να πρέπει να εντυπωσιάσουμε λες και δίνουμε συνέντευξη για δουλειά, και να πέφτει πάνω μας η πίεση πως αν δεν έχουμε πλούσιο βιογραφικό δεν έχουμε και καμία ελπίδα. Τι να κάνουμε όμως, έτσι είναι η ζωή και σου φωνάζει να αποφύγεις να γεμίσεις από μπεζ σημαίες με κάθε δυνατό τρόπο και κόστος. Θέλει ο έρωτας το wow factor. Λυπάμαι, προσπαθήστε ξανά.

Συντάκτης: Δήμητρα Φαρδογιάννη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου