Εκείνο το βασικό χαρακτηριστικό που δίνει ομορφιά στους ανθρώπους είναι η μοναδικότητά τους. Ο καθένας από μας είναι διαφορετικός από την όψη μέχρι την ψυχή. Ακόμα και οι δίδυμοι έχουν μεταξύ τους διαφορές, σημάδια και στοιχεία που τους ξεχωρίζουν στην εμφάνιση και φυσικά στον χαρακτήρα. Πώς λοιπόν να βρεις κάτι ακριβώς ίδιο με σένα; Δεν υπάρχει και δε θα υπάρξει ποτέ. Έτσι επιλέγουμε συντρόφους που προφανώς δε θα είναι σαν εμάς αλλά θα θέλαμε να μας ταιριάζουν. Ποια είναι λοιπόν τα στοιχεία που πρέπει να τα βρίσκουμε με το ταίρι μας για να μπορέσουμε να συνυπάρξουμε;

Πρώτο και κύριο δεν είναι άλλο από το ερωτικό κομμάτι. Σχέσεις δημιουργούμε γιατί το άλλο πρόσωπο μας έλκει ερωτικά, αλλιώς θα γινόμασταν κολλητάρια και θα κάναμε μια χαρά παρέα. Άρα είναι πολύ δομικό στοιχείο για την όμορφη εξέλιξη μιας σχέσης να υπάρχει χημεία. Αυτό το εκρηκτικό μείγμα πάθους και ταιριάσματος που όταν πραγματικά το βρίσκεις είναι σαν βεγγαλικό που σκάει και σου χαρίζει μια υπέροχη, πολύχρωμη και θεαματική στιγμή. Αυτό ίσως είναι κάτι που μπορείς να το βρεις στην πορεία, όταν μαθαίνεις λίγο και τα κουμπιά του άλλου, όμως κακά τα ψέματα, αυτά κάνουν μπαμ από την αρχή- κυριολεκτικά!

 

 

Όταν έχεις περάσει την πρώτη πίστα περνάς σε πράγματα που αφορούν την oπτική γωνία. Την απλή επαφή με τον άλλον σε διάφορες περιπτώσεις και που αν δεν τα βρεις κάπως, η σχέση τείνει να ναυαγήσει σαν βαρκάκι σε ωκεανό. Για παράδειγμα, η οπτική σας απέναντι στα πράγματα. Ας μη βάλουμε στο μυαλό μας υποχρεωτικά την πολιτική, ας πάμε στον τρόπο που βλέπουμε βασικές αρχές και αξίες. Ναι, τα κόμματα μπορεί να διαφέρουν το ίδιο και μερικές απόψεις, αλλά πεποιθήσεις περί χρημάτων, εργασίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δικαιοσύνης δεν μπορούν να αποκλίνουν πολύ. Είναι αιτίες που αναμφίβολα θα φέρουν ρήξη όταν υπάρχει τεράστιο χάσμα ανάμεσά τους. Το να βλέπετε τον κόσμο με τα ίδια μάτια αλλά με άλλη απόχρωση είναι όμορφο και δίνει την ελπίδα της ζύμωσης, του διαλόγου και της εξέλιξης. Εάν όμως τα μάτια σας βλέπουν άλλες εικόνες τότε καλύτερα να αναθεωρήσετε.

Αφού λοιπόν, έχουμε κατασταλάξει πως η οπτική βαδίζει σε κοινό μονοπάτι, έρχεται η διασκέδαση. Μπορεί να μην ακούτε την ίδια μουσική αλλά να σας αρέσουν τα ίδια μέρη για φαγητό. Μπίνγκο. Το φαγητό είναι στα πολύ sos. Όχι βέβαια ότι θα καταστραφεί και ο κόσμος εάν οι επιλογές δεν συνάδουν αλλά όταν έχεις τις ίδιες μικρές αδυναμίες, ε σε φέρνει πιο κοντά πώς να το κάνουμε τώρα! Είναι κρίμα να θες να μοιραστείς την πίτσα σου -που ξέρεις τι σημαίνει «μοιράζομαι το φαγητό μου»- και ο άλλος να μην τρώει πίτσα! Εντάξει, αυτιά τα εμπόδια μπορούν και να ξεπεραστούν, θα το αντέξουμε.

Άλλο εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι και φοβερό red flag που αφήνουμε στην άκρη στην αρχή λόγω του έρωτά μας, είναι οι συνήθειες. Εκείνα τα απλά, τα καθημερινά, το αν για παράδειγμα δε βγάζει τα παπούτσια μπαίνοντας στο σπίτι ή αν δε θέλεις τηλεόραση στο σπίτι γιατί δε θεωρείς πως είναι χρήσιμη συσκευή. Είναι σημεία που θα εμφανιστούν στη συγκατοίκηση και μπορεί να φέρουν τεράστιους καβγάδες, ως και πρόβλημα συμβίωσης. Όσο αστείο κι αν ακούγεται στην αρχή που η καψούρα είναι στον θεό, δεν είναι ασήμαντο το να είστε η μέρα με τη νύχτα στο πώς ζείτε.

Το point είναι να βρεις τα σημεία που συγκλίνεις και να προσπαθείς να χτίσεις επάνω σε αυτά με σεβασμό. Να η λέξη κλειδί για να ταιριάξεις με κάποιον. Ωραία όλα τα κοινά σημεία, αλλά το βασικό είναι να αγαπάς τη διαφορετικότητα του άλλου. Εάν την ερωτευτείς, αν δεν προσπαθήσεις να την αλλάξεις, αν δε θέλεις να την κατευθύνεις, τότε θα πετύχει. Να τη δεχτείς και να την αγκαλιάσεις. Να ενώσετε τις διαφορετικότητές σας και να δημιουργήσετε μια σχέση αληθινή με δύναμη κι αδυναμίες. Και πίτσα μοιρασμένη στα δύο. Βασικότατο αυτό.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μαρία Αθανασοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου