Αν σε ρωτούσε κανείς γιατί νιώθεις τέτοιον έρωτα για το άτομο που έχεις απέναντί σου, η απάντηση ίσως να σε δυσκόλευε για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Όχι επειδή δεν ξέρεις τι αγαπάς πάνω σε αυτό το άτομο που επέλεξες να ‘ναι πλάι σου, αλλά επειδή τα αισθήματα που τρέφεις για εκείνο είναι τόσα πολλά κι έντονα. Τόσο που οτιδήποτε κι αν χρησιμοποιούσες ως επιχείρημα για να δώσεις στον συνομιλητή σου να καταλάβει το τι αισθάνεσαι, θα ακουγόταν, ίσως, στα αφτιά σου κοινότυπο, κλισέ και πολύ λίγο, μπροστά σε αυτό που πραγματικά νιώθεις.

Κι εκείνος ο άνθρωπος, ακριβώς επειδή σου δημιουργεί αυτά τα αισθήματα, καταφέρνει ταυτόχρονα με μεγάλη επιτυχία να σε κάνει να πατάς το κουμπί της σίγασης για τον έξω κόσμο κάθε φορά που βρίσκεστε. Δε χρειάζεται να σου το ζητήσει εξαρχής, αλλά το επιλέγεις αυτομάτως κάθε φορά που αντικρίζεις το πρόσωπό του. Απ’ τη στιγμή που θα πείτε εκείνο το πρώτο «γεια», ξέρεις ότι ο κόσμος θα περιστρέφεται για τις επόμενες ώρες μόνο γύρω απ’ τους δυο σας.

Κι όλες οι τρικυμίες που σε πλημμυρίζουν, συνοψίζονται σε εκείνο το συναίσθημα της ευτυχίας και της πληρότητας που αισθάνεσαι δίπλα σε αυτό το πρόσωπο. Ειλικρινά, όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται στους τρίτους που σας περιβάλλουν, εκείνη τη στιγμή δεν μπορείς να σκεφτείς κανέναν άλλον και δε σε απασχολεί τίποτα που δε συμπεριλαμβάνεται σε εκείνο το δωμάτιο στο οποίο βρίσκεστε οι δυο σας.

Χρειάζονται εκείνες οι στιγμές μεταξύ σας, εκείνες οι απόλυτα ιδιωτικές στιγμές, που σας φέρνουν καθημερινά πιο κοντά. Το κινητό σου στο αθόρυβο, κι η προσοχή σου στρέφεται στην πηγή της ευτυχίας σου. Οποιοσδήποτε εξωτερικός ήχος ικανός να σας διακόψει μόνο ενοχλητικός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Όχι, δεν είναι καθόλου κακό αυτό που σου συμβαίνει. Τα άτομα απ’ τον κύκλο σου που σε γνωρίζουν, ποτέ δε θα παρεξηγηθούν απ’ τη στιγμιαία απουσία σου. Και γι’ αυτόν τον λόγο δε σε απασχολεί ποιος σε βομβαρδίζει με μηνύματα τη δεδομένη στιγμή, γιατί ο μοναδικός αποστολέας απ’ τον οποίο περιμένεις με ανυπομονησία ένα μήνυμα βρίσκεται ήδη δίπλα σου, φορώντας το αγαπημένο σου χαμόγελο, συνοδευόμενο από ένα δήθεν σοβαρό βλέμμα κι ένα ύφος χαλαρότητας.

Η οικειότητα που έχει αναπτυχθεί μεταξύ σας κάνει το κλίμα πιο ανάλαφρο κι ευχάριστο. Και το καλύτερο σε όλη την υπόθεση είναι ότι δεν υπάρχει αμηχανία σε αυτές τις μικρές παύσεις που μπορεί απρόσκλητες να ξεπετάγονται στον αέρα. Δε σε αγχώνει εκείνη η σιγή που υπό άλλες συνθήκες σε προβληματίζει και σε κάνει να αναδεύεσαι, επειδή δεν ξέρεις τι θέμα συζήτησης να θίξεις. Αντιθέτως, εκείνη η σιγή μπορεί να σε χαλαρώσει και να σε ξεκουράσει μετά από μια δύσκολη μέρα. Αρκεί μια αγκαλιά κι ένα βλέμμα, κι ήδη αισθάνεσαι πως ό,τι χρειαζόταν να πείτε, έχει ήδη ειπωθεί.

Οι στιγμές που πλαισιώνουν μόνο τους δυο σας, μετά από μια ολόκληρη μέρα στη διάρκεια της οποίας συναναστρέφεστε άπειρο κόσμο και φασαρία, είτε λόγω δουλειάς είτε άλλων καθημερινών υποχρεώσεων, έχουν τη μαγική ικανότητα να αποβάλλουν από πάνω σας το άγχος της ημέρας. Δε χρειάζονται πολλά πράγματα, άλλωστε οι όμορφες σχέσεις είναι ιδιαίτερα απλές. Μικρές συζητήσεις μεταξύ σας, με άπειρες δόσεις χιούμορ, ένα κοινό μεσημεριανό γεύμα, ένα μπάνιο, μια αγκαλιά και μια ερωτική επαφή είναι αρκετά για να σας φέρνουν πιο κοντά μέρα με τη μέρα.

Αυτές οι συναντήσεις που αφορούν μονάχα τους δυο σας, ζωντανεύουν σε χώρους που έχετε χτίσει με δυνατή ηχομόνωση, για να σας αποκλείει απ’ τον έξω κόσμο. Συναντήσεις βαμμένες στα χρώματα που ταιριάζουν στη δική σας ιδιοσυγκρασία, χρώματα ηρεμίας σε συνδυασμό με τα ζεστά χρώματα του πάθους.

Ο μόνος εισβολέας που μπορεί να υπάρξει εκείνες τις στιγμές είναι το ίδιο σας το κινητό. Αυτός είναι κι ο λόγος που επιλέγεις να πατήσεις τη σίγαση. Όπου κι αν βρίσκεσαι με τον άνθρωπό σου, σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, για δείπνο, σινεμά ή στο κρεβάτι σας, το κινητό σου να το αφήνεις παραδίπλα. Δεν υπάρχει λόγος κανένας να αποκαλύπτεις σε όλο τον περίγυρό σου την οποιαδήποτε λεπτομέρεια για τη στιγμή αυτή που ζεις με τον σύντροφό σου. Δεν είναι απαραίτητο να χαρίζεις σε κανέναν καμία γεύση απ’ τη χαρά και τον έρωτά σου, ούτε να προβάλλεις στιγμιότυπα απ’ τις ιδιωτικές σας στιγμές.

Μεταξύ μας, άλλωστε, όταν το μυαλό σου είναι αλλού, όταν είσαι τόσο υπνωτισμένος από έρωτα, ο εγκέφαλός σου δε δίνει καμία εντολή στο σώμα σου να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο πέρα απ’ το πρόσωπο που σε κοιτάζει. Κάθε κύτταρό σου επιβάλλεται να ‘ναι καθηλωμένο στην εικόνα που έχεις μπροστά σου.

Κράτα τον άνθρωπό σου για την πάρτη σου. Αφιέρωσε ποιοτικό χρόνο στη σχέση σου, δημιούργησε αναμνήσεις μέσα στις ήδη υπάρχουσες, γιατί ποτέ δεν είναι αρκετές, κι άσε τον υπόλοιπο κόσμο να περιστρέφεται γύρω σας, δίχως να μπορεί να σας αγγίξει. Είναι μοναδικές οι στιγμές που ζεις με τον άνθρωπό σου.  Είναι ίσως οι καλύτερες στιγμές σας, κι οι καλύτερες στιγμές –θα το ‘χεις ακούσει– ποτέ δε σημαδεύτηκαν από ένα check-in, ποτέ δε βγήκαν στη δημοσιότητα και ποτέ δεν τους επιτράπηκε να φθαρούν απ’ τα αδιάκριτα βλέμματα.

 

Συντάκτης: Γεωργία Κανδηλανάπτη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη