Έχετε παρατηρήσει ποτέ, ενώ βρισκόσαστε στο σπίτι με το ταίρι σας, ότι σας έχετε μια επιθυμία να το δαγκώσετε; Αυτή η μικρή ανάγκη, που αν δεν την κάνεις πράξη εκείνη ακριβώς τη στιγμή, νομίζεις ότι θα σκάσεις; Και πλησιάζεις το ταίρι σου σιγά σιγά, το οποίο δεν έχει ιδέα για το τι πρόκειται να συμβεί, ότι δηλαδή βρίσκεται σε μία θέση θηράματος. Εκεί που έρχεται η κατάλληλη ευκαιρία, να η χαριτωμένη δαγκωματιά στο μάγουλο ή στο μπράτσο ή σε όποιο σημείο σου αρέσει. Το θήραμα θα εκπλαγεί, όμως σίγουρα θα σκάσει το χειλάκι του, λόγω αυτής της μικρής όμορφης κίνησης. Κι εκεί λοιπόν έρχεται το εξής ερώτημα. Γιατί έρχεται αυτή η εσωτερική ανάγκη να κάνεις μικρά δαγκωματάκια στο ταίρι σου, σε άκυρες στιγμές;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό, όπως η χαριτωμένη επιθετικότητα, ένα σημάδι οικειότητας, η παιχνιδιάρικη διάθεση μεταξύ σας, καθώς και η προθυμία σας να συμμετέχετε σε πειραματισμούς μιας σ3ξουαλικής συνάντησης. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από ψυχολόγους από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ, αυτό το «κοινωνικό δάγκωμα» που μπορεί να παίρνουμε σαν παιχνίδι, στην πραγματικότητα, είναι μια νευροχημική αντίδραση. Αυτή, η νευροχημική αντίδραση αποτρέπει το άτομο από το να είναι υπερβολικά συγκλονισμένο ή αποσπασμένο από οτιδήποτε λέει ή κάνει. Είναι μια διέξοδος του σώματός για μερικά συντριπτικά συναισθήματα, όπως μια αντίδραση στη γλυκύτητα. Πιο συγκεκριμένα, αυτό χαρακτηρίζεται ως μια ξαφνική παρόρμηση να τσιμπήσεις, να σφίξεις και να δαγκώσεις κάτι που σου φαίνεται υπερβολικά αξιολάτρευτο. Αυτό συμβαίνει μερικές φορές όταν παίζετε με το ταίρι σου ή όταν κάνει ή λέει κάτι βασανιστικά χαριτωμένο.

Καμία φορά έχεις μια αυθόρμητη ανάγκη να αφήσεις στο κορμί τ@ συντρόφου σου ένα σημάδι οικειότητας, ένα κυριολεκτικό σημάδι στο δέρμα, το οποίο, ευτυχώς λόγω της χαριτωμένης φύσης του, δεν πληγώνει σωματικά. Συνήθως, είναι σημάδια εξαφανίζονται μετά από μερικές μέρες ή κι αμέσως. Όμως, αυτό που ένιωσες όταν το έκανες δεν είναι κάτι που διαλύεται το ίδιο εύκολα, διότι δεν είναι ένα σημάδι κατοχής ή ιδιοκτησίας, αλλά ένας από τους τρόπους που μπορείς να αποδείξεις και να δείξεις τη στοργή σου, μιας και οι πράξεις μετράνε πολύ περισσότερο απ’ ότι τα λόγια.

Έτσι, το σώμα σου, μεταφράζει αυτή σου την ανάγκη μέσα από μικρές χαριτωμένες δαγκωματιές, όπως κάνει το μωρό, ανακαλύπτοντας πράγματα γύρω του που του κεντρίζουν την προσοχή. Σκέψου το σαν έναν παραλληλισμό, με τη θηλή της μητέρας τους· έτσι και το να δαγκώνεις τον άνθρωπό σου, φέρει ένα φορτίο δέσμευσης. Η πράξη αυτή καμία φορά σε διευκολύνει να πεις πράγματα τα οποία δυσκολεύεσαι να εκφράσεις με λόγια, διότι δεν είναι εύκολο καμία φορά να λες στους άλλους ότι τους έχεις ανάγκη.

Το δάγκωμα, επιπλέον, μπορεί να δείχνει μια περιπετειώδη και παιχνιδιάρικη πλευρά σας μέσα στη σχέση, που δεν ντρέπεστε να δείχνετε ο ένας στον άλλον. Τέλος, το μικρό αυτό δείγμα αγάπης δείχνει ότι υπάρχει άνεση ανάμεσά σας. Σίγουρα θα έχετε περάσει κάποιο χρονικό διάστημα μαζί, διότι το να δαγκώσεις, έστω και χαριτωμένα έναν άνθρωπο που δε γνωρίζεις καλά, μπορεί να φανεί κάπως παράξενο. Όταν θα έρθει η ώρα του δαγκώματος θα έχεις μοιραστεί σχεδόν τα πάντα μαζί του και δε διστάζεις να του δείξεις την περίεργη πλευρά σου.

Μην ανησυχείς λοιπόν ότι το μικρό δαγκωματάκι προς τον άνθρωπό σου είναι κάτι παράξενο. Είναι ένα δείγμα αγάπης, συναισθηματικής σύνδεσης κι ο άλλος το εκλαμβάνει, του αρέσει και σίγουρα θα είναι πολύ χαρούμενος διότι θα λάβει την αποδοχή, την οικειότητα, την άνεση και την αγάπη.

Συντάκτης: Ελένη Λου