Article of the day: Nομίζεις ότι κατάλαβε τι νιώθεις, όμως μπορεί και να μην έχει ιδέα. Δες εδώ γιατί. 

photo1215

Καλωσήρθατε στην χώρα των θαυμάτων!

Όχι, δεν πρόκειται να συναντήσετε σε αυτά τα μέρη την Αλίκη ούτε τη Ντάμα Κούπα, αλλά περιπέτειες κι εμπειρίες ζωής.

Όπως τη φοιτητική ζωή, μια περίοδο υποχρεώσεων, σημαντικών αλλαγών και αχαλίνωτης διασκέδασης.

Η διασκέδαση, η φιλία, το χρήμα και η σχολή είναι τα τέσσερα πράγματα που γυρνάν στο μυαλό ενός εικοσάρη. Το καθένα εκ των τεσσάρων έχει την δική του βαρύτητα, αλλά και τα τέσσερα καθορίζουν τον τρόπο που σκέφτεται.

Σάββατο βράδυ και τυγχάνει να περνάς απο το Γκάζι. Γεμάτα μαγαζιά με νέο κόσμο. Οι νέοι αρέσκονται να διασκεδάζουν, να βγαίνουν, να χορεύουν και να πίνουν αλκοόλ νόμιμα και όχι παράνομα πλέον. Δε διασκεδάζουν όμως μόνο το βράδυ.

Ο καφές στη σχολή είναι καθημερινή συνήθεια, κάπου μεταξύ του τέλους του πρώτου τρίωρου και της μέσης του επόμενου, μια ώρα μωρέ θα χάσουνε, δεν έγινε και τίποτα.

Στα πάρτυ στο Πανεπιστήμιο, Παρασκευές και Σάββατα, είναι επίσης θαμώνες. Ξανά ποτό και κανά τσιγαριλίκι για την δοκιμή, μιας και πλέον μεγάλωσαν και πειραματίζονται σε πολλά.

Κόκκινα μάτια, ζαλισμένα σώματα και χορός.

Απαραίτητη προϋπόθεση όμως το χρήμα.

Η μαμά και ο μπαμπάς στέλνουν λεφτά και εσύ προς τα τέλη του μήνα λες «μάνα, το ήπια το νοίκι».

Είσαι είκοσι χρονών, πρώτη φορά έρχεσαι σε επαφή με τη διαχείριση των χρημάτων όλου του μήνα και καταλαβαίνεις πως προτιμάς το χαρτζιλίκι. Η σχέση των εικοσάρηδων με τα λεφτά, είναι σπάνια καλή. Συνήθως καταλήγουν αέρας κοπανιστός.

Σημαντικότατο κεφάλαιο επίσης, είναι και η παρέα. Άσχετα απο το αν άλλαξες πόλη ή έμεινες στην ίδια, θα γνωρίσεις νέα άτομα στη σχολή.

Σε μια ηλικία που ξεκινάς να γνωρίζεις όλο και καλύτερα τον εαυτό σου, αρχίζουν να σε τραβάνε άτομα που ταιριάζουν περισσότερο στο χαρακτήρα σου. Δεν έχει αδίκως ειπωθεί πως στα φοιτητικά χρόνια κάνεις τους καλύτερους φίλους, αυτούς που θα μείνουν για περισσότερο καιρό στη ζωή σου. 

Έτσι ξεκινάν φιλίες με το παραμικρό, είτε για να έναν καφέ επειδή κουράστηκες στο μάθημα είτε επειδή έλειψες και θέλεις σημειώσεις απο το μάθημα της Τρίτης, είτε επειδή θες παρέα για το πάρτυ του Σαββάτου. Η ποικιλία του πανεπιστημίου σε φέρνει αντιμέτωπο με πάρα πολλά άτομα και έχεις το δικαίωμα της επιλογής.

Περνώντας λίγο ο καιρός, εγκλιματίζεσαι στα νέα δεδομένα και δεν είσαι πλέον ο πρωτοετής που δεν ξέρει που του παν τα τέσσερα, ξεκινάς να νοιώθεις όμορφα με την καθημερινότητά σου.

Αυτό ίσως ορίζεις ως ευτυχία.

Η ευτυχία ενός εικοσάρη συνήθως πηγάζει απο τις δυο αυτές πλευρές, την κοινωνική ζωή του και την διασκέδασή του. Δεν έχει πλέον πάνω απο το κεφάλι του τη μάνα να του φωνάζει να μην αργήσει να γυρίσει σπίτι , περιτριγυρίζεται απο άτομα που γουστάρει και περνάει καλά μαζί τους και νιώθει μια πρωτόγνωρη ελευθερία κινήσεων. Ο εαυτός του στα μάτια του φαντάζει ενήλικας και ας μην έχει ακόμη αναλάβει πολλές ευθύνες και άγχη.

Αυτή είναι και η «επιτυχία» του. Φίλοι, ξενύχτια και συνεχώς καινούριες εμπειρίες. Μόνο που στην επιτυχία του λαμβάνει μέρος και η σχολή του. Όταν βλέπει πως δεν έχει μείνει πίσω, δεν χρωστάει πολλά μαθήματα και είναι ευχαριστημένος με τον εαυτό του.

Διασκέδαση, φίλοι, χρήμα και σχολή, η καθημερινότητα ενός εικοσάρη.

Χρόνια που περνάνε γρήγορα γιατί είναι όμορφα και δεν λησμονιούνται.

 

Συντάκτης: Δανάη Νάκου