Εντός της εβδομάδας βρέθηκα σε μια συζήτηση μεταξύ αντρών. Αυτές τις απίστευτες σεξoσυζητήσεις που γίνονται σε μαγαζιά υπεράνω πάσης υποψίας. Με βλέμματα ύποπτα και καχύποπτα μαζί. Που κοιτούν συνέχεια γύρω τους για να μην γίνουν αντιληπτοί από τους γείτονες και να μη προσβάλλουν καμία διερχόμενη κυρία.

Το θέμα μας λοιπόν; Οι δυο σχολές του σεξ εντός σοβαρής σχέσης-γάμου.

Η μία εξ αυτών κινείται αρκετά πουριτανικά, σεμνό σεξ με τη σύζυγο, κανένα από τα γούστα του παρελθόντος. Ζήτησα από έναν εξ αυτών να μου το αναλύσει λίγο παραπάνω.

«Κοίτα να δεις» μου λέει. Όταν γνώρισα τη γυναίκα μου, δε με ένοιαζε καθόλου, δεν είχα συναισθήματα για αυτήν. Ξεκίνησε ως κάτι περιστασιακό για εμένα αλλά τελικά τη δάγκωσα τη λαμαρίνα. Όπως αντιλαμβάνεσαι τον πρώτο καιρό, της έκανα πολλές τρέλες. Ο,τι «ανωμαλία» μου ερχόταν στο κεφάλι και η αλήθεια είναι πως γουστάραμε και οι δυο.

Καθώς όμως περνούσε ο καιρός και δενόμουν μαζί της, άρχισα να χαλαρώνω. Έγινα πιο ρομαντικός. Έπαιζα με πιο ασφαλή τρόπο. Από την ημέρα που ήρθαν και τα παιδιά μας, έχουμε κόψει και την πίπα. Βασικά εγώ της το έκοψα. Δεν μπορούσα να φανταστώ πως με το ίδιο στόμα θα φιλάει και τα παιδιά μας.
Καλά ρε φίλε, αποκρίθηκα εγώ. Όταν έκανες τις τρέλες σου δε γούσταρες;

«Ε βέβαια.»

«Και τώρα πώς την παλεύεις;»

«Υπομονή κάνω και συμβιβάζομαι, για τα παιδιά μου, και που και που βγάζω τα γούστα μου με κανένα ξένο μωρό.»

Η δεύτερη σχολή, είναι η ακριβώς αντίθετη. Αυτή που το σεξ ξεκινάει διστακτικά, μέχρι να γνωριστούνε καλά και να μάθουμε τι πραγματικά αρέσει στον άλλο. Καθώς τα χρόνια περνάνε, γίνεται όλο και καλύτερο όλο και πιο ποιοτικό. Με τις γλύκες του, αλλά και τις βρομιές του. Αναλόγως.

Και κάπου εδώ έρχομαι εγώ να πω. Αν δεν νιώθεις άνετος με τη γυναίκα σου, τον άνθρωπο σου, με ποιόν μπορείς να νιώσεις; Είναι πιο άνετη η συντροφιά επί χρήμασι; Πολύ αμφιβάλω. Αν δεν μπορώ να μοιραστώ τις σεξουαλικές μου επιθυμίες και ανάγκες με τον άνθρωπο μου, πώς μπορώ να μοιραστώ μια ολόκληρη ζωή; Νομίζω πως αυτός είναι ακόμη ένας λόγος των πολλών διαζυγίων. Η αηδίες που ακούω, περί παιδιών και τα λοιπά απλά είναι δικαιολογίες. Καμία μητέρα δε θα πήγαινε να φιλήσει το παιδί της αμέσως μετά την πράξη, έλεος δηλαδή.

Εγώ πάντως ψηφίζω ναι. Ναι στο ανοιχτό και άνευ κόμπλεξ σεξ μεταξύ συντρόφων μιας ζωής. Αποβάλλετε κάθε είδος κόμπλεξ και ντροπής. Πώς μπορείς να ντρέπεσαι τον άνθρωπο σου τελικά;

Όποιος από τους δυο δεν μένει ικανοποιημένος από την επαφή, αργά ή γρήγορα θα ψάξει αλλού για αυτήν. Μιλήστε μεταξύ σας, δεν είναι ντροπή και δεν ζούμε πλέον στο 50. Η καλή ερωτική ζωή είναι υγεία. Και σωματική και ψυχική, πράγμα που φαίνεται και στην καθημερινότητα μας. Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψω πως υπάρχει ζευγάρι, που μετά τον πρώτο χρόνο σχέσης δεν έχει «μαγαρίσει» κάθε σπιθαμή των κορμιών τους. Διεκδίκησε αυτό που σου αρέσει και μη ψάχνεις αλλού τα δεδομένα.

Άλλοι γουστάρουν σφαλιάρα, άλλοι γουστάρουν βρισίδι. Τι να κάνουμε τώρα, όπως τη βρίσκει ο καθένας. Οι σεξουαλικές προτιμήσεις δεν μπορούν να αποτελούν ταμπού. Το έχω ξαναπεί. Όταν μια ερωτική πράξη γίνετε συναινετικά μεταξύ ενηλίκων, δεν μπορεί να είναι ανωμαλία ή ντροπή.

Απελευθερωθείτε, είναι μεταδοτικό.

 

Συντάκτης: Βασίλης Δεμιρτζόγλου