Στο σ3ξ -όταν συμφωνούν κι οι δύο ασφαλώς- όλα επιτρέπονται και σε πράξεις και σε λόγια. Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω κάθετα κι ιδίως στο κομμάτι με τα λόγια, αφού υπάρχουν πολλά τα οποία καλό είναι να μην ειπωθούν μια τέτοια στιγμή. Τι; Όχι;

Είναι απόλυτα φυσιολογικό πάνω στην ένταση της στιγμής ή και πάνω στην αμηχανία -αν είναι η πρώτη ή απ’ τις πρώτες μας φορές-, να πετάξουμε κουβέντες που δεν αρμόζουν στην περίσταση. Κάποιες φορές πάλι μπορεί η κούραση ή κι οι σκοτούρες της ημέρας να μάς κάνουν νευρικούς κι αυθόρμητους μ’ αγενή τρόπο.

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν διαφωνώ κάθετα με την αρχική δήλωση και θα σάς το αποδείξω φέρνοντας σας την Τριλογία των φράσεων που δεν πρέπει επ’ ουδενί να πετάξουμε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το σ3ξ, ξεκινώντας απ’ τις 10 φράσεις που δεν πρέπει να ξεστομίσουμε πριν από ένα κρεβάτι.

1. «Οκ αλλά μην το τραβήξουμε πολύ. Έχουμε πρωινό ξύπνημα»

Τι είναι μερικές ώρες παραπάνω ύπνου μπροστά σε μια καλή κορύφωση; Χαμένος χρόνος. Για να ισχύει όμως αυτό, χρειάζεται να είστε αφοσιωμένοι στη στιγμή, ξεχνώντας για λίγο προγράμματα, υποχρεώσεις και σκοτούρες. Επίσης, δεν κάνετε χάρη στο άλλο άτομο, αφού σκοπός είναι η απόλαυση και των δύο. Αν όμως ξεκινάτε μ’ αυτήν τη νοοτροπία, θα βγει μάπα το καρπούζι οπότε ή μην το πείτε ή όντως τραβάτε για ύπνο να δούμε τι θα καταλάβετε.

2. «Εσύ από πάνω ή εγώ;»

Μήπως να υπογράψουμε και κανένα συμφωνητικό να είμαστε κατοχυρωμένοι; Μια τέτοια ερώτηση σημαίνει δύο πράγματα, πρώτον ότι βαριέστε και θέλετε να βολιδοσκοπήσετε την κατάσταση για να ξέρετε αν θα κουνηθείτε πολύ ή θα κάνετε τον αστερία και δεύτερον ότι έχετε εμμονή με τον προγραμματισμό, κάτι που δε βοηθάει πάντα κι ιδίως στο κρεβάτι.

3. «Πάλι σ3ξ; Χθες κάναμε»

Λες κι είπαμε ότι θα φάτε δεύτερη μέρα σερί φακές. Αν το αντιμετωπίζετε όπως του αρμόζει, γνωρίζετε τα «κατατόπια», τόσο τα δικά σας όσο και του συντρόφου σας, τότε σας χαλάει να απολαύσετε μια ακόμη κορύφωση, η οποία μόνο οφέλη προσφέρει στον οργανισμό αλλά και στο δέσιμο με το ταίρι σας;

4. «Δέκα λεπτάκια το πολύ γιατί δεν την παλεύω»

Αν είναι να ξεκινήσετε τη διαδικασία με το χρονόμετρο στο χέρι σαν να πρόκειται να σκάσει κάποια β0μβα, τότε σίγουρα δε θα βιώσετε εσείς καμία σωματική έκρηξη κι ασφαλώς ούτε και το άλλο άτομο, αφού το έχετε αγχώσει καλά-καλά δεν αρχίσατε.

5. «Αν δεν κάνεις το τάδε για μένα, δε θα κάνω κι εγώ το τάδε για σένα»

Μήπως να χαλάσουμε και φιλία όπως κάναμε στο νήπιο; Σύμφωνοι, το κρεβάτι είναι όντως δούναι και λαβείν κι όσο πρόθυμο είναι τ’ άλλο άτομο τόσο παρασύρει κι εμάς να είμαστε. Αυτού του είδους οι ανακοινώσεις σε στυλ απειλής όμως δεν αρμόζουν ενώ έχει ξεκινήσει η κατάσταση. Τέτοιες συζητήσεις τις κάνουμε φορώντας τα ρούχα μας και σε διαφορετικό κλίμα, ώστε να επικρατεί η λογική.

6. «Φιλάς καλύτερα απ’ την πρώην σχέση μου, οπότε θα πάει καλά αυτό»

Γιατί μανίτσες μου να κάνετε συγκρίσεις; Κι άντε και την κάνατε, γιατί πρέπει να την ανακοινώσετε και να ξενερώσετε τ’ άλλο άτομο που έχει μπει σε ερωτικό mood; Και καλά το είπατε για καλό αλλά μόνο αυτό δε συνεπάγεται. Αντιθέτως, σημαίνει ότι έχετε ακόμη κόλλημα με την πρώην σχέση κι αφού δεν είστε μαζί αρκείστε σε υποκατάστατα που οκ καλά τα πας κι εσύ.

7. «Προτιμώ να είμαι από κάτω και να μην κάνω και πολλά»

Κάτι αντίστοιχο με το νούμερο 2 μόνο που με αυτή τη φράση τουλάχιστον δεν το πάτε ύπουλα, αλλά ξεκαθαρίζετε εξ’ αρχής τις προθέσεις σας. Θα πω μόνο ότι δεν κερδίζεις εύκολα αγώνα αν δεν ιδρώσεις φανέλα κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

8. «Μπορείς να μη βαριανασαίνεις μες στο αφτί μου; Με ενοχλεί»

«Μπορείς να πας λίγο πιο ‘κει ή και να φύγεις τελείως;» Έτσι ακριβώς ακούγεται η παραπάνω φράση. Αν δεν αντέχετε την έκφραση πάθους, έντασης και συναισθημάτων του άλλου τότε γιατί μπήκατε στη διαδικασία; Μείνετε στο manual να μην ξενερώνετε και τον παρτενέρ.

9. «Φαντάζομαι μετά μπορώ να κάνω ένα μπάνιο και να μείνω εδώ;»

Αν δε σας το προτείνει ο άλλος, σίγουρα όχι. Αυτή είναι μια ερώτηση που, αφ’ ενός, φέρνει μεγάλη αμηχανία στ’ άλλο άτομο κι αφ’ εταίρου του προκαλεί άγχος αφού προτρέχετε κι έχετε ήδη φτάσει στο μετά. Ζήστε λίγο τη στιγμή, περάστε όμορφα κι όταν τελειώσετε, αν επιμένετε, κάντε αυτήν την τόσο επίφοβη ερώτηση.

10. «Πότε άλλαξες σεντόνια;»

Δε λέω καλή η καθαριότητα και καλά κάνετε και το σκέφτεστε αλλά η ερώτηση είναι αρκετά έως πολύ προσβλητική. Αν γνωρίζετε τον παρτενέρ, ξέρετε ήδη αν τηρεί γενικά τους κανόνες υγιεινής, αν πάλι όχι τότε σίγουρα μπορείτε να το αντιληφθείτε από τον υπόλοιπο χώρο. Αν δείτε ότι υπάρχει πρόβλημα, μην προχωρήσετε σ’ αυτό το στάδιο και φύγετε με μια δικαιολογία.

Συντάκτης: Μαρία Πακιακιό