Όταν έχουμε φασωθεί με το ταίρι, καλό παιδιά είναι κάποιες φράσεις να τις αποφεύγουμε και να μην τις ξεστομίζουμε. Πολλές φορές έχουμε γίνει μάρτυρες μετά στο σ3ξ μ’ ατάκες όπως του τύπου «Ήμουν το καλύτερό σου;» λες κι είναι ο Μάνθος Φουστάνος. Δηλαδή κοίτα να δεις κάτι πράγματα!

Είναι απόλυτα φυσιολογικό πάνω στην ένταση της στιγμής ή και πάνω στην αμηχανία -αν είναι η πρώτη ή από τις πρώτες μας φορές-, να πετάξουμε κουβέντες που δεν αρμόζουν στην περίσταση. Κάποιες φορές πάλι μπορεί η κούραση ή κι οι σκοτούρες της ημέρας να μας κάνουν νευρικούς κι αυθόρμητους με αγενή τρόπο.

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν διαφωνώ κάθετα με την αρχική δήλωση και θα σας το αποδείξω φέρνοντας σας την Τριλογία των φράσεων που δεν πρέπει επ’ ουδενί να πετάξουμε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το σ3ξ, συνεχίζοντας με το Γ’ μέρος αυτής και τις 10  φράσεις που δεν πρέπει να ξεστομίσουμε μετά από ένα κρεβάτι.

1. «Η συμπεριφορά σου στο κρεβάτι μοιάζει με της πρώην σχέσης μου»

Πες καλύτερα ότι δεν ξέρει και πολλά και φάνηκε, πιο καλά θα το πάρει από το να πετάξεις τέτοια θaνατηφόρα ατάκα. Γιατί να συγκρίνουμε νυν συντρόφους με πρώην; Κι άντε πες, μοιραία το κάνουμε, δε χρειάζεται να το πετάμε μέσα στα μούτρα της νυν σχέσης και μάλιστα σε μια τόσο ιδιαίτερη στιγμή.

2. «Ήταν καλύτερο απ’ ότι περίμενα»

Ξέρω ότι αν το πεις, θεωρείς ότι είναι κομπλιμέντο και για καλό το λες. Αλλά δεν είναι γιατί η μετάφραση αυτής της πρότασης είναι «σε είχα για τελείως ξενερουά κι ανίδε@ αλλά τελικά δεν είσαι». Ο άνθρωπος από τη φύση του όμως έχει έναν εγωισμό να, με το συμπάθιο, όποτε ο οποιοσδήποτε θα κρατήσει μόνο το αρχικό μέλος της πρότασης.

3. «Δε σου το ‘χα»

Κάτι ανάλογο του προηγούμενου κι αυτή η φράση. Πιστεύεις ότι είναι θετικό σχόλιο αλλά τελικά είναι μια κεκαλυμμένη προσβολή. Κι έρχομαι ν’ αναρωτηθώ, ότι οκ άντε και δεν τ@ το ‘χες, γιατί να το πεις με αυτόν τον τρόπο; Πες καλύτερα «πέρασα υπέροχα» ή «όλα ήταν τέλεια» ή τέλος πάντων μην πεις τίποτα -ακόμη κι η σιωπή είναι καλύτερη.

4. «Το μετάνιωσες;»

Δε θέλω ηττοπάθειες. Το αν ο παρτενέρ το έκανε για οποιονδήποτε λόγο που τελικά τον οδήγησε όντως στο να μετανιώσει, δεν είναι δική σου ευθύνη. Κατανοώ ότι εσύ μπορεί να τρέφεις συναισθήματα για το άτομο αυτό και να φοβάσαι από τα σημάδια ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση. Σε μια τέτοια περίπτωση, βρες την κατάλληλη στιγμή και κάνε μια ξεκάθαρη συζήτηση, σίγουρα όμως μην πεις αυτή τη φράση.

5. «Σε πόση ώρα θα το ξανά κάνουμε;»

Κάτσε ρε σ3ξ machine. Πάρε μια ανάσα πρώτα, πιες λίγο νερό, κάνε ένα τσiγάρο, βάλε ένα κρασάκι, τσίμπησε και κάτι και βλέπεις πώς θα πάει η φάση. Καλά-καλά ακόμη δε συνήλθατε από την πρώτη γύρα και ζητάς δεύτερη; Το άλλο άτομο το ρώτησες αν αντέχει; Αυτά τ’ αθλήματα θέλουν γερό γοφί και δεν το έχουν όλοι.

6. «Πώς σου φάνηκε;»

Γιατί να κάνεις αυτήν την ερώτηση; Το άλλο άτομο στην έκανε; Το άθλημα αυτό θέλει μια αισιοδοξία και λίγη αυτοπεποίθηση παραπάνω, ώστε να το απολαύσεις κι εσύ κι ο παρτενέρ, αφού έτσι θα νιώθεις την απαιτούμενη χαλάρωση για ν’ αφεθεί στη στιγμή. Αν εσένα σε κατακλύζει σε τέτοιο βαθμό το άγχος της απόδοσης τότε σίγουρα φάνηκε σε όλη τη διάρκεια, οπότε μην κάνεις τέτοια ερώτηση γιατί σίγουρα δε θα σου αρέσει η απάντηση.

7. «Θα σε πείραζε να φύγεις γιατί έχω δουλειά;»

Μπορεί να το μετάνιωσες ή μπορεί όντως να έχεις δουλειά αλλά… Αν ισχύει το πρώτο κάνε λίγη υπομονή, να πάρει και το άλλο άτομο μια ανάσα, δώσε μια ευκαιρία να μιλήσετε μήπως κι αλλάξεις γνώμη ή τέλος πάντων δώσε λίγο χρόνο και το πετάς αργότερα και πιο ευγενικά. Τώρα αν όντως έχεις δουλειά, καλύτερα να το έλεγες από πριν ώστε να μην πιστέψει και το άλλο άτομο ότι όντως το ξεφορτώνεσαι τώρα που έγινε ό,τι έγινε.

8. «Τέτοια χημεία ούτε με το πρώην ταίρι μου»

«Τέτοια ατάκα ούτε στον εχθρό μου» θ’ απαντήσω. Τι είπαμε και προηγουμένως; Άσε στην άκρη τις συγκρίσεις. Κι άντε δε θέλεις να το κάνεις ή δεν μπορείς, τουλάχιστον κράτησέ το για την πάρτη σου. Δε χρειάζεται σε μια νέα γνωριμία ή σχέση να ακούγεται οποιαδήποτε πρόταση έχει μέσα τη λέξη «πρώην».

9. «Είχα και καλύτερα κρεβάτια»

Κατανοώ ότι μπορεί τελικά να η σου άρεσε, να μην πέρασες καλά, ακόμη και ν’ απογοητεύτηκες. Μαζί σου. Αλλά δε χρειάζεται να στάζεις χολή προς το άλλο άτομο που πιθανόν αγχώθηκε, δεν είχε εμπειρία, ήταν σε κακή μέρα, δεν ταίριαξε μαζί σου ή οτιδήποτε άλλο. Υπάρχουν τόσοι άλλοι διακριτικοί κι ευγενικοί τρόποι να το πεις ή να το δείξεις έμμεσα, οπότε άσε τις κακιούλες.

10. «Καλά έτσι κάνεις όταν φτάνεις στην κορύφωση; Είναι λίγο αστείο»

Δε νομίζω να υπάρχει άνθρωπος ο οποίος έχει εντελώς φυσιολογική αντίδραση εκείνη τη στιγμή. Κι εσύ μπορεί εκείνη την ώρα να κάνεις κάτι που να φανεί αστείο στο άλλο άτομο. Δεν το ξέρεις. Οπότε ακόμη κι αν αρχίζει να σφυρίζει εκείνη την ώρα ή να τραγουδά Βοσκόπουλο όπως η Αννέτα στο «Είσαι το ταίρι μου», κρατήσου κι άσε το σχόλιο να πέσει κάτω.

Συντάκτης: Μαρία Πακιακιό