%ce%b5%cf%82%cf%81%ce%b7%cf%85

Το θέμα της επαφής είναι ανεξάντλητο. Είναι η ένωση, η χημεία κι η ερωτική συνύπαρξη μεταξύ των ανθρώπων και μέσα σ’ όλα αυτά μπλέκονται συναισθήματα, στιγμές κι όχι απαραίτητα μόνο η λαγνεία. Το πιο σημαντικό απ’ όλα όμως είναι πως, εκτός της συναίνεσης, δεν υπάρχουν κανόνες. Ίσως κάποιες φορές κατευθυντήριες γραμμές για να μας οδηγήσουν στη βελτίωσή του. Επίσης, ποτέ δεν ερχόμαστε σε επαφή με τον ίδιο τρόπο. Ακόμη και με τον ίδιο άνθρωπο, κάθε φορά μπορεί να είναι διαφορετική και να χρειάζεται δικούς της χειρισμούς. Έτσι λοιπόν πέρα από τις στάσεις και τους τρόπους υπάρχουν κι εκείνα τα είδη, τα οποία έχουμε συνδέσει με περιόδους της ζωής μας, με γεγονότα και ψυχολογία, που στο βάθος του μυαλού μας τα έχουμε κρατήσει και τα θυμόμαστε για καιρό.

 

Της πρώτης φοράς

Ίσως από τα πιο αμήχανα είδη που κάνουμε όλοι μας. Κι αυτό, όχι γιατί δε θέλουμε ή δεν μπορούμε, αλλά γιατί πέφτουμε από τα 1000 πόδια χωρίς αλεξίπτωτο και πρέπει να σταθούμε αξιοπρεπώς στη γη. Δεν ξέρουμε και πάμε στ’ αχαρτογράφητα. Έχει βέβαια μια γοητεία όλο αυτό αλλά συνοδεύεται με το άγχος αν θα μας αρέσει ή αν θα αρέσει στο ταίρι μας. Πιστεύω πως όλα είναι θέμα χημείας. Αν είμαστε ο εαυτός μας, αν σταματήσουμε να σκεφτόμαστε πώς θα πρέπει να λειτουργήσουμε, αν διώξουμε το άγχος κι αν μας αρέσει ο άνθρωπος που έχουμε δίπλα μας, τότε η απόλαυση είναι σιγουράκι.

 

Της καινούργιας σχέσης

Εδώ είναι στημένο το ωραιότερο σκηνικό καθώς τα περιλαμβάνει όλα. Πεταλούδες, λόγια, καρδούλες και πολύ πάθος. Είναι η αρχή δυο ανθρώπων να χτίσουν μια σχέση ψάχνοντας ν’ ανακαλύψουν ο ένας τον άλλον. Σ’ αυτή τη κατηγορία, να ξέρετε πως τρέχετε σε μαραθώνιο, καθώς η ποσότητα είναι ανεξάντλητη. Σταματημένα ρολόγια, μέρη που ποτέ δε φανταστήκατε, χρόνοι που καταρρίψατε. Σ΄ αυτό το είδος που ακολουθεί την πρώτη φορά έρχονται στιγμές που αναρωτιέστε αν ντύνεστε και καθόλου. Μη σας κάνει εντύπωση γιατί είναι απόλυτα λογικό. Σκεφτείτε πως έχει ημερομηνία λήξεως και φροντίστε να το ζήσετε.

 

All About Sex | eBook


€7,00

-----

 

Της αγάπης και των συναισθημάτων

Ο Οικονομόπουλος τραγουδάει πως «από έρωτα δεν πέθανε κανείς» και κάπως έτσι είμαστε στην επαφή από αγάπη. Εδώ, κάθε μας πράξη συνοδεύεται από λόγια. Μεγάλα ή μικρά, δε μας νοιάζει. Απλώς το μυαλό μας παίζει ταυτόχρονα, η ψυχή μας ικανοποιείται με ό,τι βλέπει κι ακούει και το σώμα μας συμμετέχει σ’ αυτό το γαϊτανάκι συναισθημάτων. Εδώ υπάρχουν δυνατά «σ’ αγαπώ», υποσχέσεις «για πάντα» και μια απίστευτη φροντίδα και τρυφερότητα που θα μας μείνουν ανεξίτηλα. Έχει διάρκεια και βλέμματα και ματιές. Η πράξη έρχεται απλώς και μόνο για να επισφραγίσει την κατάσταση την οποία ζούμε.

 

Των τεμπέληδων

Λυπάμαι που χαλάω το στόρι όλων των προηγούμενων αλλά σας είχα ενημερώσει. Κι αυτό το είδος τρομάζει λίγο με την εμφάνισή του. Σπέρνει τον σπόρο των πρώτων αμφιβολιών και των αναπάντητων ερωτημάτων. Αδράνεια, τεμπέλικη αδιάφορη διάθεση και «να κάνουμε για να κάνουμε όπως- όπως». Δε διαφωνώ πως είναι λογικό να νιώθουμε και κάποιες φορές πως είμαστε κουρασμένοι ή δεν έχουμε πάντα την ίδια διάθεση. Περίεργο γίνεται όταν επαναλαμβάνεται. Μην το αφήσετε να συμβεί κι ενεργοποιηθείτε.

 

Του one night stand

Εκείνο που ξυπνάς κι αναρωτιέσαι «τι έγινε;», «πότε έγινε;», «ποιος κοιμάται δίπλα μου;». Εντάξει έγινε, μην το πολυαναλύσουμε. Κρατάμε το καταγεγραμμένο συμβάν -στο μυαλό μας- και προσπερνάμε. Στο one night stand δεν υπάρχουν δεσμεύσεις, δεν έχουμε να σκεφτούμε αν ήταν καλά ή όχι και στην τελική δεν ανοίγουμε και το κινητό μας να ψάξετε για εταιρεία οργάνωσης γάμων. Δεν κολλάμε και δεν κλείνουμε ραντεβού για επόμενες φορές. Το αφήνουμε εκεί που έμεινε κι εκεί που έγινε.

 

Του οίκτου

Ωχ! Χτυπήσαμε ευαίσθητο σημείο; Λυπάμαι που το αναφέρω αλλά είναι από τα πιο επώδυνα συναισθηματικά είδη. Καθώς σίγουρα το συναίσθημα είναι μειωμένο ή και ξεπερασμένο για τον έναν από τους δύο. Και δυστυχώς, όπως και να τελειώσει, θα έχει πόνο και κλάμα. Έχει οίκτο, «στερνή φορά» και λύπηση. Δεν τιμά ούτε εκείνον που το αποζητά αλλά ούτε και ‘κείνον που το κάνει. Δυστυχώς όμως σχεδόν πάντα παίζει στην παλέτα μιας σχέσης λίγο πριν ή λίγο μετά από έναν χωρισμό.

 

Της απιστίας

Εκείνο που κρύβει μέσα του την αμαρτία με πασπαλισμένη παρανομία. Κρυφό για όλους, φανερωμένο μόνο για σας. Σ’ αυτό το είδος, πρωταγωνιστές μπορεί εκτός από σας τους δύο να είναι κι οι τύψεις. Βέβαια, ό,τι είναι αμαρτωλό είναι κι ακαταμάχητο. Το μόνο που θα μπορούσαμε να πούμε εδώ καθώς αν το έχετε σκεφτεί είστε ήδη ένα βήμα πριν την υλοποίησή του, να είστε απλώς σίγουροι για τον εαυτό σας αν αξίζει να το κάνετε. Καθώς το μετά που θα έρθει δε θα έχει δικαιολογία.

 

Της επανένωσης

Αυτό το είδος σίγουρα το έχουμε κάνει όλοι παραπάνω από μία φορά στη ζωή μας. Είναι η πράξη της επανασύνδεσης μετά από έναν χωρισμό. Εδώ δε θα αναλύσουμε καν –δε μας αφορά– την επανένωση, θα συμφωνήσουμε όμως όλοι πως είναι προκλητικά γοητευτικό κι ανεπανάληπτο. Είναι αυτό που λέει ο Λειβαδίτης «γι’ αυτό έγινε ο κόσμος μάτια μου». Γι’ αυτό που κρύβει την πεθυμισιά, την έξαψη του ξανά μαζί, την κάθαρση, το μέλλον. Μη μπείτε τώρα σε σκέψεις για το πόσο ωραίο μπορεί ν’ ακούγεται και θέλετε συχνές επαναλήψεις. Φτάνει. Μια φορά είναι αρκετή.

 

Του «ένα στα γρήγορα»

Εδώ γελάμε όταν συνήθως γίνεται. Είναι εκείνο το «αγάπη μου έρχονται» ή «εδώ και τώρα δε θα μας δει κανείς, γρήγορα». Δεν υπάρχει σκέψη κι οργάνωση αλλά αδρεναλίνη στα ύψη. Τολμήστε το χωρίς δεύτερη σκέψη. Σ’ αυτό το γρήγορο είδος σε εξιτάρει το άγνωστο και το ξαφνικό. Γίνεστε εραστές που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το μοναδικό λεπτό που τους έχει απομείνει. Και φυσικά αυτό να κάνετε! Αν έχετε ήδη πάρει ιδέες για να το εφαρμόσετε να θυμάστε πως είναι καλοκαίρι κι είστε λίγο παραπάνω εκτεθειμένοι. Αλλά ποιος νοιάζεται;

 

Του «περνώ και μόνος μου καλά»

Με μια ωραία φαντασίωση στο μυαλό μας πλάθουμε την ιδανική ερωτική σκηνή και περνάμε τέλεια. Εντάξει, τι κι αν μας λείπει το άλλο μας μισό. Η σοφή γιαγιά μου έλεγε πως η μισή δουλειά είναι τελειωμένη. Για την άλλη μισή θα φροντίσουν τα χεράκια σας κι ό,τι άλλο έχετε σκεφτεί να χρησιμοποιήσετε. Αν το ταίρι σας είναι μακριά σκεφτείτε πως μπορείτε να μοιραστείτε μια τέτοια στιγμή. Όχι ότι θα το φέρει πιο γρήγορα κοντά σας αλλά θα πάρετε μια γερή τζούρα πάθους μέχρι την επόμενη φορά που θα βρεθείτε από κοντά.

 

Της παρτούζας

Έχουμε και λέμε. Το βλέπουμε σαν εμπειρία. Το σβήνουμε από τη λίστα των πραγμάτων που έχουμε θέσει πως θα κάνουμε στον εαυτό μας σ’ αυτή τη ζωή. Το αντιμετωπίζουμε όταν έρθει και δε χρειάζεται να το οργανώσουμε γιατί θα αγχωθούμε. Έχει λεπτές γραμμές και ισορροπίες που πρέπει να κρατηθούν κι ίσως το κάνει λίγο παραπάνω αγχωτικό από ό,τι μπορεί να ακούγεται. Έχει ρίσκο καθώς δε ξέρεις το αποτέλεσμα και στην τελική ενέχει τον κίνδυνο από το να γελάσεις μέχρι να σ’ ερωτευτούν ταυτόχρονα. Είναι καιρός για τέτοια;

 

Του (γλυκού) πόνου

Εδώ δεν έχει ζουζουνάκια κι αγκαλίτσες. Δεν υπάρχει χάδι και πεταχτό φιλάκι. Εδώ ζείτε τις αποχρώσεις της Βιβεχρώμ με όλη την γκάμα των χρωμάτων. Κι αυτό ίσως είναι ένα κρεβάτι που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσετε έστω και για μια φορά ως εμπειρία στη ζωή σας. Φυσικά δεν είναι εύκολο καθώς απαιτεί κώδικες επικοινωνίας που εξασφαλίζουν μεγάλη οικειότητα μεταξύ σας αλλά το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που λένε μια βιωματική εμπειρία. Και πού ξέρετε, μπορεί και να σας αρέσει. Δε θα το μάθετε λοιπόν ποτέ αν δεν το δοκιμάσετε.

 

Αυτά ήταν μερικά από τα ευρέως γνωστά είδη που απασχόλησαν και απασχολούν όλους μας. Σίγουρα στη διάρκεια της ζωής μας θα έχουμε όλοι μας βιώσει κάτι διαφορετικό, που μπορεί να είναι μοναδικό, να είναι ανεπανάληπτο, να είναι αδιάφορο ή ανάξιο λόγου. Όπως και να έχει, θα είναι ένα κομμάτι μας. Άλλωστε, ζούμε για να φτιάχνουμε εμπειρίες.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ταρασία Γεωργιάδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου