Article of the day:  Η Βασιλική Ασλόγλου μάς ταξιδεύει στην Αυγουστιάτικη Αθήνα. Δες εδώ.

qsef

Πώς θα σας φαινόταν, αν κάποιος σας έλεγε ότι ένα καλό κρεβάτι πρέπει να έχει και τις ανάλογες συνθήκες εναρμόνισης, ανάμεσα σε σας και το περιβάλλον στο οποίο το απολαμβάνετε; Πιθανόν ν’ ακούγεται τετριμμένο αλλά όσα σχετίζονται με τη σωματική επαφή δεν είναι καθόλου εύκολο να φτάσουν στο τέλειο χωρίς να «ιδρώσουν» κορμιά. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις συνθήκες που επιλέγουμε να συναναστραφούμε ερωτικά.

Δε σας έχει τύχει να πείτε «ωχ, σαν πολλή ζέστη δεν έχει;» ή αντίστοιχα «κρυώνω, μη μου βγάζεις όλα τα ρούχα». Κάποιοι το προτιμούν καυτό και κάποιοι άλλοι πάλι ψυχρό κι αιμοβόρικο. Το κομμάτι που θα εστιάσουμε, θα αφορά κυρίως τις εκδοχές στις οποίες είναι ιδανικές οι συνθήκες για ένα καλό κρεβάτι, είτε ανάλογα με τη θερμοκρασία είτε το περιβάλλον στο οποίο διαδραματίζεται το «έναστρο» συμβάν.

 

All About Sex | eBook


€8,00

-----

 

Έρευνες έχουν υποστηρίξει πως η θερμοκρασία στον χώρο μπορεί να προσδώσει στην αίσθηση πολλά level διέγερσης. Ο σεξολόγος Dr. Jess O’Reilly θεωρεί πως αν μια δυσάρεστη θερμοκρασία στο σώμα αποσπά την προσοχή, μπορεί να εμποδίσει τη διέγερση και να δημιουργήσει αποστροφή. Όπως θα συνέβαινε ενδεχομένως ένα βράδυ με αυξημένη υγρασία στο δωμάτιο, την ώρα που θα ήθελες να αφεθείς στα χέρια του Μορφέα, η καταραμένη υγρή ατμόσφαιρα θα σου ενοχλούσε το κορμί. Κάτι ανάλογο θα αντιμετώπιζες και στις ζώνες υπερδιέγερσης. Υπάρχει λοιπόν, ένας αποδεδειγμένος αριθμός που αντικατοπτρίζει την ιδανική θερμοκρασία που πρέπει να έχει ένα δωμάτιο για να ζήσετε πραγματικά μία ευχάριστη κι απολαυστική διαδικασία.

Αν σταθεροποιήσετε τον υδράργυρο της ατμόσφαιρας στους 22° Κελσίου αυτομάτως παρέχετε ένα περιβάλλον που μπορεί να βοηθήσει τα σώματα να διατηρήσουν μια καλή θερμοκρασία για εγρήγορση, ενώ επιτρέπετε στο δωμάτιο να ζεσταθεί καθώς η κινητική ενέργεια ισοβαθμεί με τις αέριες μάζες που συναντά και γίνεται πιο ανεκτό στον χώρο. Το πρώτο βήμα δηλαδή είναι να επιλέξεις το δωμάτιο και να φτιάξεις την ατμόσφαιρα κι εμείς θα σου δώσουμε μερικά tips που θα σας κάνουν να ξεχάσετε κάθε πιθανή δυσφορία:

 

1. Κεριά για ν’ «ανάψει» η ατμόσφαιρα από μόνη της

Για να μπορέσετε να διατηρήσετε τη θερμοκρασία στα επίπεδα που βάσει ερευνών είναι και η ιδανική, χρησιμοποιήστε μικρές εστίες θερμότητας. Σίγουρα το να φτιάξετε εδώ κι εκεί μικρά ρομαντικά αυτοσχέδια μπουντουάρ με κεριά και μεγάλες μαξιλάρες θα κάνουν τον χώρο δελεαστικό αλλά ταυτόχρονα ζεστό κι οικείο. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο τα κεριά αυτά να είναι φτιαγμένα από φυσικά υλικά όπως σόγια ή μελλισοκέρι που θα σας χρησιμεύσουν και για άλλες χρήσεις πάνω σας, καθώς γίνονται από φυσικά υλικά.

 

2. Κρατήστε ρούχα- ξαπλώστε σε λείες επιφάνειες

Και ναι, μπορείτε να ανάψετε τα αίματα με τα ρούχα αλλά και να ζεστάνετε τα κορμιά σας. Ειδικά αν βάλετε σατέν υφές ή μεταξωτές κι αποφασίσετε να αφήσετε την άνεσή σας και απλά να μεταφερθείτε είτε στο πάτωμα είτε στα γύρω έπιπλα. Υφάσματα που δε θα σας αφήσουν να κρυώσετε αλλά να γλιστρήσετε αγκαλιασμένοι. Μην αρκεστείτε μόνο στην ολιστική διάθεση των υφασμάτων, αλλά δώστε κι ώθηση στη διαδικασία με στάσεις που βοηθούν τη γρήγορη κίνηση των σωμάτων!

 

3. Πιείτε (λίγο) για να ζεσταθείτε και ν’ αφεθείτε

Τον χειμώνα λίγο αλκοόλ δε θα σας «ζεστάνει» απλά το αίμα αλλά θα βάλει και τα θεμέλια για μια χαλαρή διάθεση χωρίς να σας νοιάζει η θερμοκρασία. Μετά από 1-2 ποτηράκια κονιάκ μπροστά από τη φλόγα του τζακιού ή του απαλού παπλώματός σας θα αφεθείτε. Δοκιμάστε να ανταλλάζετε τα υγρά του ποτού σας μέσω των φιλιών, για να γίνει πιο αισθησιακή η ατμόσφαιρα μεταξύ σας. Η επαφή έχει να κάνει με την απόλαυση των σωματικών αισθήσεων και το ποτό θα αυξήσει τους σφυγμούς και θα λύσει τα σώματα.

 

4. Παίξτε παιχνίδια θερμότητας

Καιρός να βάλετε στο τραπέζι και τις αισθήσεις. Κλείστε τα μάτια σας με κάποιο μαντήλι κι αρχίστε να ανεβάζετε τη θερμοκρασία με τα φιλιά και τα αγγίγματα στα επίμαχα σημεία. Δε θα καταλάβετε πότε θα βράζετε όχι από τη ζέστη, αλλά από την κάψα του πάθους για την επαφή. Για να γίνει πιο αισθησιακό αλλά και ζεστό το σώμα χρησιμοποιήστε κρέμες σώματος ή butter body με ωραίες υφές κι αρώματα που θα σας βάλουν πιο γρήγορα στο παιχνίδι.

 

Το κρεβάτι σε δύσκολες θερμοκρασίες δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Το γνωρίζετε πιθανόν από προσωπική σας εμπειρία, στις ζεστές περιπτύξεις εξαντλείστε από τον ιδρώτα, ενώ στα κρύα του χειμώνα σχεδόν τουρτουρίζετε. Δοκιμάστε να αξιοποιήσετε έξυπνες πηγές θερμότητας χωρίς να έχετε μεγάλες θερμοκρασίες στο δωμάτιο κι ίσως καταφέρετε να βρείτε πτυχές στο κρεβάτι που δε γνωρίζατε μέχρι τώρα ότι σας εξιτάρουν.

 

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Νίνα Λυβιώτη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου