Σαν την ερωτική υπερδιέγερση και την εκτόνωση την ορμονική, κακά τα ψέματα, δεν υπάρχει. Ξυπνάνε οι επιθυμίες οι πιο απλές, αυτές που δεν ήξερες ότι μπορούν να δημιουργηθούν μέσα από ένα μικρό τσίγκλισμα του νου. Διεγερμένο μυαλό που μεταφέρει τις εκρήξεις του σε όλο το σώμα. Σαν την ένταση του ρεύματος σαν να λέμε, που σε δευτερόλεπτα δίνει ζωή σε κάθε κύτταρό του.

Και η ιστορία πάνω στη διέγερση, δεν σταματά ποτέ. Δεν έχει σελίδα που να μη γραφτεί κάτι νέο, να μην εμπλουτιστεί με νέες ιδέες και κόλπα. Άλλωστε χωρίς την επαφή δε θα μπορούσε ν’ αναπαραχθεί το είδος μας. Και μέσα σ’ όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το εξής: η ερωτική επαφή έχει κατάλληλη μέρα και ώρα. Και ναι, μπορεί να εξηγηθεί και να συσχετιστεί κι αυτό, ως βάσιμη προϋπόθεση για καλύτερη συνεύρεση.

Μετά από έρευνα που πραγματοποίησε το πανεπιστήμιο London School of Economics, κατέληξε ότι η καλύτερη μέρα για την ερωτική επαφή είναι η Πέμπτη κι η χειρότερη η Τρίτη. Ας υποθέσουμε πως η Πέμπτη είναι σαν το προτελευταίο κομμάτι της τούρτας. Ναι μεν θες την απόλαυση, αλλά δε βλέπεις την ώρα να τελειώσει για να μην μπεις σε πειρασμό να φας κι άλλο. Έτσι και η Πέμπτη, είναι μια μέρα της εβδομάδας που θες να έχεις φορτώσει δυνάμεις για το Παρασκευοσαββατοκύριακο που έρχεται. Αν δε δώσεις το push στον οργανισμό σου να αντέξει, δεν πρόκειται να βγει η βδομάδα.

 

All About Sex | eBook


€5,00

-----

 

Έτσι, αν συνδυάσεις τις λεπτομέρειες μέσα από τις συγκυρίες της καθημερινότητας, αλλά και τον γυναικείο κύκλο- όπως τις ορμόνες που παράγονται, θα διαπιστώσεις πως όλα έχουν μια βάση. Οι ερευνητές συμπέραναν πως την Πέμπτη και κυρίως τις πρωινές ώρες, το σώμα παράγει έντονα ορμόνες, αφού τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες χτυπούν καμπανάκι, το δε άλλο στις γυναίκες τα οιστρογόνα πενταπλασιάζονται! Οι γυναίκες έχουν εντονότερο οργασμό στη 14η μέρα του εμμηνορροϊκού κύκλου και στο ενδιάμεσο της γονιμοποιημένης περιόδου, ενώ στους άντρες φαίνεται ότι η λίμπιντό τους, λόγω των αυξημένων επιπέδων της κορτιζόλης, τους βοηθά να ενεργήσουν καλύτερα και με περισσότερη ένταση και διάρκεια.

Η δε Τρίτη θεωρείται από πολλούς μια δεύτερη Δευτέρα, που ο οργανισμός προσπαθεί ακόμη να βρει τα πατήματά του από την έντονη εκτόνωση του Σαββατοκύριακου ή να ξυπνήσει και να ενεργήσει με προγραμματισμό και πάλι. Η Τρίτη, σαν μέρα θα λέγαμε, πως είναι προσαρμογής κι αρχή της απελευθέρωσης του εγκεφάλου. Τέλος, η ουσία οξυτοκίνη, η περίφημη «ορμόνη της αγάπης» για να ενεργοποιηθεί, απαιτεί το σώμα μας να είναι σε φάση νιρβάνα. Έτσι, το κορμί σαν ένα άδειο ντεπόζιτο αρχίζει από την Τρίτη να γεμίζει την ενέργειά του για το αποκορύφωμα της Πέμπτης.

Η έρευνα επίσης εστιάζει στις βιολογικές αλλαγές που τροποποιούνται ανάλογα με την ηλικία. Δηλαδή, ελέγχει ουσιαστικά όλα τα συστήματα του οργανισμού και τα τρισεκατομμύρια κύτταρά του, που με το πέρασμα του χρόνου αλλάζουν ρυθμό και δυνατότητες λειτουργίας. Οπότε η κάθε ηλικία έχει τις δικές της ώρες «εκτόξευσης» των ερωτικών ορμονών της.

Από τα 20 έως τα 30 μπορεί να θεωρούμε πως σφύζουμε από ενέργεια και ερωτισμό, αλλά πάντα βάσει καλής προετοιμασίας, το μεσημεριανό κρεβάτι είναι και το πιο αφροδισιακό. Οι ειδικοί λοιπόν, υποστηρίζουν ότι αυτή την ώρα, η επιθυμία βρίσκεται στην κορύφωση της. Από τα 30 έως τα 40, η ερωτική πράξη ως πρωινό άθλημα είναι και το ιδανικό. Η ώρα που σύμφωνα με την έρευνα ξυπνά τη διέγερση είναι 8:00 π.μ. Θεωρούν πως το φως του ήλιου ενεργοποιεί την τεστοστερόνη σε άνδρες και γυναίκες.

Από τα 40 έως τα 60, ίσως κι οι πιο απαιτητικές ηλικιακές ομάδες, καθώς η ζωή είναι σε fast forward. Αναφέρεται πως η κατάλληλη στιγμή για συνεύρεση είναι κάπου ανάμεσα στης 22:00- 23:00 μ.μ. Όσο μεγαλώνουμε τόσο πιο νωρίς ξυπνάμε αλλά και κοιμόμαστε νωρίτερα, καθώς τα πρωινά είναι πιο φορτωμένα σε πρόγραμμα και απαιτήσεις. Οπότε, η ιδανική ώρα είναι λίγο μετά τις δέκα το βράδυ που πέφτουμε στο κρεβάτι και προσπαθούμε να αφεθούμε. Και για τις πιο δραστήριες ηλικίες από τα 60 έως τα 80, η πιο ιδανική στιγμή είναι στης 20:00 το βράδυ. Με τον οργασμό που μπορεί να προκύψει εκείνη την στιγμή, το σώμα εκκρίνει οξυτοκίνη, μια ορμόνη που μας «ξυπνάει». Μετά, όλα τα άλλα έρχονται!

Μήπως τελικά η ερωτική, δεν είναι μια αυθόρμητη πράξη, αλλά μια καλά συνδεδεμένη ενέργεια με το σώμα και το μυαλό μας;

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Νίνα Λυβιώτη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου