Article of the day: Βρείτε εδώ το πρώτο άρθρο της νέας pillowfighter Κατερίνας Κύρκου!

r815

Κάτι που οι περισσότεροι ντρεπόμαστε να συζητάμε, αλλά ταυτόχρονα αναζητάμε, είναι οι καλύτερες λύσεις στα θέματα που μας απασχολούν στο κρεβάτι. Τα προβλήματα σε αυτόν τον τομέα είναι όπως και τα καθημερινά, μας «τρώνε». Θέλουμε τόσα να πούμε με τις πράξεις μας αλλά ούτε λόγος για να ανοίξουμε το στοματάκι μας. Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα απ’ όλα πως δεν είναι «απρεπές» να υποδεικνύεις τις προτιμήσεις σου στο ταίρι, αντιθέτως είναι το ζητούμενο για μια υγιή πορεία. Οι ενδοιασμοί στο κρεβάτι θα έπρεπε να είναι απλά αλματάκια εμποδίων που με ένα αναπήδημα τα προσπερνάς.

Αυτό που σε τρομάζει να αναζητήσεις από το ταίρι σου ίσως να υποδεικνύει και τα όρια που έχεις βάλει στον εαυτό σου. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν τριγυρνάνε στο μυαλό σου οι επιθυμίες. Για φαντάσου να σου δίνανε στο πιάτο μια πάστα σοκολάτα ακριβώς τη στιγμή που τη λιγουρεύτηκες χωρίς καν να τη ζητήσεις! Γιατί να μη συμβεί κάτι αντίστοιχο και στην άλλη, την εξίσου μεγάλη απόλαυση;

Τα ερωτικά όρια είναι διαφορετικά για τον καθένα μας. Πολλά μπορεί να κρύβει μια φαντασία. Πολλές πράξεις που «δε θα κάναμε ποτέ». Πράξεις που στην κανονική ζωή φαντάζουν προσβλητικές ή ακόμη και ταμπού, στο κρεβάτι είναι απλά η εκτόνωση που όλη μέρα αναζητάμε και βγαίνει από μέσα μας χωρίς καν να το έχουμε μελετήσει. Σε μεταμορφώνει. Για αυτό όπως λέει και το ρητό, «ποτέ μη λες ποτέ»! Αν αφεθείς και επιτρέψεις στη χαλάρωση να σε διαπεράσει, μπορεί να προκαλέσεις εγκεφαλική διέγερση που θα σε τροφοδοτεί και για άλλες πλευρές της ζωής σου.

Υπάρχουν στιγμές που όλα αυτά δύσκολα θα τα ζητήσεις από το ταίρι σου και που θα προτιμήσεις να τα κρύψεις μέσα σου. Υπάρχουν κάποια μικρά βήματα που ίσως σε κάνουν να χαλαρώσεις, να βρεις τον τρόπο και το θάρρος να αναδείξεις εκείνα τα ένστικτα τα πιο βαθιά, που καταπιέζεις μέσα σου.

 

 

 

1. Χρησιμοποίησε τη γλώσσα του σώματος

Πάντα ξέρεις πότε θα ξεκινήσει το «καλό πράγμα», φρόντισε να στρώσεις τη φάση πριν γίνει ανεξέλεγκτη. Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Αν εσύ ενδεχομένως αναζητάς περισσότερη διέγερση πριν ξεκινήσετε και δε βρίσκεις τα λόγια να το πεις, καν’ το με πράξεις. Κατεύθυνε το ταίρι σου με τις χειρονομίες σου. Ίσως με μια κίνησή σου στην περιοχή που θέλεις, να το κάνεις να πάρει το μήνυμα. Ή απλά παίξτε ένα παιχνίδι με υπαινιγμούς και κατευθυντήριες οδηγίες στο οποίο αφέσου να πάρεις τη πρωτοβουλία. Ξεκίνα να προτείνεις νέους τρόπους επαφής όχι με λόγια μα με καθοδήγηση. Μη λες πολλά αν φοβάσαι ότι θα παρεξηγηθείς. Αν καταφέρεις μέσα από τη γλώσσα του σώματος να πάρει το μήνυμα και να ξεκινήσει η δράση, τότε σίγουρα την επόμενη φορά δε θα χρειαστεί να κάνεις και πολλά. Τhe game is starting.

 

2. Φτιάξε το σωστό περιβάλλον

Κάνε αναστροφή! Φτιάξε το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να νιώσεις άνετα να ανοιχτείς. Μπορεί να θες άνετο σημείο επαφής για να νιώθεις το σώμα σου χαλαρό. Ίσως και όχι. Μπορεί να θες κάποια ιδιαίτερη και ριψοκίνδυνη φάση για να έχεις αδρεναλίνη και καθόλου σκέψεις για το τι θα ζητήσεις. Αν για παράδειγμα, το σκοτάδι σε βοηθά να χαλαρώσεις και να συγκεντρωθείς καλύτερα, ξεκίνα με αυτό ως πρώτη προτίμηση που θα ρίξεις στο τραπέζι. Θα είναι και το πρώτο σου «θέλω» πριν ξεκινήσει η επαφή σας. Για ακόμα καλύτερη ατμόσφαιρα σκέψου να σπάσεις τον πάγο ανάβοντας κεριά. Δημιουργούν αισθησιακή ατμόσφαιρα και αν εμπεριέχουν και κάποιο άρωμα ίσως η «ζάλη» που θα σας δημιουργήσει να σας κάνει να ανοιχτείτε ευκολότερα.

 

3. Μη φοβηθείς τις αλλαγές

Σημαντικό και καθοριστικό. Πρέπει να γνωρίζεις πως η ζωή συρρικνώνεται ή μεγεθύνεται ανάλογα με το θάρρος του καθενός. Το ίδιο συμβαίνει και με το κρεβάτι. Τη μία είσαι πορωμένος και την άλλη χαλαρώνεις και περνάς το μήνυμα του «καλύτερα να έτρωγα βάφλα και να έβλεπα ταινία». Το κρεβάτι δεν είναι προγραμματισμένο είδος. Αποτελείται και εκείνο από συναισθηματικές υποδοχές. Είναι θα λέγαμε άυλο πράγμα. Δεν κρίνεται μόνο από υπαρκτές πράξεις. Είναι εύπλαστο και ανέμελο. Το μετατρέπεις σε ό,τι θες εσύ. Το μόνο που πρέπει να προσέχεις είναι ο τρόπος που το παρουσιάζεις κάθε φορά. Δεν είναι επιτραπέζιο παιχνίδι. Έχει δομές υπαρξιακές. Μπορεί τη μια να θες να γίνεται στα σοβαρά και την άλλη μέσα στην πλάκα και τον αυθορμητισμό. Θα το καταφέρεις αν είσαι συνειδητοποιημένος εξ αρχής και μιλούν οι προθέσεις σου και οι προτιμήσεις σου. Δεν μπορείς να το μπερδεύεις με τεμπέλικες πράξεις που εκθέτουν το ταίρι σου. Μετατρέπεται εύκολα σε κάτι προσβλητικό που χαλά τη χημεία και την εμπιστοσύνη.

 

4. Αναρωτήσου: Τι έχεις να χάσεις αν το πεις με λέξεις;

Αν είσαι από τους τολμηρούς, μίλα. Γιατί όχι; Μην είσαι σίγουρα σε φάση «στα επόμενα δευτερόλεπτα, στρίψτε δεξιά» δεν είσαι εκφωνητής οδηγιών, αλλά ίσως μια ερωτική φωνή που κατευθύνει το ταίρι για περισσότερη θερμότητα μεταξύ σας. Πράγμα που θα διεγείρει τις αισθήσεις σας και θα ανάψει τα αίματα. Όλη η φάση παίζεται στην καλή επικοινωνία, όχι μόνο στη χημεία. Η ερωτική επαφή είναι πραγματικό αλισβερίσι λέξεων, μην τις υποτιμάς, δε χρειάζεται να παραμένει στο σκοτάδι. Μια αρχή που όλοι πιστεύουν, είναι πως στο κρεβάτι όλες οι αισθήσεις μιλάνε. Δέχονται και παίρνουν πληροφορίες, δημιουργείται άνευ όρων παράδοση, όχι στο άλλο άτομο αλλά στη διαδικασία αυτή καθαυτή. Αν εσύ μιλάς στον ερωτικό σύντροφο χωρίς φόβους, χωρίς ενδοιασμούς, με αποφασιστικότητα και χροιά στη φωνή σου που θα τον κάνει να συνειδητοποιήσει την απόλυτη ένωση, τότε οι πιθανότητες λένε πως δεν έχει λόγο να σου χαλάσει χατίρι.

Πάντα να προϊδεάζεις τον σύντροφό σου με μια προσφώνηση για το τι σκοπεύεις να γευτείς μαζί του. Μπορείς να θες ένα γρήγορο πριν τη δουλειά ή το γνωστό μπες βγες, μπορεί να θες και κάτι το πιο εξεζητημένο. Επειδή είναι λοιπόν τόσο εύπλαστο, εξαρτάται πολύ από τη φάση στην οποία βρίσκεσαι και από το πώς θα το προσεγγίσεις από την αρχή.

Ο έρωτας δεν είναι κάτι κρυφό, μυστικό και συντηρητικό. Είναι ο μεγάλος δρόμος με τον προβολέα που μας κατευθύνει προς την απελευθέρωση. Υπάρχει μια κοινή πορεία στην επαφή! Και οι δύο πλευρές είναι πολύ τυχερές που κατάφεραν να συνδεθούν σωματικά και πνευματικά, ώστε να φτάσουν στην κορύφωση και από εκεί στην απελευθέρωση. Η καλή εμπειρία έχει να κάνει με τη δυνατότητα συναισθηματικής εμπλοκής του ατόμου που έχει αποκτήσει εξοικείωση, έχει ξεπεράσει τις αναστολές του και δεν ντρέπεται να εκφράσει την επιθυμία του όπως ακριβώς τη ζει.

Συντάκτης: Κατερίνα Καλυβιώτη
Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Ρουσσάκη