Article of the day: Γνωρίστε τη νέα pillowfighter Δέσποινα Ζαρπίδου στο πρώτο της άρθρο. Διάβασέ το εδώ!

pillow13611

Σε είδους ερωτική σχέση που συνάπτουμε -μόνιμη, περιστασιακή, της μιας βραδιάς, με απωθημένο ή μη- η επαφή με το πρόσωπο διαφέρει. Κάποιοι θεωρούν το κομμάτι της επαφής και της επικοινωνίας το σπουδαιότερο για την αρχή ή το τέλος μιας σχέσης, ενώ άλλοι το έχουν χαμηλότερα στη λίστα αλλά σίγουρα το συμπεριλαμβάνουν σε αυτή. Όλοι έχουμε φίλους που κοιτάμε με θαυμασμό όταν μιλούν για τις ερωτικές εμπειρίες τους και τους χαρακτηρίζουμε σχεδόν μετρ του είδους! Όταν όμως ακόμη και από άτομα που έχουν εξασκήσει το άθλημα ακούς πως την ώρα της πράξης κάνουν δεύτερες σκέψεις και αναρωτιούνται αν είναι καλοί παρτενέρ, αναρωτιέσαι πώς γίνεται να έχουν ανασφάλειες. Όλοι οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της επαφής κάνουν δεύτερες σκέψεις, ίσως και τρίτες και τέταρτες, ειδικά αν το άτομο που έχουν εκείνη τη στιγμή δίπλα τους τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα.

 

1. «Πώς είναι το σώμα μου;»

«Σώμα μου, σώμα μου φτιαγμένο από πηλό»! Είτε είσαι 1.90 με φέτες, γυμνασμένος από τη μέρα που τελείωσες το δημοτικό, είτε επιλέγεις να τρως βρώμικο στις πέντε το πρωί, είτε θεωρείσαι skinny, είτε juicy, την ώρα της πράξης θα σκεφτείς κάθε ατέλεια που πιστεύεις ότι να έχει το κορμί σου και εκεί ακριβώς θα εστιάσει το μυαλό σου. Δεν περνάνε καν απ’ τον νου σου τα όμορφα σημεία σου, ούτε αφήνεσαι ελεύθερος χωρίς να αναρωτιέσαι αν θα αρέσεις. Απ’ τη στιγμή όμως που δεν αρέσεις σε σένα, δε θα έχεις ούτε την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι για να περάσεις καλά! Εξάλλου ο άνθρωπος που επέλεξε να συνευρεθεί ερωτικά μαζί σου δε σε βλέπει πρώτη φορά, του αρέσεις για αυτό που είσαι και να είσαι σίγουρος πως εκείνη την ώρα δεν πρόκειται να εστιάσει σε καμία ατέλεια. Και στην τελική αν δει κάτι πάνω σου που δεν του αρέσει και ξενερώσει γι’ αυτό, ακόμα καλύτερα για σένα που θα καταλάβεις από νωρίς τον χαρακτήρα του ατόμου που έχεις απέναντί σου και τα κριτήρια με τα οποία αξιολογεί τον/την ερωτικό του παρτενέρ.

 

2. «Θα καταφέρω να τον/την ικανοποιήσω;»

Τα προκαταρκτικά έγιναν, η επαφή ξεκινάει, όλα πάνε καλά κι ενώ η διαδικασία προχωράει, εσύ περιμένεις κάτι… Έναν βαθύ αναστεναγμό, έναν μορφασμό, μια λέξη για να λάβεις την επιβεβαίωση πως ο/η παρτενέρ το απολαμβάνει. Σίγουρα βάζεις τα δυνατά σου και θέλεις να πάει καλά, ειδικά την πρώτη φορά. Θέλεις να δημιουργήσεις θετική εντύπωση αλλά ξεχνάς ότι όσες περισσότερες σκέψεις περνάνε από το μυαλό σου τόσο περισσότερο μαγκώνεσαι, δεν αφήνεσαι ελεύθερος να το απολαύσεις και δεν αποδίδεις στο μέγιστο ώστε να κάνεις και το ταίρι να νιώσει άνετα. Εξάλλου η ικανοποίηση είναι κάτι υποκειμενικό και μπορεί στην αρχή να μην ξέρεις ακόμα τα ιδιαίτερα εκείνα σημεία-κλειδιά που ερεθίζουν τον/την σύντροφό σου και μπορούν να απογειώσουν την επαφή. Βάλε εσύ τα δυνατά σου, κάνε ό,τι καλύτερο ξέρεις και μπορείς, άσε τη φαντασία σου ελεύθερη και θα δεις ότι η ικανοποίηση θα έρθει χωρίς καν να το επιδιώξεις.

 

3. «Κι αν ο/η παρτενέρ έχει μεγαλύτερη εμπειρία;»

Θα μου πεις τώρα είναι κακό να έχει κανείς εμπειρία; Πολλές φορές φοβάσαι μήπως το πρόσωπο που έχεις απέναντί σου ξέρει ή έχει δοκιμάσει περισσότερα από σένα κι επομένως έχει κι αντίστοιχες απαιτήσεις. Φοβάσαι μήπως θέλει να κάνετε κάτι για το οποίο εσύ δε νιώθεις έτοιμος ή δεν ταιριάζει με το στιλ σου. Γι’ αυτό συχνά ανατρέχεις σε παρελθοντικές του σχέσεις, ώστε να μετρήσεις πόσους περίπου ερωτικούς παρτενέρ είχε και να τους συγκρίνεις με τους δικούς σου. Φυσικά όμως ξέρουμε ότι η εμπειρία στο κρεβάτι δεν είναι θέμα εναλλαγής ερωτικών παρτενέρ ούτε και ποσότητας, αφού αρκεί η διάθεση να ακούσεις το ταίρι, να είσαι εκεί, να υπάρχει χημεία και διάθεση για να το απολαύσετε κι οι δυο.

 

4. «Κι αν οι φαντασιώσεις του/της είναι για μένα υπερβολικές;»

Μετά την τεράστια επιτυχία που έκαναν οι 50 αποχρώσεις του γκρι, μπορεί κάποια πράγματα στο μυαλό μας να έχουν απενοχοποιηθεί. Ίσως πάλι και όχι. Αρκετοί επιλέγουν μια πιο πικάντικη ερωτική ζωή κι όταν βρεθείς με έναν ερωτικό παρτενέρ με πιο ιδιαίτερα γούστα αναρωτιέσαι αν θα τα καταφέρεις ή όχι, αν θα μπορέσεις να τα αποκριθείς στις επιθυμίες και τις φαντασιώσεις του και αν θα πραγματοποιήσεις όσα έχει στο μυαλό του με επιτυχία. Σίγουρα κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά μήπως θα έπρεπε να αναλογιστούμε πρώτα αν θέλουμε να συμμετέχουμε σε μια τέτοια διαδικασία και όχι αν θα τα καταφέρουμε; Εξάλλου αν αυτό που τον άλλον τον ερεθίζει εσένα δε σε εξιτάρει καν, δεν υπάρχει λόγος να δοκιμάσεις κάτι πέρα από τα όριά σου μόνο και μόνο για να ικανοποιήσεις κάποιον άλλο.

 

5. «Άραγε το στοματικό θα του/της αρέσει;»

«Εκεί που καίγομαι πολύ, θέλω να νιώσω το φιλί, κάνε το κορμί μου να μιλά, πιο χαμηλά, πιο χαμηλά, πιο χαμηλά», έχει ερμηνεύσει με επιτυχία η Άντζυ Σαμίου. Συνήθως το στοματικό περιλαμβάνεται στα προκαταρκτικά της ερωτικής πράξης, επομένως στην αρχή της διαδικασίας. Ξεκινάς σκεπτόμενος αν αυτό που κάνεις το κάνεις καλά, αν ο παρτενέρ θα το απολαύσει και αν η διαδικασία θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί με επιτυχία. Φυσικά, κατά τη διάρκεια της πράξης ο παρτενέρ μπορεί να βοηθήσει οδηγώντας τον/την σύντροφο στα σημεία που επιθυμεί για να υπάρξει η μέγιστη απόλαυση. Κι αν πάλι δε νιώθεις έτοιμος για στοματικό ή δε σου αρέσει, αρκεί να το εξηγήσεις στον/στην παρτενέρ σου και να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό.

 

Η ερωτική επαφή ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που έλκονται είναι κάτι μοναδικό. Κανείς δεν περιμένει την πρώτη φορά που θα έρθει πιο κοντά με τον/την σύντροφό του να το απολαύσει στο μέγιστο και να είναι η πιο πετυχημένη ερωτική επαφή της ζωής του. Φυσικά και κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί, αλλά τα καλύτερα κρεβάτια γίνονται όταν πλέον και οι δύο έχουν απελευθερωθεί, έχουν αφήσει στην άκρη ανασφάλειες και δεύτερες σκέψεις, ξέρουν καλά ο ένας τον άλλο και θέλουν να γνωριστούν ακόμη καλύτερα. Εξάλλου κι αν κάποια επαφή δεν πάει τόσο καλά η όπως την περιμέναμε δεν έγινε και τίποτα! Την επόμενη φορά, με περισσότερη φαντασία και την εμπειρία της προηγούμενης, τα πράγματα μπορεί να μοιάζουν εντελώς διαφορετικά!

Συντάκτης: Αγγελική Μαλιόρα
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα