%ce%b5%cf%86%cf%81%ce%b3%cf%86%ce%b7

Όσοι από εσάς βρίσκεστε σε μια μακροχρόνια σχέση θα πείτε ψέματα αν υποστηρίξετε πως η ερωτική επαφή με τον σύντροφό σας παρέμενε η ίδια, όπως στην αρχή. Εντάξει, όχι αρχή αρχή, εκεί που ακόμη το βρίσκατε, όταν το βρήκατε και ξεκινήσατε να νιώθετε αμοιβαία ικανοποίηση. Η ερωτική πράξη, ακόμη και με τον ίδιο άνθρωπο αλλάζει, βαλτώνει κι έπειτα αναζωογονείται, αρκεί να ξέρουμε τον τρόπο να το κάνουμε σωστά. Κι αυτό βεβαίως δεν ισχύει μόνο για τα ζευγάρια μακροχρόνιων σχέσεων, αλλά για όλους.

Δεν είναι όλες οι περίοδοι ίδιες στη ζωή μας και σίγουρα δεν μπορούμε να λειτουργούμε και να αποδίδουμε πάντα με τον ίδιο τρόπο. Σας έχω όμως τη λύση: sensate focus. Ελληνιστί αισθησιακή εστίαση. Αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη τεχνική για μια δυνατή ερωτική εμπειρία και τη βελτίωση της απόλαυσής μας. Την τεχνική δανειζόμαστε απ’ τη σεξουαλική θεραπεία κι είναι αποτελεσματική και για ζευγάρια που αντιμετωπίζουν ερωτιής φύσεως προβλήματα, όπως η στυτική διαταραχή, η πρόωρη ή καθυστερημένη εκσπερμάτιση κι αλλά πολλά.

Κατά την αισθησιακή εστίαση και για όσο το ζευγάρι δουλεύει πάνω σ’ αυτήν, απουσιάζει εντελώς η ερωτική πράξη, μέχρι τελικής πτώσεως κι έως ότου το ζευγάρι νιώσει έτοιμο να την απολαύσει στο 100%. Έχει στόχο να μεγιστοποιήσει όλες τι αισθήσεις και τις απολαύσεις μας, εκτός απ’ αυτή που μας προσφέρει η κλασική διείσδυση. Ακόμη, η αισθησιακή εστίαση μας βοηθά να νιώσουμε κοντά μας τον σύντροφό μας, να διαμορφωθεί ή να αυξηθεί η μεταξύ μας οικειότητα, καθώς παράλληλα βελτιώνεται κι η επικοινωνία μας.

 

Βρίσκεσαι στη σωστή σχέση;

Απάντησε 100 ερωτήσεις στο ψυχολογικό μας τεστ και μάθε!

 

Μυστικό της συγκεκριμένης τεχνικής είναι να νιώσουμε πραγματικά ελεύθεροι κι ακομπλεξάριστοι. Να ζητήσουμε απ’ τον σύντροφό μας οτιδήποτε πιστεύουμε πως θα μας προσφέρει απόλαυση και πάνω απ’ όλα να απολαύσουμε κάθε σπιθαμή του σώματός του, όπως κι εκείνος του δικού μας. Αυτή είναι άλλωστε η συνταγή της επιτυχίας για την αύξηση της ερωτικής επιθυμίας κι απόλαυσης. Οι σύντροφοι καλούνται να γευτούν, να αισθανθούν και να λάβουν ικανοποίηση από κάθε μέρος του σώματός τους, εκτός απ’ τα γεννητικά όργανα.

Δε χρειάζεται άγχος, δε χρειάζονται επίμονες σκέψεις για μια άριστη απόδοση, πάρα μόνο να αφεθούμε στην ελευθέρια και την απόλαυση που προσφέρει το σώμα που αγαπάμε. Μ’ αυτόν τον τρόπο, τόσο εμείς όσο κι ο σύντροφός μας θα χαλαρώσουμε, θα αισθανθούμε την υφή, τη θερμοκρασία, την πίεση των σωμάτων μας και θα έρθουμε πιο κοντά. Όταν περιστρεφόμαστε γύρω απ’ την πράξη κι αρκούμαστε μόνο σε αμοιβαία αγγίγματα και προκαταρκτικά, τότε πράγματι θα αρχίσει να μας γίνεται όλο και πιο ελκυστική.

Η αισθησιακή εστίαση καλό θα ήταν να παρακολουθείται από κάποιον θεραπευτή, ώστε να μας μαθαίνει και να ελέγχει τα βήματά μας. Σε πρώτη φάση απαγορεύεται να αγγίξουμε τα γεννητικά όργανα του συντρόφου ή τα δικά μας, και πρέπει να εστιάσουμε σ’ άλλα μέλη του σώματος, καθώς και στην υφή, τη μυρωδιά, την αίσθηση γενικότερα. Σταδιακά επιτρέπεται να αγγιχτεί η περιοχή του στέρνου κι έως εκεί. Σιγά σιγά μας επιτρέπεται να αγγίξουμε και τα γεννητικά όργανα, με απώτερο σκοπό όμως την εξερεύνηση του ερωτικού σώματος. Έπειτα, σειρά παίρνουν τα αμοιβαία αγγίγματα, κατά τα οποία επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουμε τα χεριά ή ακόμη και το στόμα μας, αλλά θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποφευχθεί ο στοματικός έρωτας και τα φιλιά.

Με άλλα λόγια, καταλαβαίνεται πως πρόκειται γι’ αυτό που λέμε «μέλι μέλι και τηγανίτα τίποτα». Φθάνοντας προς το τέλος των βημάτων, μας επιτρέπεται η αισθητηριακή ολοκλήρωση, που έχει ως στόχο να ανακαλύψουμε νέες διόδους απόλαυσης πέραν του κλασικού οργασμού. Σ’ αυτό το στάδιο ερχόμαστε όσο πιο κοντά στην κλασική διείσδυση, όμως ακόμη δεν το κάνουμε με τον κλασικό τρόπο, αλλά χρησιμοποιούμε τα δάχτυλα μας ή ερωτικά βοηθήματα.

Ουσιαστικά, το όλο point είναι να απολαύσουμε τα σώματά μας, να αισθανθούμε και ν’ ανακαλύψουμε νέους τρόπους απόλαυσης. Έτσι, είναι σχεδόν βέβαιο, πως ο οργασμός δε θα αργήσει να έρθει και σίγουρα η απόλαυση κι η ικανοποίηση που θα πάρουμε θα μας φτάσει σ’ άλλη διάσταση- κι εκεί θα στείλουμε και τον σύντροφό μας. Άλλωστε, το έχουμε στη φύση μας όταν κάτι δε μας αφήνουν να το πάρουμε, να το θέλουμε όλο και πιο πολύ!

Ανακαλύπτουμε στο σώμα μας και στου συντρόφου μας, νέες διόδους απόλαυσης κι ηδονής και μειώνεται το στρες της απόδοσης, κοινώς μαθαίνουμε πλέον να εστιάζουμε στον αισθησιασμό, σ’ όλα τα μέρη του σώματος, με κάθε δυνατό τρόπο κι όχι απλώς στον τερματισμό, στο σημείο του οργασμού, που ναι μεν είναι απολαυστικός, μα διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Αντιθέτως, η τεχνική αυτή ενδυναμώνει το ζευγάρι. Μας φέρνει πιο κοντά με τον σύντροφό μας κι ανακαλύπτουμε πτυχές του που αγνοούσαμε. Η επικοινωνία κι η οικειότητα βελτιώνονται και μαζί τους αυξάνεται ο ερωτισμός κι η απόλαυση. Ας αφεθούμε λοιπόν, στη μαγεία του έρωτα. Θέλει μαεστρία, γεύση, αφή, όραση, φαντασία. Κι όλα τ’ άλλα έρχονται από μόνα τους!

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ελένη Ρέκκα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου