«Σχεδόν Σχέσεις: Μια συζήτηση που έπρεπε να γίνει!» Νέο βιβλίο, ανακάλυψέ το εδώ!

paul3735

Η νύχτα –για τους περισσότερους, τουλάχιστον– αποτελεί εκείνο το κομμάτι του εικοσιτετραώρου τους που είναι αφιερωμένο στην ξεκούραση κι είναι σχεδόν αυτονόητο πως τις μικρές ώρες κοιμόμαστε, το δίχως άλλο, για να ξυπνήσουμε το πρωί και να ξεκινήσουμε πάλι τη ρουτίνα μας ή την περιπέτειά μας. Εκείνες, όμως, τις βραδινές ώρες, που το σκοτάδι κι η ησυχία κυριαρχούν, ενισχύεται δυναμικά, πέρα απ’ τη διάθεσή μας για χαλάρωση, κι εκείνη για σεξ, σαν εκτόνωση ή το τέλειο σβήσιμο μιας μέρας. Αυτό, εξάλλου, το ‘χουμε δει να συμβαίνει είτε μετά από βραδινές εξόδους είτε τη στιγμή που το ζευγάρι οδεύει προς το κρεβάτι για να κοιμηθεί. Αυτές είναι οι mainstream καταστάσεις που, λίγο-πολύ, όλοι έχουμε ζήσει.

Κάτι όμως πιο πικάντικο, κι εντελώς ερεθιστικό είναι αυτά τα μικρά διαλείμματα ανάμεσα στον ύπνο, όπου η όρεξη για σεξ είναι τρομερά έντονη κι αναπάντεχη. Αυτό μπορεί να συμβεί είτε μετά από κάποιο (σεξουαλικό ή μη) όνειρο που προηγήθηκε, ή ακόμη κι από μια μικρή (ασυναίσθητη ίσως) κίνηση του συντρόφου κατά τη διάρκεια του ύπνου. Φυσικά, μπορεί να μην προκάλεσε και καμία αιτία τη διάθεση αυτή, απλά να ήρθε έτσι για να αναστατώσει, θετικά εννοείται, το βράδυ σου.

Εκεί που κάποιοι ξυπνούν για να πιουν μια γουλιά νερό, άλλοι ανοίγουν τα μάτια για να απολαύσουν μερικές στιγμές ευχαρίστησης που δεν προβλέπονται από καμία λογική ακολουθία. Έχει κι αυτό αναμφίβολα τη γοητεία του και την ομορφιά του, ακόμη κι απ’ την πλευρά εκείνου που δεν ξυπνά πρώτος αλλά ο σύντροφός του διακόπτει τον ύπνο του. Η αίσθηση αυτή, μεταξύ ύπνου και ξύπνιου, πραγματικότητας κι ονείρου, με αυτή τη μεθυστική ζάλη και το γλυκό μούδιασμα, αποτελεί ιδανική συνθήκη για να αφήσεις ελεύθερο κάθε σου ένστικτο και να μην επιτρέψεις στη λογική σου να αντιδράσει. Το μυαλό είναι σε καταστολή κι έτσι τον πρώτο λόγο τον έχει το σώμα. Παραδίνεσαι ολοκληρωτικά και νιώθεις σαν γητευτής ή αντίστοιχα το θύμα που πιάστηκε στα δίχτυα του θηρευτή του, ένα παιχνίδι κυρίαρχου κι υποτακτικού που ποτέ δε θα σταματήσει να ‘ναι ερωτικό και δελεαστικό.

Ξέρεις πως δε θα κρατήσει πολύ, μιας και σε αυτή την περίπτωση δεν ενδιαφέρουν τα προκαταρκτικά, αλλά πρόκειται για ένα σύντομο παιχνίδι με δικούς του κανόνες. Μια φλόγα που θα σε κάψει γρήγορα αλλά το ίδιο βασανιστικά κι ακόμη πιο απολαυστικά. Με τον έναν να πιάνεται κυριολεκτικά στον ύπνο, ξυπνούν κι οι δύο για τα καλά.

Μια τέτοια κίνηση μπορεί την πρώτη φορά να ξαφνιάσει τον σύντροφό σου, όμως στη συνέχεια θα το απολαύσει κι αναμφίβολα θα βοηθήσει στη βελτίωση της ερωτικής σας ζωής αλλά και στη γενικότερη εικόνα της σχέσης. Η επιθυμία που δείχνει ο ένας στον άλλον, χαρίζει αυτοπεποίθηση και σιγουριά, πράγμα που αντανακλάται και στην ερωτική πράξη. Όταν νιώθουμε ποθητοί κι αρεστοί είμαστε σε θέση να αποδώσουμε καλύτερα. Επίσης, το γεγονός πως το αμόρε μας μάς σκέφτεται ακόμη και στον ύπνο του και μας θέλει τόσο ώστε να ξυπνήσει και να θυσιάσει λίγη απ’ την ξεκούρασή του, μας χαρίζει σεξαπίλ και την επιθυμία να ανταποδώσουμε με μια εκρηκτική σύμπραξη μέσα στη νύχτα. Όλα είναι υποτονικά εκτός απ’ τη λίμπιντο που ανεβαίνει.

Αυτά τα φαινομενικά μικρά κι ασήμαντα είναι εκείνα που κρατούν αναμμένη τη σπίθα ανάμεσα στα ζευγάρια, ειδικά μετά από πολλά χρόνια γάμου ή συμβίωσης. Το μυστικό είναι να θες τον σύντροφό σου όπως στην αρχή και να το δείχνεις. Να ‘ναι κάθε φορά μοναδική, με πάθος κι ερωτισμό, χωρίς να αφήνεις τα χρόνια να βαλτώσουν τη σεξουαλική σου επιθυμία, φαντασία και πράξη.

Σίγουρα, ένα ζευγάρι το δένουν πολλά πράγματα, το σεξ όμως είναι εκείνο που διακρίνει την ερωτική σχέση από οποιαδήποτε άλλη, γι’ αυτό και πρέπει πάντα να ‘χει την πρώτη θέση, αν θέλουμε να πιστεύουμε πως μπορούμε να νικήσουμε τη ρουτίνα. Εσύ θα θυσίαζες λίγα λεπτά ύπνου για έναν ενδεχόμενο οργασμό;

Συντάκτης: Μαρία Αθανασοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη