Θα σας προλάβω πριν πείτε οτιδήποτε, και θα το κάνω για να διευκρινίσω πως δεν είναι όλα για όλους στη ζωή. Αλλά εμείς είμαστε εδώ για να γράφουμε για όλα. Και ξέρετε γιατί; Γιατί αν για κάποιους, άρθρα σαν το σημερινό φαίνονται εξωπραγματικά, για κάποιους άλλους είναι στάση, τρόπος ζωής, αγαπημένη συνήθεια. Η ζωή μας, μας ανήκει. Τη διαχειριζόμαστε όπως εμείς θέλουμε κι αυτό μας κάνει μοναδικούς Στο σημερινό μας άρθρο θα μιλήσουμε για το Beta C@ck. Πάμε να το γνωρίσουμε.

Δεν είναι μια έκφραση που χρησιμοποιούμε συχνά στο σ@ξ κι είναι και λίγο ιδιαίτερη. Για την ακρίβεια, είναι ένας συνδυασμός δύο λέξεων «Βeta» που στη γλώσσα του μπιντιεσεμ χρησιμοποιείται για κάποιον που θεωρείται υποταγμένος ή μη κυρίαρχος και το «C@ck» που είναι συντομογραφία της λέξης «C@ckold» και είναι μια έκφραση που χρησιμοποιείται επίσης για να περιγράψει έναν άπιστο άντρα. Ολόκληρη η έκφραση  «Beta C@ck» αναφέρεται σε έναν υποτακτικό άντρα, ο οποίος αντλεί ευχαρίστηση ή ικανοποίηση ή ηδονή από την απιστία των συντρόφων του.

Εδώ έρχεται να κολλήσει αυτό που είπα στην εισαγωγή του άρθρου μου. Ως έννοια το «Beta C@ck» είναι μια μορφή σ3ξουαλικής έκφρασης, ένα φετίχ. Κατά καιρούς ο όρος στο διαδίκτυο χρησιμοποιήθηκε για να εκφράσει κάποιον «λιγότερο άντρα». Πέρα από ταμπέλες και καρτελάκια που μας βάζουν, η δύναμή μας είναι να κάνουμε ό,τι μας αρέσει, να είμαστε άνετοι μ’ αυτό και να αποδεχτούμε τον όρο στον σ3ξουαλικό κόσμο του μπιντιεσεμ. Τον κόσμο της πειθαρχίας, της κυριαρχίας, της υποταγής, του σαδισμού, που όλα είναι επιτρεπτά κι οι προτιμήσεις και τα όρια του καθένα που συμμετέχει είναι μοναδικά και πάντα στα όρια της συναίνεσης.

Το «Beta C@ck» είναι μια μορφή απόλαυσης. Ένας υποτακτικός σύντροφος που παίρνει σ3ξουαλική ικανοποίηση βλέποντας τη σύντροφό του να κάνει σ3ξ με κάποιους άλλους μπροστά του. Εδώ θα συμπληρώσω εγώ πως στα πλαίσια των ερευνών για τις φαντασιώσεις, η συγκεκριμένη λαμβάνει μεγάλο ποσοστό στις προτιμήσεις των αντρών. Ποιος να το περίμενε;

Το «Beta C@ck» χαρακτηρίζεται από υποβολή δίνοντας υποτακτικό ρόλο στον σύντροφο και τον έλεγχο στους άλλους. Περιλαμβάνει το στοιχείο της ηδονοβλεψίας καθώς παρακολουθείς το ταίρι σου χωρίς να συμμετέχεις. Περιέχει ταπείνωση ή μάλλον συναινετική ταπείνωση, αφού είμαστε γνώστες της πράξης που συντελείται. Μετά το σ@ξ  το άτομο που παρακολουθεί μπορεί να συμμετέχει στη φροντίδα των υπολοίπων για να επιστρέψουν στην κανονικότητά τους, εκδηλώνοντας αυτή τη συμμετοχή με λόγια ή αγκαλιές.

Για ένα άτομο «Beta C@ck» η ολοκλήρωση της πράξης του ως θεατής, τον κάνει να νιώθει συναισθηματική εκπλήρωση καθώς απολαμβάνει τον υποτακτικό ρόλο, κάνοντας τους συντρόφους τους κυρίαρχους. Τα άτομα «Beta C@ck» νιώθουν άνεση κι οικειότητα βλέποντας τους συντρόφους τους να έχουν τον έλεγχο και να καθοδηγούν τη σ3ξουαλική πράξη, εισπράττουν μέγιστη ικανοποίηση βλέποντας τους συντρόφους τους να ικανοποιούνται, ικανοποιούν την επιθυμίας να εξερευνήσουν τα πάντα πέρα από το συμβατό και παραδοσιακό τρόπο κι αποδέχονται τη σ3ξουαλική αυτονομία των συντρόφων τους να βρίσκουν ευχαρίστηση σε επαφές με άλλους.

Πριν σκεφτείτε πως όλο αυτό είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, θα σας πω πως οι άνθρωποι «Beta C@ck» πολλές φορές προτιμούν έναν πιο παθητικό ρόλο στο σ3ξ  ή «βαριούνται» να έχουν τον έλεγχο σ3ξουαλικών καταστάσεων ή δεν τρελαίνονται να διεκδικούν. Ίσως να νιώθουν ανεπαρκείς και να παλεύουν με τη σ3ξουαλική τους αυτοπεποίθηση, αλλά ο καθένας από μας έχει τη δική του σ3ξουαλική ταυτότητα, η οποία μπορεί να αλλάξει ή να εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου.

Τα πλεονεκτήματα του να είσαι «Beta C@ck» είναι πρωτίστως η εξερεύνηση νέων σ3ξουαλικών εμπειριών. Απολαμβάνεις κάτι νέο, που θα σου δώσει ευκαιρίες για αντισυμβατικές ενέργειες. Αν μας αρέσει δε η υποταγή, είναι ο τέλειος ρόλος για ικανοποίηση. Συμμετέχοντας σε μια τέτοια πράξη το πιο συχνό που μπορεί να συμβεί και ειδικά την πρώτη φορά είναι το αίσθημα της ντροπής. Προσωπικά θεωρώ πως χρειάζεται πολύ θάρρος να αγαπήσεις τις επιθυμίες σου και να τις εκπληρώνεις πέρα από τα συμβατικά. Όλα στο σ3ξ είναι θέμα επικοινωνίας και συναίνεσης, όμως και τελειώνει εκεί. Εκείνο που μας ξεχωρίζει εμάς τους ανθρώπους, είναι η ικανότητά μας να παίζουμε ρόλους, να εκδηλώνουμε τα θέλω μας και να μεταλλασσόμαστε έξω από την υπόλοιπη ζωή μας, για να παίζουμε με τις παρορμήσεις μας και να απολαμβάνουμε τις σ3ξουαλικές μας επιθυμίες.

Θα ξαναπούμε πως αν υπάρχει επικοινωνία και συναίνεση, αν ακούμε τις ανασφάλειες των συντρόφων μας κι είμαστε ξεκάθαροι, όσο άβολο κι αν γίνεται κάποιες φορές, τότε ακόμη κι η εν λόγω, μπορεί να γίνει μια απίστευτη εμπειρία. Δεν υπάρχουν σωστοί και λάθος τρόποι να κάνεις σ@ξ. Υπάρχει αμοιβαία απόλαυση, ικανοποίηση, επιθυμία και διάθεση. Τα άλλα τα βρίσκεις στην πορεία.

Συντάκτης: Ταρασία Γεωργιάδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου