Ώρα 12 το μεσημέρι κι εσύ περιμένεις με αγωνία πότε θα πάει μία για να μπορέσεις ν’ απολαύσεις το μεσημεριανό σου διάλειμμα. Είναι εκείνο το μισάωρο μέσα στη μέρα που άλλοτε το περιμένεις πώς και πώς, κι άλλοτε από την πολλή δουλειά ξεχνάς τελείως να το εκμεταλλευθείς. Είναι εκείνη η μισή ή μία ώρα που μπορείς να κλείσεις για λίγο τον υπολογιστή, να πάρεις μια ανάσα -πριν πάρεις τα βουνά από την πίεση-, να φας το μεσημεριανό σου και να συζητήσεις για άσχετα θέματα με τους συναδέλφους σου. Είναι επίσης, για μερικές εργασίες εκεί έξω, μια ευκαιρία για έναν ύπνο εντός γραφείου στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, ένα power nap δηλαδή που θα σε τονώσει και θα σου δώσει δύναμη να συμπληρώσεις τις υπόλοιπες ώρες που σου έμειναν μέχρι να πας στο σπίτι σου.

Σε άλλες πάλι, είναι μια ευκαιρία για ένα μισάωρο διάλειμμα γι’ αυνανισμό! Πώς θα σου φαινόταν λοιπόν αν το αφεντικό σου, σού ανακοίνωνε ότι από τούδε και στο εξής θα έχεις ένα ωραιότατο διαλειμματάκι από τη δουλειά σου για να χαρείς το σώμα σου όποτε το χρειάζεσαι κατά τη διάρκεια της μέρας σου; Κι όμως, μια εταιρεία στην Ισπανία έκανε πράξη το συγκεκριμένο διάλειμμα για να δώσει μια νότα πιο ευχάριστη, στις ατελείωτες ώρες εργασίας.

 

All About Sex | eBook


€5,00

-----

 

Η εταιρεία «Erika Lust Films» στην Ισπανία λοιπόν, δεν έμεινε μόνο στα λόγια κι εφάρμοσε το πιο πάνω παράδοξο έτσι ώστε να βοηθήσει τους υπαλλήλους της ν’ αγγίξουν επίπεδα χαλάρωσης σε άλλο βαθμό. Φτιάχνοντας έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στα γραφεία της, η εταιρεία αυτή ήθελε να δώσει στους εργαζομένους της έναν ασφαλή χώρο όπου θα μπορούν ν’ αποβάλλουν το άγχος, την πίεση αλλά και τον θυμό της δουλείας με τον πιο ευφάνταστο τρόπο. Βέβαια, η «Erika Lust Films» έχει ως επίκεντρο υπηρεσιών τη δημιουργία ενήλικων ερωτικών ταινιών, οπότε κανείς θα σκεφτεί πως η δημιουργία ενός τέτοιου χώρου αλλά και το διάλειμμα γι’ αυνανισμό δε μοιάζει και τόσο περίεργο και πως ίσως κάτι τέτοιο να ήταν πραγματικά χρήσιμο, αν όχι αναγκαίο.

Είναι πράγματι αλήθεια ότι τίποτα δε σε χαλαρώνει περισσότερο από ένα καλό κρεβάτι, γιατί όπως και με τη γυμναστική έτσι και με την επαφή, ο ανθρώπινος εγκέφαλος αλλά και το σώμα βιώνουν μόνο θετικά συναισθήματα που επιφέρουν εν τέλει υγεία σε ολόκληρο τον οργανισμό. Επομένως, όταν εκείνο το τρελό οκτάωρο είναι περιτριγυρισμένο γύρω από τον ερωτικό τομέα σε όλο του το μεγαλείο, πως να μην αναζητάει το μυαλό και το σώμα τη νιρβάνα για την οποία μιλάμε. Γι’ αυτό κι η Σουηδή ιδιοκτήτρια της εταιρείας, βαθιά ενημερωμένη και με μια προσέγγιση γύρω από την ερωτική πράξη που δε μοιάζει μ’ εκείνες τις ταινίες που θα βρεις πρόχειρα εκεί έξω, δημιούργησε αυτό το διάλειμμα για να βοηθήσει τους εργαζομένους της να διοχετεύσουν τον ερωτισμό τους, έχοντας προσωπικό χώρο και χρόνο με τον εαυτό, καθώς εργάζονται.

«Οι υπάλληλοί μας έρχονται καθημερινά για αρκετές ώρες της ημέρας σε επαφή με τη θέα ενός γυμνού σώματος, με την εικόνα και τον ήχο της ερωτικής πράξης, με διάφορα ερωτικά βοηθήματα και παιχνίδια αλλά και με τους ηθοποιούς που πρωταγωνιστούν στις ταινίες μας. Είναι επομένως φυσιολογικό σε κάποιες στιγμές όλη αυτή η τριβή να ερεθίζει και να ενισχύει τη φαντασία τους, η οποία με τη σειρά της ανεβάζει τη λίμπιντο» αναφέρει. «Άλλωστε», όπως προσθέτει, «ο αυνανισμός ή η ερωτική συνεύρεση μ’ ένα άλλο άτομο ή και περισσότερα, είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για ν’ αφεθεί κανείς στη χαλάρωση, να ξεκουράσει το μυαλό και το σώμα και να επιστρέψει στη δουλειά του πιο ανανεωμένος από πριν.»

Συνεχίζει κάτι τέτοιο να σας φαίνεται κομματάκι παράδοξο, έως και κάπως τολμηρό; Μπορεί και να είναι εν τέλει, μιας και μια τέτοια θεωρία δε θα μπορούσε εύκολα να ευδοκιμήσει σε κάποιο άλλο εργασιακό περιβάλλον το οποίο δεν έχει σχέση με τον ερωτικό τομέα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, υπάρχει μια λογική πίσω από τη σκέψη της, αφού η εταιρεία εκείνη είναι συνδεδεμένη μ’ εκείνο το κομμάτι. Ωστόσο, δε θα μπορούσα να φανταστώ ότι σε κάποιο σουπερμάρκετ, χημείο, καφετέρια ακόμα και δικηγορικό γραφείο κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό. Διότι, όσο άνετα κι αν νιώθουμε στο γραφείο που δουλεύουμε, μάλλον δε θα νιώθαμε το ίδιο άνετα για να χρησιμοποιήσουμε τα δάχτυλά μας πέραν του πληκτρολογίου μας. Ή να ξέραμε ότι ο συνάδελφός μας στο διπλανό γραφείο λείπει από τη θέση του επειδή αυνανίζεται σ’ έναν από τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Από την άλλη πάλι, ίσως αυτό να είναι εκείνο που πραγματικά χρειαζόμαστε ώστε να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε ό,τι συμβαίνει καθημερινά στη δουλειά μας. Σκέψου μόνο πόσο πιο ήρεμος, χαλαρός και ξεκούραστος νιώθεις αφού ολοκληρώσεις. Ίσως μια τέτοια συνθήκη να μας απελευθέρωνε από τους τοίχους που χτίσαμε γύρω από τη σεξουαλικότητα. Όλη αυτή την μυστικοπάθεια και την ενοχή που μας διακατέχει καθώς πάμε να μιλήσουμε για ένα από τα πιο όμορφα και συνάμα φυσιολογικά πράγματα που μας συμβαίνουν.

Ίσως να πρέπει τελικά να εντάξουμε το διάλειμμα για αυνανισμό παντού, μήπως κι έρθουμε πιο κοντά με το σώμα μας, μήπως αγαπήσουμε τους εαυτούς μας κι εν τέλει έρθουμε πιο κοντά κι αγαπήσουμε τους άλλους γύρω μας.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Δέσποινα Κυριάκου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου