Η ομπρέλα του μπιντιεσεμ κι ό,τι αυτή περιλαμβάνει είναι για κάποιους ολόκληρος ο κόσμος στον ερωτικό τομέα, ενώ για κάποιους φαντάζει ένας κόσμος εντελώς ξένος. Μια πραγματικά πιο ανοιχτή συζήτηση ξεκίνησε να γίνεται μετά την προβολή της ταινίας «Οι 50 αποχρώσεις του γκρι» η οποία ήταν μια όχι και τόσο πετυχημένη προσπάθεια να μυηθούμε ελαφρώς στον κόσμο του. Το θέμα είναι ότι υπάρχει χρόνια κι είναι εξαιρετικά ενδιαφέρων κόσμος για να τον ανακαλύψει κανείς, ενώ οι ρίζες του βρίσκονται βαθιά στις αρχαίες γραφές του Κάμα Σούτρα έως και την εποχή του Μεσαίωνα.

Το μπιντιεσεμ μπορεί να εφαρμόζεται στο κρεβάτι, μα όχι μόνο εκεί. Βασίζεται στις σχέσεις εξουσίας που δημιουργούν σ3ξουαλική ευχαρίστηση, με βασικούς ρόλους εκείνους του Κυρίαρχου και Υποτακτικού, ενώ χρειάζεται πλήρη συμφωνία και των δύο για να λειτουργήσει. Μόνο έτσι μπορεί να πάει καλά και να προσφέρει ευχαρίστηση, καθώς, όσο οξύμωρο κι αν μοιάζει εκ πρώτης είναι μια σχέση απόλυτου σεβασμού. Μπορεί φυσικά αυτή η σχέση να πάρει πολλές διαστάσεις και τα δύο μέλη της αρκετούς ρόλους, μα πάντα ένας κάνει κουμάντο κι ένας ακολουθεί. Εάν υπάρχει σωστή ενημέρωση, ασφάλεια και συναίνεση, τότε πράγματι μπορεί να γίνει πολύ απολαυστικό.

Υπάρχουν πλέον κοινότητες μπιντεσεμ σε όλο τον κόσμο Online ή μη, μέσα από τις οποίες μπορείς να ενημερωθείς αν θέλεις και δεν το έχεις κάνει ήδη. Ακόμη και στη χώρα μας, αφού ενημερωθήκαμε και ψαχουλευτήκαμε ανακαλύψαμε πως υπάρχουν στην Αθήνα μπουντρούμια μπιντιεσεμ για να μπορέσουν οι λάτρεις του να το ζήσουν και να απογειώσουν τις αισθήσεις τους σε μέρη οργανωμένα, που τους παρέχουν ασφάλεια, εχεμύθεια και όλον τον εξοπλισμό. Είναι χωρισμένα σε θεματικά δωμάτια και μπορούν να καλύψουν από τα πιο light  γούστα μέχρι τους μύστες του είδους. Φυσικά, έχουν κανόνες αυτοί οι χώροι, ωράριο λειτουργίας, τιμοκατάλογο, παροχές όπως μπάνιο με ζεστό νερό, πετσέτες, ποτά, κουζίνα και πολλά ακόμη. Επίσης, είναι πάντοτε καθαρά και μπορούν να σε βοηθήσουν αν θέλεις να οργανώσεις κάποιο πάρτι ή αν θες να ‘χεις κάποιον επαγγελματία του χώρου μαζί σου.

 

EROTICArt Festival - Παλιό Αμαξοστάσιο - Keysmash

 

Στην Αθήνα μας, διοργανώνονται και τα πολυσυζητημένα sp@nk parties τα οποία κι αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο. Πολλά χρόνια τώρα διεξάγονται με έντονο το ερωτικό στοιχείο, ηλεκτρονική μουσική, συνήθως, ενώ περιλαμβάνουν ένα ό,τι μπορεί να χωρέσει η φαντασία σου με κύριο θέμα τον ερωτισμό. Είναι κάτι που άνθρωποι που έλειπε από τη χώρα μας, οπότε τον Δεκέμβριο του 2015 βρήκε τη θέση του και το κοινό του, όταν τα συγκεκριμένα φεστιβάλ έκαναν το ξεκίνημά τους. Είτε σε ζευγάρια, είτε single μπορείς να κάνεις τη δοκιμή σου λοιπόν και να πάρεις μέρος σε ένα sp@nk party, παρακολουθώντας το show και μετά διασκεδάζοντας με τον τρόπο σου.

Περνώντας τα χρόνια, όλο και περισσότεροι περνούν ελεύθερα κι απενοχοποιημένα σε εκείνη την πλευρά της σ3ξουαλικής απόλαυσης που περιλαμβάνει φετίχ, ενώ τα ταμπού του παρελθόντος έχουν νικηθεί κατά κράτος. Ένα τοπίο που φυσικά βοηθάει στην εξάπλωση και ενισχύει τη γνώση  είναι οι εκθέσεις EroticArt που διεξάγονται στην Αθήνα, όπου θα βρεις ό,τι μπορείς να φανταστείς το οποίο μπορεί να συμπεριληφθεί σε μια σ3ξουαλική εμπειρία. Μάλιστα, υπάρχει ξεχωριστός τομέας, που αφορά αποκλειστικά το μπιντιεσεμ και τα Sp@nk parties. Η πρόσβαση, βέβαια εκεί, απαιτεί ειδικό εισιτήριο, το οποίο σου επιτρέπει να περάσεις στα άδυτα του χώρου. Στο υπόλοιπο τμήμα της έκθεσης, θα δεις πραγματικά ζευγάρια υποτακτικού κι αφέντη να κάνουν τη βόλτα τους, ενώ θα θαυμάσεις και διάφορα shows που θα κρατήσουν τη φαντασία σου ζωντανή.

Φέτος, η έκθεση αυτή κλείνει τα 10 της χρόνια και θα διεξαχθεί στο παλιό αμαξοστάσιο στο Γκάζι 31/05 με 03/06. Η αρχική τιμή του εισιτηρίου θα είναι στα 15 ευρώ. Υπόσχονται μια αξέχαστη εμπειρία με πολλές δράσεις και after parties, οπότε όποιος ενδιαφέρεται ας μην το χάσει. Μάλιστα, υπάρχει μάλιστα και προπώληση εισιτηρίων με το εισιτήριο να πέφτει στα 10 ευρώ. Βρες την παρέα και ξεκίνα την εξερεύνηση.

Συντάκτης: Ελένη Μανταδάκη