Καθρέφτης. Απ’ τον Νάρκισσο μέχρι το παραμύθι των αδελφών Γκριμ, «η Χιονάτη», πρωταγωνιστής. Σε πολλούς πολιτισμούς πιστεύεται ότι το είδωλο του κατόπτρου είναι η ψυχή του ανθρώπου και γι’ αυτό και το σπάσιμό του θεωρείται κακή τύχη. Σχεδόν για όλους είναι απ’ τα πιο ευρέως διαδεδομένα φετίχ στο σεξ. Είναι εύκολα προσβάσιμος, γιατί κάθε σπίτι, ξενοδοχείο ή εσωτερικός χώρος έχει τουλάχιστον από έναν να τον διακοσμεί.

Είμαστε πάρα πολύ εξοικειωμένοι με το είδωλό μας στον καθρέφτη όταν πρόκειται για απλές και καθημερινές διαδικασίες, απ’ τον καλλωπισμό μας μέχρι τις δοκιμές ρούχων σε διάφορα δοκιμαστήρια καταστημάτων. Ξέρουμε τα δυνατά μας σημεία, τις ατέλειές μας, πώς είμαστε σοβαροί ή παίρνοντας τους πιο γελοίους μορφασμούς. Έχεις κοιτάξει ποτέ τον εαυτό σου όμως κατά τη διάρκεια του σεξ; Έχεις δει τον εαυτό σου στην πιο απελευθερωμένη κι ιδιαίτερη στιγμή του;

Κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών και της ίδια της πράξης, η οπτική σου περιορίζεται στον παρτενέρ σου και κάποια μέρη του κορμιού σου, ανάλογα με αυτά που σου επιτρέπει να βλέπεις η εκάστοτε στάση. Ξέρεις πώς είναι να ευχαριστείς, να προκαλείς ηδονή, να προσφέρεις απόλαυση. Αν μεταφέρεις όλη αυτήν τη διαδικασία μπροστά από έναν καθρέφτη, κατευθείαν μεγιστοποιείς το αποτέλεσμα κι αυτό φέρνει πάντα την κορύφωση.

Ξαφνικά, η οπτική επαφή σου με την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι είναι ξεκάθαρη. Εσύ με ένα άλλο κορμί, γυμνοί κι έτοιμοι για όλα. Βλέπεις δύο κορμιά να ιδρώνουν, να φιλιούνται, να χαϊδεύουν το ένα το άλλο. Ακόμα κι η διαδικασία της διείσδυσης γίνεται ευδιάκριτη. Είναι σαν να βλέπεις σε real time τη δική σου ερωτική ταινία. Κι όλα αυτά είναι μερικά απ’ τα στοιχεία που κάνουν το σεξ μπροστά στον καθρέφτη άκρως αφροδισιακό.

Αυτό που κάνει όλη αυτήν την εμπειρία μοναδική είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά βλέπεις τον εαυτό σου στην πιο αυθόρμητη κι απελευθερωμένη εκδοχή του. Το είδωλό σου δεν είναι στημένο ή επιδέξια προσεγμένο αλλά πρόθυμο να ευχαριστήσει και να ευχαριστηθεί. Τα μαλλιά μπερδεμένα, το δέρμα κόκκινο, το σώμα υγρό από ιδρώτα κι εκκρίσεις που είναι έτοιμες να σε οδηγήσουν σε έναν ακόμα αξέχαστο οργασμό κι εσύ είσαι σε θέση να βλέπεις την κάθε κίνησή σου.

Και καταλαβαίνεις, αν το έχεις δοκιμάσει έστω και μία φορά, ότι εκείνη την ώρα το βλέμμα σου για κάποιο λόγο είναι πιο πολύ επάνω σου. Το κορμί σου δεν το έχεις δει ποτέ πιο όμορφο, το πρόσωπό σου έχει ένα πρωτόγνωρο ενδιαφέρον σε αυτήν την κατάσταση. Το σεξ κι οι εναλλαγές στάσεων σε κάνουν να θες να εξερευνήσεις αυτές τις εικόνες όλο και πιο πολύ. Κι αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Όταν κάνεις σεξ, όποια κι αν είναι η θέση σου, από πάνω, από κάτω, κυριαρχική ή υποτακτική, η εικόνα που βλέπεις είναι ο παρτενέρ σου κι οι κινήσεις του πάνω σου, κατά κύριο λόγο. Μπροστά στον καθρέφτη εσύ επιλέγεις τι θέλεις να δεις και πού να εστιάσεις κατά τη διάρκειά του. Κι αυτό άτυπα σου δίνει τη δύναμη να ορίσεις τον οργασμό σου, την έντασή του, καθώς και τον τρόπο του. Μπορείς να κοιτάς την πράξη, την καύλα που προκαλείς στον άλλον ή τον εαυτό σου που ευχαριστιέται, κάτι που ορίζει και τη διαδικασία περισσότερο αυνανιστική.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ό,τι κι αν επιλέξεις, θα βγεις μόνο κερδισμένος. Γιατί θα έχεις αποκτήσει μία ακόμη εμπειρία κι έναν εξαιρετικό τρόπο να αγαπήσεις το σώμα σου και τον εαυτό σου, απενοχοποιώντας τον και διώχνοντας κάθε ενδοιασμό ή ταμπού που μπορεί να κουβαλάς.

Γιατί αυτό το κορμί, όποια μορφή κι αν έχει, είναι το μέσο που σου χάρισε, σου χαρίζει και θα συνεχίσει να σου χαρίζει όλη αυτήν την απόλαυση που νιώθεις. Γι’ αυτό να το φροντίζεις, να το σέβεσαι και πάνω άπ’ όλα να το αγαπάς.

Λοιπόν, μήπως ήρθε η ώρα να ρίξεις μια καλύτερη, λίγο πιο πονηρή ματιά, στο είδωλό σου;

Συντάκτης: Λίνα Καράτση
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη