Σεξ, σεξ και πάλι σεξ. Το αγαπημένο θέμα μικρών και μεγάλων. Ένα θέμα που καιρό τώρα θα ‘θελα να σχολιάσω είναι να κάνεις σεξ ενώ κάποιος ή κάποιοι κοιμούνται στο δίπλα δωμάτιο. Νομίζω το θεωρώ ξεκαρδιστικό για έναν περίεργο λόγο, αλλά και τρομερά καυλωτικό.

Έχει την πλάκα του γιατί δίπλα μπορεί να κοιμάται ο κολλητός σου, ή ολόκληρη η παρέα σου, ακόμη κι οι γονείς σου, και προσπαθείς με τρομερή διακριτικότητα να καθησυχάσεις την έξαψη που νιώθεις μέσα σου εκείνη την τόσο ακατάλληλη στιγμή. Ξέροντας μέσα σου πως την επόμενη αν κάτι έχει ακουστεί θα σχολιαστεί, σίγουρα με καυστικά σχόλια.

Κι ενώ εσύ καημένε μου θα προσπαθείς να το πάρεις στην πλάκα, όσο πιο πολύ μπορείς, για να μη φανεί πόσο ντροπιασμένος νιώθεις. Ασχέτως φυσικά με το γέλιο που μπορεί να έριξες χτες κατά τη διάρκεια της πράξης. Κι άσχετο το πόσο θεϊκά κι απολαυστικά μπορεί να ένιωθες όταν έφτανες σε μια κορύφωση διαφορετική απ’ όλες τις άλλες.

Είναι όμως κι η φάση του πόσο καυλωτικά και σέξι αισθάνεσαι όταν κάνεις κάτι τέτοιο. Κάτι ακατάλληλο, κάτι απαγορευμένο. Πιο σωστά, μια παιδική σκανταλιά. Ή ίσως για να το θέσω καλύτερα, μια ενήλικη σκανταλιά. Γιατί σίγουρα, παιδικό κι αθώο δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις αυτό που έκανες την προηγούμενη νύχτα, μέρα ή ώρα, καμία σημασία δεν έχει.

Ναι καυλωτικό είναι, το λέω και το ξαναλέω, να ξέρεις ότι ενώ εσύ καίγεσαι, το κορμί σου υγραίνεται ή η στύση σου σκίζει τα ρούχα σου, οι διπλανοί σου μπορεί να κοιμούνται ή να συζητάνε. Πρέπει, επιβάλλεται να κάνεις ησυχία. Το savoir vivre απ’ την εποχή των σπηλαίων δε σου επιτρέπει ν’ ακουστείς στους δίπλα. Ούτε ένα αχ ούτε ένα τρίξιμο.

Αυτά τα τριξίματα. Καλά τα αχ, λίγο δαγκώνεσαι, λίγο μπουκώνεσαι μ’ ένα σεντόνι, μ’ ένα μαξιμάρι ή με οτιδήποτε άλλο και καταφέρνεις να εφησυχάσεις τουλάχιστον τη φωνή σου. Με τα κρεβάτια όμως που τρίζουν τι κάνεις; Μ’ αυτές τις ηλίθιες τάβλες που πάνω στην ορμή σου μετακινείς και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι’ αυτό; Και πώς ακούγονται, αχ πώς ακούγονται!

Και δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να φοβηθείς, τύπου να νιώσεις ντροπή, γιατί φόβος στο όλο θέμα, κακά τα ψέματα δεν υπάρχει. Αλλά είπαμε, απ’ τα σχόλια που θα σε κυνηγάνε για μια ζωή ποιος σε γλιτώνει; Ένα σεξ, ένα γαμήσι λαϊκιστί βρε φίλε, θα σου κάνει τη ζωή, αιώνιο κουτσομπολιό κι ανέκδοτο. Τίποτα και κανείς δε θα σε ξεπλένει.

Αλλά είναι τόσο αισθησιακή αυτή η σιωπή. Είναι η ανάγκη σου τόση πολλή, τόσο δυνατή, που σου ξεσκίζει τα σωθικά κι αν δεν κάνεις τίποτα να το σταματήσεις νιώθεις πως το κορμί σου δε θα σταματήσει να τρέμει, θα τρελαθεί, και θα αγωνιά κάθε στιγμή, κάθε λεπτό μέχρι να βρει την ηρεμία και την αγαλλίαση που του χρειάζεται.

Αγαλλίαση, αυτό ακριβώς νιώθεις μετά απ’ την όλη πράξη. Γιατί για να το κάνεις, το έχεις ανάγκη όσο τίποτα άλλο, τίποτα δεν μπορεί να σε κάνει να σταματήσεις, τίποτα να σε κάνει να περιμένεις λίγες ώρες, μία νύχτα, μέχρι να βρεθείτε αποκλειστικά μόνοι και να κάνετε ό,τι είναι να κάνετε με την ησυχία σας. Εσείς, το κρεβάτι κι οι τοίχοι, που και τι δεν έχουν ακούσει, αλλά δεν μπορούν να μιλήσουν, δεν μπορούν τίποτα να μαρτυρήσουν. Απλώς ακούνε και δε μιλάνε.

Είναι τρομερή αυτή η έξαψη λοιπόν. Πολλοί την επιδιώκουν μόνο και μόνο για την εμπειρία. Γιατί τι θα έχεις να διηγείσαι στα παιδιά σου σε λίγα χρόνια; Όχι, εντάξει, πλάκα κάνω. Στα παιδιά σου προφανώς όχι, αλλά πώς θα κοκορευτείς στην παρέα σου, ότι ναι εσύ έχεις κάνει κι αυτό, κι αυτοί στην τελική δεν αντιλήφθηκαν τίποτα; Απολύτως τίποτα.

Όταν αυτοί βρίσκονταν σ’ έναν ύπνο βαθύ, αγκαλιά με τον Ορφέα, εσύ βρισκόσουν σ’ άλλη αγκαλιά και βρισκόσουν στον έβδομο ουρανό. Όχι πολύ μακριά γι’ άλλη μια φορά, αλλά σε τόσο διαφορετικές διαστάσεις, σε τόσο διαφορετικές καταστάσεις, σε τόσο διαφορετικά συναισθήματα.

Έχει την πλάκα του λοιπόν, έχει την έξαψή του η όλη κατάσταση και κανείς μας δεν μπορεί να το αρνηθεί. Όλοι το έχουμε κάνει και σ’ όλους μας άρεσε. Είχε το γέλιο του, το ευτράπελο της στιγμής ίσως, είχε όμως και την καύλα του, το τελείωμα που με τόση ανυπομονησία περίμενες αυτήν τη λίγη ώρα.

Φυσικά η όλη πράξη θα κρατήσει τόσο όσο. Όσο λιγότερο γίνεται, τόσο για να τελειώσετε κι οι δυο, αλλά κανείς να μην ακούσει και να μην καταλάβει τίποτα. Να μη σηκωθεί και σας δει, αν είστε σε πιο «δημόσιο» χώρο μέσα στο σπίτι. Κι είναι τελικά τόσο ωραίο να το συζητάς αφού το έχεις κάνει, όταν εσύ πλέον το ζητωκραυγάζεις, γιατί κανείς δε σε πήρε πρέφα κι είναι μαγκιά σου.

Αν λοιπόν κάποιος από σας δεν το έχει κάνει, κάντε το και θα ζήσετε μια διαφορετική εμπειρία, που προηγούμενο δε θα έχει. Δε σας υπόσχομαι το καλύτερο και συναρπαστικότερο σεξ της ζωής σας, απλώς το κάτι διαφορετικό. Αυτό το αλατοπίπερο που όλοι ψάχνουμε να βάλουμε στη σχέση μας, ανά καιρούς, για να νιώσουμε και πάλι τη φλόγα της αρχής.

Συντάκτης: Στέλλα Τσομόρα
Επιμέλεια κειμένου: Αναστασία Νάννου