Τα ερωτικά τρίγωνα, τετράγωνα –ή τέλος πάντων, τον εκθέτη όρισέ τον εσύ–  όπως κι άλλες μορφές ομαδικού σεξ, ολοένα γίνονται και πιο προσιτά. Μπορεί να υποθέτεις ότι είναι ένα είδος φαντασίωσης. Μπορεί να υποθέτεις ότι είναι απλά μία εμπειρία. Μπορεί να υποθέτεις ότι είναι απλά ένα ταμπού, που αν και κατά βάθος έχει περάσει απ’ το μυαλό σου, δύσκολα θα το ξεστομίσεις ή θα το ζητήσεις.

Σκέψου, όμως, το ενδεχόμενο αυτό να οφείλεται κυρίως στη γενικότερη πρόοδο της σεξουαλικής απελευθέρωσης. Γιατί η ποικιλία στο κρεβάτι σου ορίζεται απ’ εσένα κι απ’ τον ερωτικό σύντροφό σου. Ό,τι αφορά εσάς και μόνο, δεν είναι μεμπτό και παράξενο. Κουβεντιάζεται και συζητιέται, αρκεί να μη μοιράζεται.

Επομένως, ένα τρίο ίσως να χτυπά καμπανάκια εγωισμού ή θέματα ανασφάλειας σε θέματα σύγκρισης απ’ το έτερο ήμισύ σου. Ίσως, αν και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πραγματικά ερεθιστικό κι αποθεωτικό, η εικόνα ενός κεφαλιού ανάμεσα σε τέσσερα ποδαράκια να σε τρομάζει. Αλλά η εναλλαγή εικόνων, από διαφορετικά μέρη του σώματος, να σ’ ερεθίζει.

Ποιος, όμως, ορίζει τους κανόνες σε μία φαντασίωση; Ποιος μπορεί να σου πει τι είναι «λάθος» και τι «σωστό»; Ακόμα κι αν αυτό δεν είναι κοινωνικά αποδεκτό, δε σημαίνει ότι είναι ασυνήθιστο.  Άλλωστε, τραβάς τις κουρτίνες σου ή κατεβάζεις τα στόρια σου, αφήνοντας το γείτονα στη δικιά του φαντασίωση για το τι μπορεί να κάνεις πάνω στο στρώμα σου.

Κι εκεί που η κουβέντα φτάνει σε κάτι τέτοιο, ξαφνικά κομπιάζεις και δεν τολμάς να το παραδεχτείς. Εκτός κι αν θελήσεις ν’ ανέβεις στα μάτια των φίλων σου. Εκτός κι αν αυτού του είδους η φαντασίωση μπορεί να σε χαρακτηρίσει.

Αλλά μην κρύβεσαι. Τα τυχαία και τ’ απρόοπτα, μερικές φορές, είναι και τα καλύτερα. Είναι εκείνη η κατάλληλη ευκαιρία που θα παρουσιαστεί μπροστά σου και σίγουρα δε θα την αρνηθείς. Κι αν είσαι άγνωστος μεταξύ αγνώστων, σίγουρα έχεις περισσότερα κίνητρα για να το ζήσεις.

Να ζήσεις εκείνο το αίσθημα που ξεκινάει από χέρια που σε αγγίζουν ταυτόχρονα παντού. Χείλη που φιλούν την ίδια στιγμή όλο το σώμα σου. Ν’ αισθανθείς εκείνη τη χημεία και το πάθος που δημιουργείται πέρα από παραδοσιακούς κανόνες, βιώνοντας μία περιπέτεια εναλλαγής σωμάτων. Βιώνοντας αυτό που αν δεν το ζήσεις, δε θα μπορέσεις ποτέ να καταλάβεις.

Κι αν φοβάσαι τ’ απρόοπτα, τότε κάνεις ένα μεγάλο λάθος. Γιατί το να είναι κάποιος στην «απ’ έξω», δεν είναι πάντοτε κακό. Συμβαίνει. Όχι κάθε φορά, αλλά μπορεί. Ιδίως αν πρόκειται να βρεθείς με ζευγάρι, ετοιμάσου να είσαι και λίγο στο περιθώριο. Δε σπάει εύκολα η χημεία του ή είναι πιθανό κάποιοι να ταιριάξουν περισσότερο. Απόλαυσέ το σαν μία εμπειρία ζωντανού πορνό. Επομένως –αντικειμενικά– χαμένος δε θα βγει κανένας.

Κι αν πάλι νιώσεις άβολα, άφησε το σώμα σου να χαλαρώσει. Εκείνο ξέρει και θα πάρει τις αποφάσεις που χρειάζονται. Είναι απλά σεξ. Δε χρειάζεται να το σκεφτείς και πάρα πολύ. Ακόμα κι αν σε πιάσουν τα γέλια. Ακόμα κι αν οι πτώσεις διαδέχονται τις κορυφώσεις, αυτό συμβαίνει ανεξαιρέτως αριθμού συντρόφων που θα ‘χεις στο κρεβάτι σου.

Μην μπεις μόνο στη διαδικασία να σκεφτείς και να βγάλεις συμπεράσματα αν ένα τρίο υπερτερεί περισσότερο ή λιγότερο σε κάποιο απ’ τα δύο φύλα. Δεν υπάρχει γένους αρσενικού ή θηλυκού στις φαντασιώσεις. Ίσως από κάποιους να εκφράζεται περισσότερο κι από κάποιους λιγότερο.

Εκεί είναι κι η διαφορά. Στον πόντο παίζονται όλα κι ο κερδισμένος απολαμβάνει.

Κι αν η κοινωνική προκατάληψη έρχεται να σε τρομάξει για να εκφραστείς, κι αν ο συντηρητισμός συναντάει τοίχους μπροστά στις βαθύτερες επιθυμίες σου, τότε χάνεις στιγμές για κάτι που δεν έχεις ν’ απολογηθείς και να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν. Για κάτι που είναι επιλογή όσων θα βρεθούν μαζί σου, ακόμα και σαν εμπειρία.

Γιατί το σεξ, στην κάθε μορφή του, πάντοτε είναι μία εμπειρία κι ένα ταξίδι στον κόσμο του άλλου. Και δεν υπάρχει ομορφότερο απ’ το να μπορείς να ταξιδεύεις εκεί που σε πάνε ακόμα και τα πιο ασυνήθιστα «θέλω» σου. Γι’ αυτό χαλάρωσε κι αφέσου. Μην το κουράζεις πολύ. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Και στην τελική, τις κοινωνικές προσταγές και τα κοινωνικά ταμπού, τα ορίζει ο καθένας μόνος του.

Συντάκτης: Αναστάσιος Καλλίας
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη