Εκείνη την πρώτη φορά ποιος μπορεί να την ξεχάσει; Καρφώνεται στο μυαλό και μένει μια ρομαντική ανάμνηση, άλλες αποτυπώνεται σαν μια κωμικοτραγική στιγμή κι άλλες σκέτο τραγική. Σημασία έχει βέβαια πως τότε, πήραμε το βάπτισμα του πυρός και ξεχυθήκαμε στα κρεβάτια μέχρι να μάθουμε -ίσως κι όχι- πώς να ευχαριστιόμαστε κάνοντας καλό σ3ξ. Έτσι, όσο περισσότερο εξασκούμασταν, γινόμασταν άσσοι στο κρεβάτι, ασχέτως που τι κι αν γίναμε ξεφτέρια, δεν κάναμε καριέρα στο άθλημα.

Πέρα από την πλάκα, για τον κάθε άνθρωπο είναι μια ιδιαίτερη στιγμή η πρώτη φορά. Κι αν αφήσουμε για λίγο το μυαλό μας να πάει κατά ‘κει θα γελάσουμε για το τρακ που είχαμε, το πρ@φυλακτικό που δεν ξέραμε να βάλουμε και το ανοίξαμε σαν να κάνουμε χειρουργείο, τα 3 λεπτά συνολικής πράξης κι όλα αυτά τα υπέροχα που νομίζαμε πως είναι το σ3ξ. Μεγαλώνοντας, άραγε, μπορούμε να πούμε πως γίνεται καλύτερο;

Έχουμε εξερευνήσει το σώμα μας, γνωρίζουμε πού μας αρέσει να μας αγγίζουν, βρίσκουμε τα δυνατά μας χαρτιά και τα εξασκούμε. Έτσι, όσο περνάει ο καιρός, νιώθουμε και πιο άνετα να (συ)ζητήσουμε τι μας ευχαριστεί, να καθοδηγήσουμε, να απορρίψουμε και να διεκδικήσουμε τον @ργασμό μας. Απενοχοποιούμε αβέρτα προτιμήσεις, στάσεις , φετίχ και διάφορες προκαταλήψεις που μπορεί να είχαμε μικρότεροι. Είμαστε πιο ανοιχτοί να δοκιμάσουμε νέα πράγματα μέχρι εκεί που θεωρούμε εμείς πως βάζουμε τα όριά μας και προτείνουμε πιο ανοιχτά κάτι που μας διεγείρει. Δε σοκαριζόμαστε με το που ακούμε κάτι καινούργιο, πάμε με το τι μας πάει κι όχι με το τι πρέπει να μας πάει, καταπιέζοντας τον εαυτό μας, κάτι που ίσως να συνέβαινε στην αρχή της ερωτικής μας ζωής.

Τώρα, μετά από εμπειρίες, μέσα από ταινίες ερωτικές, ακόμα και φαντασιώσεις, μπορούμε να πούμε πως έχουμε έρθει πιο κοντά στο να ξέρουμε ακριβώς τι θέλουμε και πολλές φορές τι δε θέλουμε στο κρεβάτι. Έχουμε δυνατότερους @ργασμούς γιατί έχουμε πιο ξεκάθαρα θέλω. Η σοφία που φέρνουν τα χρόνια βρίσκεται και σ’ αυτό τον τομέα, κομμάτι της ζωής μας αναπόσπαστο -για τους περισσότερους τουλάχιστον- που μας κάνει πλέον συνηδειτά και κατασταλαγμένα να απολαμβάνουμε στα άκρα κάθε ερωτική μας επιθυμία.

Το γυμνό μας σώμα γίνεται χρόνο με τον χρόνο ο ναός μας κι όχι ένα μέσο για να νιώσουμε ανασφάλεια. Μας κουβαλά με χάρη κι εμείς υπακούμε στις ανάγκες του. Νιώθουμε καλύτερα κι έχουμε αποδεχτεί περισσότερο τον εαυτό μας, έχοντας αυτοπεποίθηση. Κι έτσι, η ηδονή δεν έχει παρά ν’ αγγίξει ταβάνι και μαζί μ’ αυτή κι εμείς. Οπότε ναι, το σ3ξ γίνεται καλύτερο μεγαλώνοντας κι αυτό γιατί εμείς γινόμαστε πιο ολοκληρωμένοι κι αποδεχόμαστε την ερωτική μας φύση. Για μια γεμάτη, απολαυστική κι αναπολογητική ερωτική ζωή.

Συντάκτης: Φωτεινή Γιαμά
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου