Οι μύθοι είναι οι ιστορίες που έχουν περάσει στη σφαίρα του φανταστικού. Ναι, κάτω απ’ το χαλί είσαι, δε θα διαβάσεις για ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας. Οι μύθοι στο σεξ λοιπόν, ξεπερνάνε κατά πολύ τη φαντασία κι αυτό γιατί λέγονται, αναπαράγονται και κάποιες φορές γίνονται ακόμη και πιστευτοί από ανθρώπους που δεν έχουν και μεγάλη επαφή με το αντικείμενο, τους έφηβους λόγου χάρη.

Ας αποδομήσουμε λίγο μερικούς απ’ αυτούς τους μύθους. Ας ξεκινήσουμε απ’ τον μύθο που θεωρεί ότι οι κοντοί άνδρες έχουν μεγαλύτερο πουλί (όχι παπαγάλο, καρδερίνα, καναρίνι κι άλλα γνωστά πτηνά, για το δικό τους το πουλί μιλάμε) σε σχέση με τους ψηλούς άνδρες.

Εντάξει δε λέω, ξουράφι η λογική, αλλά αυτό θα ίσχυε αν το ύψος ήταν κάτι προκαθορισμένο κι ό,τι δεν έδινε ο κανακάρης μας σε «μέγεθος» να το ΄δινε σε μπόι. Αν κρίνουμε απ’ το ποιος έχει το σεξουαλικό πλεονέκτημα μπορούμε να καταλάβουμε ποιοι δημιούργησαν αυτόν τον μύθο. Ίσως πήρε όμως τα φόρτε του όταν βρέθηκαν κάποιοι ψηλοί που πηδούσαν ψηλά και κάρφωναν μόνο την μπασκέτα του γηπέδου.  

Ένας άλλος είναι ότι η γριά κότα έχει το ζουμί. Αυτός ο μύθος φαίνεται ότι είναι γέννημα-θρέμμα του έφηβου πιτσιρικά, διότι αν το πίστευαν αυτό οι παππούδες μας θα είχαμε μαθηματικό πρόβλημα. Εδώ ο δωδεκάχρονος έφηβος φαντασιώνεται τη μιλφάρα καθηγήτρια του που έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινίες του μυαλού του. Ταινίες με σίγουρα αίσιο τέλος.

Κλασική μυθοφαντασίωση είναι ότι οι ένστολοι άνδρες «φτιάχνουν» τις γυναίκες. Τις ανάβουν κάνοντάς τις να τους φαντασιώνονται σε πολύ προσωπικές στιγμές τύπου: «τι κάνω μόνη μου μες στο σαλόνι μου» Όχι βέβαια όλοι οι ένστολοι. Ο μύθος αναφέρεται κυρίως σε αστυνομικούς, πυροσβέστες, στρατιωτικούς, πιλότους. Δεν πιάνει όμως τους εισπράκτορες και τους σεκιουριτάδες σε πολυκαταστήματα. Πρόκειται για ένα παιχνίδι εξουσίας συνοδευόμενο με σεξουαλικά gadget όπως χειροπέδες, γκλοπ αλυσίδες, πιστωτικές κι ό,τι άλλο καβλώνει την καθεμία.

Λένε πως οι άνδρες είναι πολυγαμικοί ενώ οι γυναίκες όχι. Η προέλευση αυτού του μύθου φαίνεται από μακριά. Προέκταση του είναι ότι ο άντρας είναι κυνηγός κι αχόρταγος ενώ η γυναίκα είναι γραφτό να γίνει μάνα μεγαλώνοντας παιδιά. Υπάρχει μια δόση σεξισμού όσο να πεις. Βρε, αχόρταγα αγόρια. Θα μπορούσατε να το πείτε πήδημα της μιας βραδιάς, ξεπέτα, καβλάντισμα κι όχι να επιστρατεύετε τον Δαρβίνο κάθε φορά που κερατώνετε τις γυναίκες σας.

Αυτό που δε θα μπορούσε να λείπει είναι το καρακλισέ όλων των εποχών. «Πρώτη φορά μου συμβαίνει!». Εδώ βέβαια δεν έχουμε να κάνουμε με έναν μύθο, αλλά με ένα μεγάλο ψέμα. Αναπαράγεται όμως από πολλούς άντρες κι αρκετοί το πιστεύουν και την επόμενη μέρα. Αυτός όμως, που όντως του συμβαίνει πρώτη φορά, να είστε σίγουροι πως θα χρησιμοποιούσε τη γλώσσα του με ένα διαφορετικό τρόπο απ’ το να λέει χαζές δικαιολογίες ανάβοντας τσιγάρο.

Όσο για τις γυναίκες όταν λένε: «Πρώτη φορά ένιωσα έτσι», «Μόνο μαζί σου το έκανα αυτό», «Μόνο με δύο έχω πάει». Μύθος αγόρια, να το θυμάστε.

Επίσης, οι γυναίκες προσποιούνται -αν όχι πάντα, τις περισσότερες φορές- τον οργασμό. Πολλοί θα θέλατε, θα θέλαμε, θα θέλανε, πες το όπως θες, να είναι κι αυτός ένας μύθος, αλλά ισχύει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αν έχει συμβεί κάνα δυο φορές εντάξει, αλλά αν συνηθίζεται υπάρχει πιθανότητα τρέλας. Στο σεξ μετράνε άλλες ικανότητες κι όχι οι υποκριτικές.

Κλείνοντας δε γίνεται να μην αναφερθούμε στον μύθο των μύθων: «Δεν υπάρχει φιλία μεταξύ του άνδρα και της γυναίκας». Ότι δηλαδή αυτός που αποκαλείς κολλητός σου, την παίζει για την πάρτη σου περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να σου την πέσει. Απ’ την άλλη η κολλητή σου, φίλε μου, έχει σκεφτεί αρκετές φορές πως θα ήταν αν πηδιόσασταν ένα βράδυ ζαλισμένοι, μετά από πολλά ποτά όπου οι αναστολές και τα πρέπει μπαίνουν στην άκρη λόγω μέθης.

Μύθος ή αλήθεια πως ο ένας στους δύο που χρησιμοποιεί ίντερνετ έχει κάνει cyber sex ή έχει ανταλλάξει σεξοφωτογραφίες με σκοπό να έρθει σε οργασμό, να ξεκαβλώσει, να χύσει, να τελειώσει; Εσύ, είσαι μύθος ή αλήθεια;

 

Επιμέλεια Κειμένου Αγγελικής Κατσουλίδη: Πωλίνα Πανέρη

Συντάκτης: Αγγελική Κατσουλίδη