paul26

Δύο ώρες προετοιμασία για την περιβόητη βραδινή σου έξοδο. Το σπίτι μυρίζει αφρόλουτρα, κολόνιες κι ενυδατικές κι οι ευωδιές κοντεύουν να κάνουν τους γείτονες να διαμαρτυρηθούν για περιβαντολλογική απειλή. Εδώ και λίγο καιρό υπάρχει στη ζωή σου μία ενδιαφέρουσα ύπαρξη που δείχνει όλο και πιο άξια λόγου ν’ ασχοληθείς, με όλα τα ως τώρα σημάδια θετικά. Έχετε βγει κάνα δυο φορές, η ψυχολογία σου είναι ανεβασμένη κι η διάθεσή σου, κλείνοντας την πόρτα του σπιτιού σου, σε βρίσκει σε φάση να σιγοτραγουδάς το «Φίλα με» των Ριφιφί χαμογελώντας.

Η ώρα περνάει με κουβέντες, γέλια, τυχαία αγγίγματα και χάσιμο του ενός στα μάτια του άλλου. Δεν έχεις δώσει ακόμη το πράσινο φως, αλλά ένα πορτοκαλί το έχεις κάνει να φανεί. Καταλαβαίνεις απ’ τη μεριά του το ενδιαφέρον του, αφού δεν είναι από εκείνους που σε πάνε μία κρύο-μία ζεστό και πιστεύεις πως κι εκείνος έχει αντιληφθεί ότι δε σου είναι αδιάφορος. Η διαφορά σας όμως είναι πως δουλεύετε με άλλες ταχύτητες.

Όσο η ώρα περνάει αρχίζει η κατάσταση να μετατρέπεται από χλιαρή σε ζεστή, περνώντας σε φουλ επίθεση. Τα φιλιά και τα χουφτώματα δίνουν και παίρνουν. Και μέχρι εδώ καλά. Έχεις ψιλοσαστίσει, όμως, την ώρα που σου βάζει χέρι και τρίβεται επάνω σου με ξεκάθαρο σκοπό να σου δείξει τα προσόντα του. Λες κι εσύ άμα ήθελες να τα δεις θα κώλωνες να τον χουφτώσεις!

Ακαριαία θυμάσαι εκείνα τα καρτούν που αρχίζουν να ανεβάζουν πίεση και κοκκινίζουν σταδιακά από κάτω προς τα πάνω απ’ τα νεύρα! Δεν είχες προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο τόσο γρήγορα. Εντάξει, δεν είπαμε να περιμένετε μέχρι το γάμο, αλλά ήθελες να σιγουρευτείς πως το θες. Δε μιλάμε για σεμνοτυφία, στον εικοστό πρώτο αιώνα βρίσκεστε κι οι δύο, όμως η σεξουαλική επιθυμία πρέπει να ‘ναι αμοιβαία και ταυτόχρονη.

«Μισό λεπτό! Είσαι στα καλά σου; Εντάξει, δε λέω, μου αρέσεις, αλλά συγκρατήσου λιγάκι και μην κάνεις σαν λιγούρης!» θες να φωνάξεις, αλλά απλώς τραβιέσαι απότομα -ίσως δηλαδή και να το πεις ευθέως. «Τι είναι κι αυτό που με βρήκε πάλι;» σκέφτεσαι. Επειδή εξακολουθεί να σου αρέσει θα του δώσεις να καταλάβει πως πρέπει κάτι τέτοιο να ‘ναι αποδεκτό κι από τους δύο για να ‘ναι απολαυστικό και πως δεν έχουμε όλοι τους ίδιους χρόνους.

Δεν είναι τίμιο να ξεπερνιούνται κάποια όρια όταν ο ένας δε δείχνει παντελώς έτοιμος. Θα μπορούσε άνετα να ‘ναι οποιοσδήποτε στη θέση σου. Δεν υπάρχουν μόνο αρσενικά λιγούρια, το ‘χουμε συναντήσει πολλάκις, άλλωστε, να ‘ναι η γυναίκα πιο «επιθετική» απ’ τον άντρα, σημασία έχει να συγχρονίζονται οι ορέξεις και κυρίως να γίνονται σεβαστά τα όρια.

Θες τον χρόνο σου. Δεν έκανες κάτι λάθος. Είχες άλλα στο μυαλό σου κι άλλα σου προκύπτουν. Η απογοήτευση (κι ίσως κι η απορία) είναι ζωγραφισμένη στα μάτια του, αλλά κι εσύ βρίσκεσαι σε φάση άτακτης ανασυγκρότησης σκέψεων, που μάλιστα πρέπει να λάβει χώρα άμεσα!

Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να καταλάβει πως δεν ήταν η δειλία σου που σε σταμάτησε αλλά η αγανάκτησή σου για την ταχύρυθμη εξέλιξη της κατάστασης, όπως επίσης πρέπει να κατανοήσει πως όλα διορθώνονται, αφού εξακολουθεί να σ’ αρέσει. Άλλωστε, αν ο σκοπός κάποιου είναι να σε ρίξει, απλώς, στο κρεβάτι, θα φανεί λίαν συντόμως. Κάπου μέσα σου εύχεσαι να ήταν η κάψα για σένα που τον έκανε ασυγκράτητο, αλλά κρατάς και μια σκέψη στο πίσω μέρος του εγκεφάλου σου ότι μπορεί κι όχι. Πρέπει ν’ αντιληφθεί πως δεν επιθυμούσες να παίξεις με τη φωτιά κι απλώς να ικανοποιήσεις την ενδεχόμενη ματαιοδοξία σου –άλλωστε, ποιος άνθρωπος δεν έχει έστω μια μικρή δόση από αυτή;– αλλά πως δεν ήρθε ακόμη εκείνη η ώρα για σένα.

Θα ήθελες να ‘σουν σε άλλη ψυχολογία, κυρίως να ‘χες μια συναισθηματική σιγουριά πριν πας στην επόμενη φάση. Και ξέρεις κάτι; Αυτός που, στ’ αλήθεια, έχει δει σε σένα κάτι που του αρέσει και το μυαλό του τριγυρνάει στην ύπαρξή σου πολλές φορές μέσα στη μέρα, θα σε καταλάβει. Όπως κατανοείς κι εσύ το ασυγκράτητο μέρος του χαρακτήρα του. Ή το ανάποδο! Σκοπός δεν είναι να βασανιστεί κανείς και για κανένα λόγο! Ούτε να περιμένετε να γεράσετε για να πηδηχτείτε. Σκοπός είναι να σεβαστεί ο ένας τα όρια του άλλου και να τα κατανοήσει.

Μόνο όταν συντονιστούν οι συχνότητες των πιθανών εραστών το ευχαριστιούνται κι οι δύο. Μόνο όταν συμπίπτει η στιγμή που θα ξεπεραστούν τα όρια και για τους δυο θα το απολαύσουν ταυτόχρονα. Αλλιώς βράσε όρυζα, και πήγαινε για ορειβασία να σου φύγουν τα νεύρα!

Συντάκτης: Σοφία Σοφιανίδου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!