Ας παίξουμε ένα παιχνίδι. Σκέψου το αγαπημένο σου γλυκό. Οι εκδοχές που θα πάρουμε είναι δύο διαφορετικές με το ίδιο αντικείμενο του πόθου ως πρωταγωνιστή. Η πρώτη είναι αυτό το τόσο πολυπόθητο γλυκό να ‘ναι μπροστά σου, σε ένα υπέροχο πιάτο, έτοιμο να το γευτείς απλά με μία κίνηση. Τέλειο; Η δεύτερη εκδοχή είναι αυτό το γλυκό να ‘ναι μέσα σε μια υπέροχη βιτρίνα, σε έναν εξαιρετικά διακοσμημένο χώρο, πάλι περιμένοντάς σε να το απολαύσεις, απλά με λίγο κόπο κι αμυδρή προσπάθεια αυτή τη φορά, απλά για να κάνει όλη τη διαδικασία λίγο πιο πικάντικη.

Οι περισσότεροι, στην ερώτηση ποια απ’ τις δύο εκδοχές θα διάλεγαν, θα απαντούσαν την πρώτη. Όσοι, όμως, ξέρουν κι έχουν γευτεί τη γλύκα και την ηδονή που μπορεί να σου προσφέρει η παράταση της απόλαυσης –αν και θα ‘ναι μάλλον ελάχιστοι– θα επέλεγαν τη δεύτερη.

Αν στη θέση του γλυκού τώρα βάλουμε κάτι ακόμη πιο ποθητό και λαχταριστό, όπως ο σύντροφός σου, ας πούμε, θα άλλαζες καθόλου την απόφασή σου; Σκέψου ότι για να φτάσεις στην κορύφωση θα πρέπει να παρατείνεις την απόλαυσή σου με μια μικρή αναμονή. Γιατί όσα περισσότερα ρούχα φοράς στο σεξ τόσο πιο γλυκιά θα γίνει η προσμονή σου να φτάσεις στον στόχο σου.

Γιατί είναι υπέροχο να γδύνεις τον σύντροφό σου την ίδια στιγμή που τα χείλη και τα χέρια σας θα ακολουθούν τις δικές τους διαδρομές. Την ίδια στιγμή που απ’ την τρέλα και την επιθυμία σας θα θέλετε να σκίσετε κάθε κομμάτι υφάσματος που μπαίνει ανάμεσά σας εμπόδιο για να γευτείτε με κάθε τρόπο ο ένας τον άλλον.

Ένα επιπλέον πολύ αφροδισιακό κομμάτι σε όλο αυτό το σκηνικό είναι το γεγονός ότι ξεκινώντας όλο αυτό το παιχνίδι με τα ρούχα σας μπορείτε να αναβιώσετε μνήμες απ’ τα εφηβικά χρόνια. Τότε που ανακαλύπτατε τη σεξουαλικότητά σας ακόμα και το σεξ ήταν μια κάπως ένοχη, σχεδόν απαγορευμένη, απόλαυση. Τότε που τα φιλιά και τα χουφτώματα είχαν άλλη αξία κι άλλη σημασία, γιατί υπήρχαν όρια σε όλα τα υπόλοιπα. Ποσό απολαυστικό θα ήταν να ζούσες ξανά τα συναισθήματα που μπορούσε να προκαλέσει τότε εκείνη η αθώα ηδονή;

Καλώς ή κακώς, μετά από αρκετά χρόνια και την εναλλαγή μερικών συντρόφων, δε σε συγκινεί τόσο η ίδια η πράξη, όσο το εγκεφαλικό ερέθισμα που μπορεί να σου προκαλέσει ο παρτενέρ σου κι η μεταξύ σας χημεία. Όσο πιο κοντά βρίσκεσαι στην εγκεφαλική κορύφωση, τόσο πιο έντονη θα ‘ναι κι η σωματική σου, όταν έρθει η ώρα.

Η καλύτερη επένδυση, λοιπόν, που μπορείς να κάνεις για να πετύχεις έναν τέλειο οργασμό είναι να βρεις τους τρόπους που θα τον απογειώσουν πρώτα στο μυαλό σου. Το σώμα θα ακολουθήσει, θέλοντας και μη. Τα ερεθίσματα, όμως, και τα συναισθήματα που θα σου προκαλέσει μια τέτοια διέγερση θα μείνουν στο μυαλό σου ως ανάμνηση. Μια ανάμνηση που θα αξίζει τον κόπο να ανατρέχεις και να επικαλείσαι ξανά και ξανά, κάθε φορά που θα θέλεις να νιώσεις την ίδια αναστάτωση. Αυτήν που θα μπορεί να ‘ναι το ίδιο αποτελεσματική ακόμα κι όταν είσαι μόνος σου.

Γιατί κάθε επιτυχημένο σεξ έχει τη δύναμη αυτή. Να μένει αξέχαστο και χαραγμένο στη μνήμη απ’ τη στιγμή που πραγματοποιείται κι έπειτα. Τη δύναμη να γίνεται μέτρο σύγκρισης για όλα όσα θα ακολουθήσουν και να σβήνει όσα έγιναν πριν από αυτό.

Συντάκτης: Λίνα Καράτση
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη