Οι γάτες είναι αυτά τα υπέροχα, ανεξάρτητα πλάσματα που όσο κι αν μας εκνευρίζουν, άλλο τόσο τις αγαπάμε. Είναι μικρογραφίες αιλουροειδών και διαθέτουν τσαχπινιά και νάζι για να καταφέρουν αυτό που θέλουν. Έχουν όμως ίδιο ποσοστό σνομπισμού, ώστε να μπορέσουν να δηλώσουν ξεκάθαρα «Μέχρι εδώ είναι τα όρια σου human και βάλε μου γρήγορα φαγητό στο πιάτο μου». Ναι, τέτοιες είναι. Τη μια στιγμή έρχονται γι’ αγκαλιές και χάδια και την αμέσως επόμενη στιγμή για αδιευκρίνιστο, σχεδόν πάντα, λόγο μπορούν να μπήξουν τα νύχια τους στο δέρμα σου δίνοντάς σου ένα ακόμη χάδι αναμνηστικό, συνοδευόμενο με σημάδι και πόνο. Πόνος, είναι κι η λεξη κλειδί της υπόθεσης.

Στωικά λοιπόν και σχεδόν μαζοχιστικά υπομένεις αυτή τη συμπεριφορά της υπέροχης γάτας σου. Τι θα σκεφτόσουν λοιπόν αν μάθαινες πως η συναναστροφή σου μαζί της θα μπορούσε να δημιουργήσει την πιθανότητα να σου φανεί πιο δελεαστικό το BDSM; Και μη βιαστείς ν’ απαντήσεις πως δεν κάνεις τέτοια πράγματα και πως αποκλείεται αυτό, γιατί θα κάνεις λάθος, καθώς το θέμα δεν υπόκειται ξεκάθαρα στη δική σου επιλογή και στις δικές σου προτιμήσεις.

 

All About Sex | eBook


€5,00

-----

 

Σύμφωνα λοιπόν με μια νέα μελέτη, ανάμεσα σ’ ένα δείγμα 36.500 ατόμων στη Σλοβακία και στην Τσεχία, προέκυψε το εξής αποτέλεσμα: Οι άνθρωποι που έχουν κολλήσει τοξόπλασμα από τη γάτα τους είναι πιο πιθανό να διεγείρονται από τον δικό τους φόβο, τον κίνδυνο και τη σεξουαλική υποταγή τους. Ένα ακόμη άρθρο που έχει δημοσιευθεί στο Journal of Evolutionary Psychology ανέφερε πως ένα σφάλμα στον εγκέφαλο ορισμένων γατών μπορεί να έχει πραγματική επίδραση στη σεξουαλική ζωή των ανθρώπων χωρίς να το γνωρίζουν.

Η τοξοπλάσμωση είναι μια μολυσματική ασθένεια και προκαλείται από το παράσιτο Toxoplasma gondii. Το συγκεκριμένο παράσιτο βρίσκεται και σε άλλα ζώα, όπως τρωκτικά, πτηνά, χοίροι και πρόβατα, αλλά κυρίως μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω της γάτας καθώς ο άνθρωπος φροντίζει για την καθαριότητά της. Βέβαια, υπάρχει η πιθανότητα να μολυνθεί κάποιος αν καταναλώσει ωμό ή μισοψημένο κρέας, καθώς κι αν καταναλώσει άπλυτα φρούτα και λαχανικά που έχουν μολυνθεί από άρρωστα ζώα. Συνήθως, τα άτομα που έχουν μολυνθεί με τοξοπλάσμωση δεν το γνωρίζουν καν, καθώς δεν έχουν καθόλου συμπτώματα ή έχουν πολύ ήπια, όπως πυρετό και μυικούς πόνους, κάτι που συμβαίνει με κάθε απλή λοίμωξη.

Το τοξόπλασμα είναι παράσιτο που λειτουργεί σαν χειριστής πλέον και οι νοσούντες λειτουργούν σαν ξενιστές. Κι επίσης, έχει παρατηρηθεί πως αυξάνει την αγρυπνία κι αλλάζει την ανάγκη κάποιου ν’ αναζητά νέα ερεθίσματα. Αυτό συνεπάγεται πως τα πρότυπα συμπεριφοράς, μέσα σ’ αυτά και της σεξουαλικής, αλλάζουν και πλέον ερμηνεύονται ως βιολογικές προσαρμογές. Προσαρμογές που ουσιαστικά βοηθούν στο ν’ αυξήσουν τη φυσική τους κατάσταση οι χειριστές και να καλύπτουν την ατομική αναπαραγωγική επιτυχία τους.

Ο Jaroslav Flegr, παρασιτολόγος κι εξελικτικός βιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Πράγας, αναφέρει πως «το τοξόπλασμα αυξάνει τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, ενός νευροδιαβιβαστή που είναι γνωστό ότι επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ των νευρώνων και της λαχτάρας.» Αυτό λοιπόν είναι αρκετό κι ικανό ώστε ν’ αλλάξει τη συμπεριφορά κάποιου. Ταυτόχρονα βοηθάει στο να γίνει κατανοητό πόσο ευαίσθητο, σύνθετο και περίπλοκο ειναι το δίκτυο που διαμορφώνει τις σεξουαλικές συμπεροφορές, τις επιθυμίες και τα γούστα ενός ατόμου.

Η ύπαρξη σαδομαζοχισμού, ροπή προς την υποταγή κι ανάγκη για πρόκληση πόνου σχετίζονται άμεσα με τον φόβο και τη σεξουαλική διέγερση. Και σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη, αναφέρεται ότι οι άντρες με τοξόπλασμα είναι πιο επιρρεπείς στον μαζοχισμό σε αντίθεση με τις γυναικες που δείχνουν ροπή στην υποταγή και τη βία. Συνδεδεμένο επίσης με το τοξόπλασμα, είναι το φαινόμενο της μοιραίας έλξης, το οποίο έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό πως υπάρχει αλλαγή στον τρόπο αντίδρασης σε μυρωδιές, που ενώ υπό άλλες συνθήκες θα ήταν απωθητικές, τώρα είναι άκρως ελκυστικές. Το παράδοξο μέσα σε όλο αυτό, είναι πως τα άτομα που είχαν μολυνθεί από Toxoplasma μπορεί να ανέφεραν μεγαλύτερη σεξουαλική διέγερση, όμως τα έκαναν πράξη πολύ πιο σπάνια σε σύγκριση με όσους δεν είχαν μολυνθεί!

Με τα σημερινά αποτελέσματα ερευνών φαίνεται πως με ποσοστό μεταξύ 10% και 80% έχουν μολυνθεί στις περισσότερες χώρες και μόλις πριν 100 περίπου χρόνια, το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού είχε μολυνθεί σε όλες τις χώρες. Επίσης, σε Βρετανία και Ουαλία υπολογίζεται ότι ο αριθμός των μολυσμένων με Toxoplasma κυμαίνεται γύρω στις 350.000 ενώ στην Αμερική υπολογίζεται ότι πάνω από 60 εκατομμύρια άνθρωποι είναι πιθανό να έχουν μολυνθεί.

Και κάπου εδώ, με αυτόν τον τρόπο, μπορεί κάποιος να νιώσει απογοήτευση καθώς αν είχε το BDSM ως φετίχ και το απέδιδε στον πολύπλοκο και μυστηριώδη χαρακτήρα του, τώρα απλώς και πιθανώς να οφείλεται σε μια γάτα! Ίσως βέβαια, από την άλλη πλευρά, να έλαβε τις απαντήσεις που χρειαζόταν για να κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει και να προσδιορίσει τα απωθημένα του. Ποιος ξέρει; Άλλωστε, με ή χωρίς εξηγήσεις, το BDSM είναι μυστήριο από μόνο του.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ειρήνη Αγρίτη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου