«Σχεδόν Σχέσεις: Μια συζήτηση που έπρεπε να γίνει!» Νέο βιβλίο, ανακάλυψέ το εδώ!

paul3929

Ξεκινάει συνήθως με χάδια και φιλιά στον λαιμό. Όχι απλά πεταχτά φιλιά αλλά εκείνα τα αργά, προσεκτικά κι υγρά. Μπορεί να ξεκινήσει με ένα κομπλιμέντο. «Το φόρεμα αυτό δείχνει καυτό πάνω σου» ή «Η κολόνια που φοράς με τρελαίνει, το ξέρεις;». Ίσως ακόμη και να αρχίσει μοναχά με λάγνες ματιές, αυτές που σπινθηροβολούν υποσχέσεις. Η έναρξη του ερωτικού παιχνιδιού μπορεί να γίνει με ένα δισεκατομμύριο τρόπους, που όμως για στον καθένα από εμάς επιδρούν διαφορετικά. Αναρωτήθηκες ποτέ ποιος απ’ τους δυο σας συνήθως μυεί τον άλλο στο ερωτικό παιχνίδι;

Οι στατιστικές δείχνουν πως σπάνια δύο σύντροφοι επιδιώκουν σεξ ισάριθμα και συνεπώς ένας απ’ τους δυο ξεκινά το ερωτικό παιχνίδι με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα απ’ τον άλλο. Στην πραγματικότητα, κανείς δεν το σκέφτεται αυτό, καθώς ένα ζευγάρι θα επικεντρωθεί στο παιχνίδι κάθ’ εαυτό. Ίσως όταν τα αίματα ζεσταθούν να μην έχει πολλή σημασία ποιος απ’ τους δύο μύησε τον άλλο στον σεξουαλικό χορό, αλλά η πιο στεγνή πραγματικότητα δεν μπορεί να παραβλέψει πως αν σε μια σχέση μόνο ένας απ’ τους δύο συντρόφους επιδιώκει το σεξ, τότε τα προβλήματα είναι αναπόφευκτα.

Η τέχνη της αποπλάνησης δεν είναι απλώς μια συμπεριφορά η οποία ακολουθείται για να καταλήξει με μαθηματικούς υπολογισμούς στο σεξ -ή τουλάχιστον δε θα ‘πρεπε. Σίγουρα, οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής έχουν πλέον την επίδρασή τους στο κομμάτι του σεξ, καθιστώντας το μερικές φορές αγγαρεία ή κάτι διαδικαστικό, αλλά το να ξυπνήσεις την ερωτική επιθυμία του συντρόφου σου ενέχει ως διαδικασία κάτι πολύ περισσότερο από ξερό σεξ. Ενέχει κάτι πολύ προσωπικό για το άτομο που επιχειρεί να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον, πολύ πιο προσωπικό από αυτόν που το δέχεται. Αυτός που επιλέγει να δείξει στον σύντροφό του πόσο τον ποθεί, κάνει ένα άνοιγμα προς την πλευρά του ερωτικού του παρτενέρ, δηλώνει τις προθέσεις του.

Η επιθυμία σχεδόν πάντοτε καθιστά αυτόν που επιθυμεί ευάλωτο σε πιθανή απόρριψη. Ακόμα, λοιπόν, κι αν δε φαίνεται, εκ πρώτης όψεως, το συναισθηματικό άνοιγμα κρύβει από κάτω του πολύ περισσότερα ψυχικά στρώματα απ’ ό,τι νομίζεις, άρα η αδιαφορία σου όταν ο σύντροφός σου ξεκινά τα χάδια μπορεί να τον πληγώσει πολύ περισσότερο απ’ ό,τι εσύ πιστεύεις.

Μπορεί το «Μωρό μου, είμαι πτώμα» ή το «Έχω πονοκέφαλο» να συζητιούνται στον καφέ με μια δόση χιούμορ και διακωμώδησης, αλλά η ζημιά που προκαλούν είναι μεγάλη. Στην τελική, ποιος δε θα ‘θελε ο σύντροφός του να τον ποθεί με τον ίδιο τρόπο που ο ίδιος τον επιθυμεί; Αν μόνο ένας απ’ τους δύο κάνει προσέγγιση για ερωτικό παιχνίδι, δεν είναι λογικό σε κάποια φάση να περάσει απ’ το μυαλό του πως ο άνθρωπός του τον απορρίπτει; Κι αν η απόρριψη αυτή βρει τον άλλο σε ευάλωτη θέση και δέσει λίγο στη χαμηλή αυτοεκτίμησή του, είναι πιθανό να προκαλέσει ντροπή. Κι αν ο άνθρωπός σου νιώσει ντροπή, πώς αντιστρέφεται αυτό; Πώς επαναφέρεται ο ενθουσιασμός κι η σπίθα στο μάτι;

Αν δεν είσαι σε φάση για σεξ είναι οκ, φτάνει να υπάρχει αυτό το κανάλι επικοινωνίας μεταξύ σας που να δίνει χώρο σε τέτοιες συζητήσεις χωρίς η κούρασή σου ή η έλλειψη διάθεσης να λαμβάνεται απ’ το έτερον ήμισυ σαν απόρριψη και κάτι πολύ προσωπικό. Απ’ την άλλη, ξέρεις τι λένε, έτσι; Πως τρώγοντας έρχεται η όρεξη κι η πραγματικότητα είναι πως μετά από μια εξαντλητική εβδομάδα στη δουλειά ή μετά από μια μέρα που ένιωσες ότι έκανες πόλεμο στα τηλέφωνα και mail, το να κάνεις έρωτα δεν είναι το πρώτο πράμα που θα ‘χεις στο μυαλό σου. Αν, όμως, παραμείνεις ανοιχτός κι ό,τι ήθελε προκύψει, αν αφεθείς κι ανταποκριθείς στα καλέσματα του συντρόφου σου, ίσως ένας οργασμός να καταφέρει να σε αποφορτίσει.

Σκέψου πότε ήταν η τελευταία φορά που έδειξες στον άνθρωπό σου πόσο πολύ τον ποθείς, σαρκικά κυρίως. Τώρα πάρε την απόφαση απόψε να τον αποπλανήσεις, έτσι, για την αλλαγή, για να κάνεις τον άλλο να νιώσει ποθητός. Άναψε κεράκια και βγάλε απ’ το συρτάρι τα εσώρουχα που φύλαγες για σπέσιαλ περίπτωση, γιατί η σπέσιαλ περίπτωση μόλις έφτασε.

Συντάκτης: Εύη Πηλαβάκη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη