Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς θα πρέπει να παραδεχτούμε πως η σκηνή του με τα δεμένα μάτια στις «50 Αποχρώσεις του Γκρι» μας ξύπνησε έντονα ένστικτα αλλά κι έντονη ζήλια να τη δοκιμάσουμε. Άλλωστε το να πειραματιζόμαστε με νέες καταστάσεις στο κρεβάτι, ξεφεύγοντας από τις επαναλήψεις, κάθε άλλο παρά κακό είναι.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει το κρεβάτι με δεμένα μάτια τόσο απολαυστικό; Η διαδικασία «αφαίρεσης» μίας από τις αισθήσεις μας -αυτή της όρασης-, σύμφωνα με τους επιστήμονες αυξάνει όλες τις υπόλοιπες. Νιώθουμε πιο έντονα την αφή, εντείνεται η όσφρησή μας, μάς ανάβει ό,τι ακούμε -χωρίς να βλέπουμε- και το μόνο που μένει είναι να ακολουθήσουμε το ένστικτό μας και τα λόγια του ανθρώπου δίπλα μας. Σ’ αυτήν την κατά άλλα «τυφλή» επαφή πέφτουν όλες οι άμυνες κι οι αναστολές μας καθώς η απουσία οπτικής επαφής μειώνει και το αίσθημα της ντροπής μας.

Πριν περάσουμε στους τρόπους ευχαρίστησης να θυμόμαστε πως σ’ αυτού του είδους την ερωτική επ@φή, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δείξουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον άνθρωπο που μοιραζόμαστε μαζί του τη στιγμή, καθώς του δίνουμε τον έλεγχο της κατάστασης. Γι’ αυτό, φυσικά κι εξασφαλίζουμε εκ των προτέρων μια ασφαλή λέξη, την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αν νιώσουμε άβολα ή δεν αντέχουμε άλλο. Παρ’ όλο που δεν είναι μια ακραία μορφή επαφής, η ασφαλής λέξη μπορεί να δώσει εξ αρχής το αίσθημα της άνεσης στο άτομο και να το βοηθήσει ν’ αισθανθεί μεγαλύτερη ασφάλεια.

 

 

Στο «κλείσιμο των ματιών» δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε κάτι ιδιαίτερο. Καλό θα ήταν να προσέξετε με τι θα σκεπάσετε τα μάτια. Οποιοδήποτε ρούχο ή πανί μπορεί να είναι χρηστικό. Ιδανικά βέβαια καλό θα ήταν ένα μαντήλι μεταξωτό ή σατέν απαλό στην αφή και στην αίσθηση. Μια λάθος επιλογή υφάσματος μπορεί να σας αποσυντονίσει ή να σας ενοχλήσει και δε θα το ήθελε κανείς αυτό.

Η προσμονή σ’ αυτή την περίπτωση είναι το ήμισυ του παντός. Πριν ακόμη ξεκινήσετε να αγγίζετε το ταίρι σας με δεμένα μάτια, αρχίστε να περιγράφετε τι θέλετε να κάνετε. Εδώ έρχεται κι η απελευθέρωση του άλλου ατόμου, καθώς όσο εσείς δε βλέπετε, εκείνο νιώθει άνετα να μιλήσει όσο βρώμικα θέλει. Η περιγραφή αυξάνει την επιθυμία κι αρχίζει να χτίζει σενάρια.

Όλα είναι θέμα αίσθησης κι όλες οι υπόλοιπες εκτός της όρασης, χτυπάνε ήδη κόκκινο. Εκμεταλλευτείτε το. Δεν ξέρουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν ή τι τους περιμένει. Διαγράψτε το σώμα με ένα παγάκι, αγγίξτε επιλεκτικά, αργά και μετά γρήγορα, φιλήστε, χαϊδέψτε και μετά αλλάξτε ρυθμό ξανά. Κάποια στιγμή θα σας παρακαλέσουν να συνεχίσετε το άγγιγμα.

Εκμεταλλευτείτε τα κλειστά μάτια του συντρόφου σας και δώστε οδηγίες να αγγίξουν το σώμα σας ή να παίξουν μαζί σας με το στόμα τους. Η οπτική του να παρακολουθείτε πώς γίνεται αυτή η εξερεύνηση στα τυφλά, η εικόνα της επαφής που προσπαθούν να πετύχουν ανακαλύπτοντας τα σημεία σας στο σκοτάδι, επιφυλάσσει μια απίστευτη φλόγα.

Δέστε τους τα μάτια και φροντίστε τους. Κάντε τους ένα μασάζ, προσθέστε αρωματικά λάδια κι εναλλάξτε τα αγγίγματα μεταξύ μικρών και μεγάλων περιοχών.

Δοκιμάστε να παίξετε με τον εαυτό σας για τον σύντροφό σας ενώ έχετε δεμένα τα μάτια. Αφήστε να σας «γεμίσει» το γεγονός πως αφού δε βλέπετε, μπορείτε ν’ εστιάσετε στη δική σας ευχαρίστηση. Είναι σίγουρο πως ακόμα ένας άνθρωπος θ’ απολαμβάνει τη σόλο παράσταση που θα δίνετε.

Κλειστά μάτια κι ανοιχτό στόμα. Τοποθετείστε μέρη του σώματός σας στο στόμα εκείνου που έχει τα μάτια δεμένα -αν δεν είστε εσείς. Αφήστε τον να δαγκώσει, να φιλήσει, να παίξει όπως θέλει, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία και των δυο στα ύψη.

Προσθέστε παιχνίδια στη μεταξύ σας επαφή. Η προσθήκη «παιχνιδιών» θα ενθουσιάσει και τους δύο. Γνωρίζοντας πως ο ένας δεν έχει οπτική επαφή, ο άλλος οφείλει να ξεκινάει αργά εξηγώντας τις προθέσεις του έτσι ώστε να μη χρειαστεί να τρομάξει το δεύτερο άτομο. Αυτό το παιχνίδι των δεμένων ματιών μπορεί να οδηγήσει σε κoρύφ@ση χωρίς να υπάρχει «εισχ@ρηση». Τα χάδια και τα φιλιά δημιουργούν τόσο έντονη επιθυμία, η οποία είναι σίγουρα ικανή να προσφέρει έντονη ευχαρίστηση.

Το να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά μπορεί να σας κάνει συμμέτοχους στην πράξη, το να έχετε όμως τα μάτια σας δεμένα μπορεί να τρελάνει τις αισθήσεις σας. Εσείς επιλέγετε.

Συντάκτης: Ταρασία Γεωργιάδου
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου