Τι χρειάζεται ένας άνθρωπος για να επιβιώσει σε αυτή την εποχή; Τρέλα θέλουμε και γέλια δυνατά, από αυτά που ακούγονται από μακριά, που να βγαίνουν απ’ την ψυχή μας και με όλη μας την καρδιά!

Ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο γρήγορους ρυθμούς, υποχρεώσεις, απαιτήσεις, άγχος, στρες και πολλή σωματική και ψυχική κούραση. Πάντα ζήλευα αυτό που έβλεπα στις παλιές ελληνικές ταινίες, τα χορευτικά που κάνανε στα πεζοδρόμια και στις θάλασσες, το συρτάκι, τα μπλούζ κι όλα τα περίτεχνα κόλπα και θα ήθελα τόσο να είναι πραγματικότητα! Έχετε σκεφτεί πώς θα ήταν η ζωή μας αν ήταν έτσι τα πράγματα στην εποχή μας; Πόσο πιο χαρούμενοι θα ήμασταν; Πόσο πιο απελευθερωμένοι;

Η τρέλα που κρύβει ο καθένας μας μέσα του είναι μοναδική κι ιδιαίτερη. Μιλάω για αυτήν την όμορφη τρέλα, την παρόρμηση και τον αυθορμητισμό. Αυτή που κλειδώνει τους περιορισμούς και τα ταμπού.

Αν λοιπόν βγάζαμε προς τα έξω το 100% αυτής της θετικότητας, της όμορφης τρέλας μας, θα είχαμε μια τελείως διαφορετική κοινωνία, χωρίς αρνητικές σκέψεις και διακρίσεις! Στο χορό όλοι είναι ισάξιοι, δεν υπάρχουν διαχωρισμοί με βάση τα χρώματα και τις ηλικίες! Οι πόλεις μας θα ήταν πολύ πιο όμορφες και πιο χαρούμενες, θα ερωτευόμασταν πιο εύκολα, πιο αγνά κι η ζωή θα ήταν πιο όμορφη σε γενικότερο κλίμα.

Το γέλιο θεραπεύει τα πάντα, λένε οι περισσότεροι ψυχολόγοι και δεν έχουν άδικο. Ας πάρουμε παράδειγμα την τελευταία φορά που κάτι μας είχε ρίξει ψυχολογικά πόσο ξεχνιόμασταν κι ανακουφιζόμασταν όταν κάτι ή κάποιος μας έκαναν να γελάμε!

Πόσα βραδιά ξεκίνησαν με αρνητικές σκέψεις και κλάματα στο κρεβάτι μας κι ύστερα κατέληξαν με φίλους σε ένα γειτονικό μπαράκι παρέα με ένα ποτό και γέλια δυνατά μέσα απ’ την καρδιά μας! Λένε πως η πιο όμορφη καμπύλη πάνω μας είναι το χαμόγελό μας και πόσο ισχύει. Όταν τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας κι είμαστε μέσα μας χαρούμενοι, αυτό βγαίνει προς τα έξω έτσι απλά, με ένα πλατύ, αληθινό χαμόγελο! Κι η θετική αύρα είναι κολλητική. Τι πιο όμορφο σε έναν άνθρωπο;

Η ζωή μας παίζει περίεργα κι ύπουλα παιχνίδια, δεν ξέρουμε ποτέ τι μπορεί να μας ξημερώσει η αυριανή μέρα κι ίσως αυτό να είναι η αφορμή που ψάχνουμε και που πρέπει να χρησιμοποιούμε για να ζήσουμε δυνατά.

Να είμαστε τρελοί κι αυθόρμητοι,  χωρίς να μας νοιάζει τι θα πει ο κόσμος, αν μας κοιτάξει ή μας σχολιάσει. Να γελάμε δυνατά και με την καρδιά μας χωρίς να φοβόμαστε μήπως βραχνιάσουμε, ακουστούμε ή ενοχλήσουμε. Να χορεύουμε όπου θέλουμε κι όποτε μας έρθει κι όλο αυτό να κλείνει και να δένει τόσο γλυκά με έναν δυνατό και παθιασμένο έρωτα. Μόνο έτσι αξίζει η ζωή.

Αφήστε την τρέλα σας να βγει μπροστά στο χορό και να παρασύρει και τους άλλους! Ζήστε!

 

Επιμέλεια Κειμένου Ευγενίας Ζουμπεράκη: Πωλίνα Πανέρη

 

Συντάκτης: Ευγενία Ζουμπεράκη