Ένα μωράκι μόλις 6 μηνών, ο Mason, παλεύει για τη ζωή του, αφού πυροβολήθηκε από τον ίδιο του τον πατέρα, τον Todd Marchetti, σε ένα συγκλονιστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας το οποίο έλαβε χώρα στην Αριζόνα την περασμένη Παρασκευή.

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα της DailyMail, η μητέρα του παιδιού Ali Battison, έμενε με τους γονείς της στο πατρικό της, ενώ οι ίδιοι έλειπαν για διακοπές, πιθανόν για να κρατήσει αποστάσεις μετά τον χωρισμό της με τον Τοντ, τον πρώην σύζυγό της και πατέρα του παιδιού. Εκείνη τη μέρα, ο Todd Marchetti, εισέβαλε οπλισμένος στο σπίτι της Ali, με το σχέδιο να κρατήσει ομήρους εκείνη και το παιδί.

Κατά τη διάρκεια των εξαντλητικών 12 ωρών της ομηρείας μέσα στο σπίτι, ο Τοντ πuροβόλησε και το σκύλο της οικογένειας, ο οποίος αργότερα υποβλήθηκε σε ευθανασία. Με αφορμή αυτό, η Allie προσπάθησε να πείσει τον πρώην σύζυγό της να πάει τον τραυματισμένο σκύλο στον κτηνίατρο, αλλά ο Todd της εξήγησε πως αυτό θα συνέβαινε μόνο αν εκείνη και το μωρό έρχονταν μαζί του. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Todd χρησιμοποίησε ψεύτικο όνομα και διεύθυνση και είπε στον κτηνίατρο ότι ο σκύλος ήταν αδέσποτος, που είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο.

Μόλις οι τρεις τους επέστρεψαν στο σπίτι, η Allie προσπάθησε να δραπετεύσει (πράγμα που προσπάθησε πολλές φορές) ζητώντας από τον Todd να την αφήσει να βρει εργάτες για να τους βοηθήσουν να φτιάξουν το παράθυρο το οποίο είχε σπάσει. Σύμφωνα με πληροφορίες τότε ήταν που κατάφερε να έρθει σε επαφή με έναν εργάτη διπλανής οικοδομής τον οποίο ενημέρωσε για το τι ακριβώς είχε συμβεί, με σκοπό να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Πριν η αστυνομία εισέλθει στο σπίτι, ο Τοντ ξεκίνησε μια διαδικασία διαπραγματεύσεων μαζί τους η οποία κράτησε αρκετές ώρες, ενώ κάποια στιγμή συγχυσμένος από την πίεση να παραδοθεί, πυροβόλησε τον μικρό γιο του στα κάτω άκρα.

 

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης, οι αστυνομικοί αντάλλαξαν πυρά με τον Marchetti. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, υλικό από κάμερες ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή που οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι κι έσωσαν το μωρό. Το πραγματικά σοκαριστικό βίντεο τους δείχνει να περικυκλώνουν το σπίτι, ενώ ακούγονται πυροβολισμοί από μέσα. Αμέσως μετά την είσοδό τους, οι αστυνομικοί εντοπίζουν γρήγορα το μωρό, το οποίο ένας εξ αυτών αρπάζει και βγάζει έξω από το σπίτι, ενώ άλλοι ερευνούν την περιοχή.

Το μωράκι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο πατέρας του μωρού έβαλε φωτιά στο σπίτι κι αργότερα βρέθηκε νeκρός από αστυνομικούς που πιστεύουν ότι υπέστη αυτοτραυματισμό από πuροβολισμό. Η Battison, παρά τα τραύματά της, είναι σε σταθερή κατάσταση. Αξιοσημείωτο είναι πως η ίδια φέρεται να είχε λάβει ασφαλιστικά μέτρα κατά του Marchetti στο παρελθόν, υποδηλώνοντας μια τεταμένη σχέση και ενδεχομένως προγενέστερα επεισόδια βίας.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για το περιστατικό, ενώ για άλλη μια φορά βρισκόμαστε μπροστά σε συζητήσεις για την ανάγκη αυστηρότερων μέτρων κατά της ενδοοικογενειακής βίας, της κακοποίησης παιδιών και φυσικά της @πλοφορίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αποτελεί μια σκληρή υπενθύμιση της σοβαρότητας της ενδοοικογενειακής βίας και της ανάγκης για συλλογική δράση για να μην μπορεί ο κάθε διαταραγμένος άνθρωπος να σηκώσει ένα @πλο και να γίνει επικίνδυνος, θέτοντας σε τόσο μεγάλο ρίσκο τη ζωή της οικογένειάς του, που σε αυτή την περίπτωση στάθηκε τυχερή. Είναι όμως κι εκείνες οι οδυνηρά πολλές περιπτώσεις εκείνων που δεν τα κατάφεραν.